Βιοψία καρκίνου με μια ανάσα – Παγκόσμια καινοτομία στη διάγνωση

  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Μια επαναστατική προσέγγιση εισάγει στην παγκόσμια αγορά μια βρετανική επιχείρηση, αναφορικά με την πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου. Ο λόγος για την Owlstone Medical, που υπόσχεται να αλλάξει ριζικά τον τρόπο διάγνωσης, αναλύοντας απλά την αναπνοή του ασθενούς.

Επαναστατική τεχνολογία στην έγκαιρη ανίχνευση ασθενειών και ιατρικής ακρίβειας. Η διάγνωση του καρκίνου να είναι ο πρώτος στόχος.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με έδρα στο Ηνωμένο Βασίλειο, η εταιρεία μετά τη συγκέντρωση 15 εκατομμυρίων δολαρίων (11 εκατομμύρια στερλίνες) προχωρά στην ανάπτυξη και εμπορική εκμετάλλευση της πλατφόρμας Breath Biopsy σε όλο τον κόσμο.

Η τεχνολογία θα μπορούσε να φέρει την επανάσταση στην έγκαιρη ανίχνευση ασθενειών και ιατρικής ακρίβειας, με τη διάγνωση του καρκίνου να είναι ο πρώτος στόχος. Πρόκειται για το πρώτο βήμα διαγνώσεων επόμενης γενιάς, με «υγρές βιοψίες» και ανταγωνιστική τεχνολογία που θα μεταμορφώσει το πεδίο πρόληψης στα επόμενα χρόνια.

Η συσκευή ReCIVA, της εταιρείας Owlstone Medical λειτουργεί καταγράφοντας στην αναπνοή ενός ανθρώπου της πτητικές οργανικές ενώσεις (VOC), οι οποίες αποτυπώνουν τη μεταβολική του κατάσταση.

Χρηματοδότες…

Το εγχείρημα της βρετανικής επιχείρησης έχει ήδη προσελκύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον της Aviva Ventures, βραχίονας του ασφαλιστικού κολοσσού Aviva, ενώ κερδίζει κερδίζει και το επενδυτικό ενδιαφέρον της Horizon Ventures, με έδρα στο Χονγκ Κονγκ. Η Horizon Ventures, ιδιοκτησίας του πλουσιότερου ανθρώπου του Χονγκ Κονγκ, Li Ka-shing, επενδύει σε καινοτόμες ψηφιακές και τεχνολογικές εταιρείες. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται οι: Spotify, Blockstream και Impossible Foods.

Σύμφωνα δηλώσεις εκπροσώπου της Horizons Ventures «Πιστεύουμε ότι η Owlstone Medical είναι έτοιμη να αναδειχθεί σε ισχυρό παίκτη στους τομείς πρώιμης ανίχνευσης του καρκίνου και της ιατρικής ακρίβειας σε πολλούς θεραπευτικούς τομείς. Είμαστε βέβαιοι ότι η πλατφόρμα βιοψίας μέσω της αναπνοής θα έχει σημαντική επίδραση στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης».

Μέχρι στιγμής η βιοψία μέσω της αναπνοής αναπτύσσεται για δύο από τους πιο συνηθισμένους καρκίνους παγκοσμίως – τον πνευμονικό και τον ορθοκολικό καρκίνο.

Το εγχείρημα της βρετανικής εταιρείας έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον ενός παγκόσμιου κολοσσού της φαρμακευτικής αγοράς, της GlaxoSmithKline, η οποία ενσωμάτωσε τη διαγνωστική πλατφόρμα σε κλινικές δοκιμές για αναπνευστικές νόσους.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ