NewsΕλεύθερος ο γιατρός που δηλητηρίαζε ασθενείς επειδή του άρεσε να κάνει ανάνηψη

Ελεύθερος ο γιατρός που δηλητηρίαζε ασθενείς επειδή του άρεσε να κάνει ανάνηψη

- Advertisement -

Απέρριψε δικαστήριο στη Γαλλία το αίτημα της εισαγγελίας για κράτηση του γιατρού Φρεντερίκ Πεσιέ, του αναισθησιολόγου από την Μπεζανσόν που κατηγορείται για τη δηλητηρίαση δεκάδων ασθενών.

Απέρριψε δικαστήριο στη Γαλλία το αίτημα της εισαγγελίας για κράτηση του γιατρού Φρεντερίκ Πεσιέ, του αναισθησιολόγου από την Μπεζανσόν που κατηγορείται για τη δηλητηρίαση δεκάδων ασθενών

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο 47χρονος γιατρός εμπλέκεται σε υπόθεση που έχει συγκλονίσει τη Γαλλία και αφορά στην ηθελημένη δηλητηρίαση ασθενών σε νοσοκομεία. Ο κατηγορούμενος ήθελε να μπορεί στη συνέχεια να τους επαναφέρει στη ζωή, εφαρμόζοντας τεχνικές ανάνηψης. Ο Πεσιέ αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους έως ότου ξεκινήσει η πολύκροτη δίκη.

Ύποπτος για τον θάνατο τουλάχιστον 9 περιπτώσεων ο γιατρός στη Γαλλία

Σε εννέα περιπτώσεις, οι εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι ο γιατρός απέτυχε και οι άνθρωποι πέθαναν. Οι ανακριτές βρήκαν στοιχεία που συνδέουν τον 47χρονο, Φρεντερίκ Πεσιέ με 24 περιπτώσεις δηλητηρίασης από συνολικά 66 ύποπτα περιστατικά, τα οποία σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια χειρουργικών επεμβάσεων στην κλινική στην οποία εργαζόταν, δήλωσε ο εισαγγελέας της Μπεζανσόν Ετιέν Μαντό σε δημοσιογράφους.

Τα θύματα του είναι από 4 ως και 80 ετών. Ενώ αν οι ενδείξεις των αρχών επιβεβαιωθούν, οι πράξεις του ενδεχομένως να επηρεάζουν περισσότερους από 24 ασθενείς.

«Ο κ. Πεσιέ εμφανίζεται ως ο κοινός παρανομαστής σε αυτά τα ατυχή και σοβαρά περιστατικά. Τα περιστατικά φαίνεται να συνδέονται με μια οξεία σύγκρουση με άλλους αναισθησιολόγους ή χειρουργούς στην κλινική Saint-Vincent», σημείωσε ο κ. Μαντό.

Ο Πεσιέ είναι ύποπτος για την παροχή θανάσιμων δόσεων χλωριούχου καλίου ή αναισθητικών στο σύστημα έγχυσης κατά τη διάρκεια επεμβάσεων, διευκρίνισε ο κ. Μαντό.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ