NewsΑναβάλλεται το 10ο Greece Race for the Cure λόγω καιρικών φαινομένων

Αναβάλλεται το 10ο Greece Race for the Cure λόγω καιρικών φαινομένων

- Advertisement -

Αναβάλλεται το Greece Race for the Cure®, ο αγώνας δρόμου και συμβολικός περίπατος που είναι αφιερωμένος για τις γυναίκες με καρκίνο του μαστού, που είχε προγραμματιστεί για αυτή την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής, τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα οδηγούν στην αναβολή της εκδήλωσης, για την ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων και εμπλεκομένων.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα Θα ακολουθήσει νέα επίσημη ενημέρωση της Διοργάνωσης για την νέα ημερομηνία διεξαγωγής.

Και στη φετινή διοργάνωση, χιλιάδες συμπολίτες μας δήλωσαν συμμετοχή στο Race for the Cure, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο το μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας, για όσες γενναίες γυναίκες παλεύουν με τον καρκίνο του μαστού και όσες επιβίωσαν από τη νόσο.

Το Greece Race for the Cure πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και με την έγκριση της αμερικανικής Οργάνωσης Susan G. Komen.

Φέτος, η διοργάνωση τελούσε υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίου Προκοπίου Παυλόπουλου.

Το επετειακό 10ο Greece Race for the Cure είχε προγραμματιστεί την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου με αφετηρία το Ζάππειο. Δρομείς και περιπατητές σε δύο όμορφες διαδρομές στο κέντρο της Αθήνας και με διαφορετική ώρα εκκίνησης θα «χάραζα δρόμο» ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Παράλληλα, στο Ζάππειο προβλέπονταν να στηθεί μια μεγάλη γιορτή για τη ζωή, τη δύναμη και την ελπίδα.

Γιατί πραγματοποιείται το Greece Race for the Cure®

Το Greece Race for the Cure είναι η αφορμή για να γιορτάσει τη ζωή της κάθε γυναίκα που έχει βιώσει καρκίνο του μαστού, αλλά και για να ενημερωθεί κάθε άνθρωπος για τον καρκίνο του μαστού, που διαγιγνώσκεται σε 1 στις 8 γυναίκες παγκοσμίως.

Εκτός από τη συμβολική σημασία της διοργάνωσης, το Greece Race for the Cure έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα, εφόσον τα καθαρά του έσοδα χρηματοδοτούν κάθε χρόνο προγράμματα του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ