Ελεύθερος ο γιατρός που συνελήφθη για φακελάκι -Ζήτησε 2.000 ευρώ

Αναβολή για τις 28 Νοεμβρίου, ζήτησε και έλαβε, ο γιατρός που συνελήφθη μετά από καταγγελία για φακελάκι, στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Αναβολή για τις 28 Νοεμβρίου, ζήτησε και έλαβε, ο γιατρός που συνελήφθη μετά από καταγγελία για φακελάκι, στο Ηράκλειο της Κρήτης.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο χειρουργός του του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος, βρέθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Ηρακλείου, ο οποίος του άσκησε δίωξη για δωροληψία κατ’ εξακολούθηση και τον παρέπεμψε στο Αυτόφωρο για να δικαστεί.

Ο γιατρός αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες που του αποδίδονται, κάνοντας λόγο για «σκευωρία» εναντίον του.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, είχε προηγηθεί καταγγελία σύμφωνα με την οποία απαίτησε χρηματικό ποσό σε «φακελάκι», για ιατρική πράξη που είχε πραγματοποιηθεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα στο νοσοκομείο.

Η σύλληψη του κατηγορούμενου έγινε χθες, Παρασκευή, κατόπιν γραπτής καταγγελίας του ασθενή και αφού ο τελευταίος του έδωσε προσημειωμένα χρήματα.

Η επιπλέον αμοιβή που ζήτησε ο γιατρός για να προχωρήσει σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση ήταν ύψους 2.000 ευρώ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ANT1.

«Το περιστατικό αυτό δεν χαρακτηρίζει το αξιόλογο ιατρικό προσωπικό μας που δίνει καθημερινά την μάχη για την εξυπηρέτηση του ασθενή», ανέφερε από την πλευρά της η διοίκηση του νοσοκομείου.

Τι ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος γιατρού Νοσοκομείου της Κρήτης, για δωροληψία υπαλλήλου.

Προηγήθηκε καταγγελία σύμφωνα με την οποία απαίτησε χρηματικό ποσό. Αφορούσε ιατρική πράξη που είχε πραγματοποιηθεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα στο νοσοκομείο.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε σήμερα 22.11.2019 κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συνάντησης. Μετά την παραλαβή προσημειωμένου χρηματικού ποσού το οποίο και κατασχέθηκε.

Το σάστισμα και οι ισχυρισμοί του

“Άστα αυτά! Αυτά είναι δικά” μας φέρονται να είπαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου στο νοσοκομειακό γιατρό λίγο αφ’ ότου είχε παραλάβει το φακελάκι με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα που του είχε δώσει ο ασθενής, ένας άνθρωπος όπως περιγράφουν βιοπαλαιστής και ταλαιπωρημένος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο γιατρός σάστισε μόλις αντίκρισε τους αστυνομικούς της Ασφάλειας να μπαίνουν στο γραφείο του.

Με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά στο Cretalive είχε ήδη σκίσει το φακελάκι. Κρατούσε στα χέρια τα 400 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι κρατούσε άλλα 250 ευρώ, τα οποία εικάζεται ότι προέρχονταν από άλλο φάκελο.

“Δεν τα ζήτησα εγώ, μόνος του μου έδωσε τα χρήματα για την επέμβαση” φέρεται να ισχυρίζεται ο γιατρός. Ο γιατρός αρνείται τα όσα του αποδίδονται.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ