Ανακάλυψη 14χρονης ίσως οδηγήσει σε θεραπεία για τον κορωνοϊό

Την ώρα που οι μεγαλύτεροι επιστήμονες του πλανήτη δίνουν τη μάχη για το εμβόλιο του κορωνοϊού, ένα νεαρό κορίτσι ίσως έχει τη λύση, που μπορεί να αποτελέσει και θεραπεία του.

Την ώρα που οι μεγαλύτεροι επιστήμονες του πλανήτη δίνουν τη μάχη για το εμβόλιο του κορωνοϊού, ένα νεαρό κορίτσι ίσως έχει τη λύση, που μπορεί να αποτελέσει και θεραπεία του. 

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η 14χρονη Anika Chebrolu από το Τέξας των ΗΠΑ κέρδισε τον διαγωνισμό 3M Young Scientist Challenge για το 2020. Απέσπασε το χρηματικό έπαθλο των 25.000 δολαρίων, επειδή παρατήρησε κάτι που μπορεί να έχει κολοσσιαίες συνέπειες στη μάχη με τον κορωνοϊό.

Ανέπτυξε μια μεθοδολογία δηλαδή που απέδωσε ένα μόριο το οποίο προσκολλάται στην πρωτεΐνη του ιού SARS-CoV-2. Έτσι αναστέλλεται η δράση του.

Η Anika, που έχει ινδική καταγωγή, είχε αφιερώσει την ερευνητική της δουλειά στον ιό της γρίπης, στο φως ωστόσο της πανδημίας του κορωνοϊού ανακατεύθυνε τις προσπάθειές της στην Covid-19.

«Με τη βοήθεια του μέντορά μου, άλλαξα κατεύθυνση στοχεύοντας στον ιό SARS-CoV-2», δήλωσε χαρακτηριστικά στο CNN.

Η Anika λέει πως ήταν η πανδημία ισπανικής γρίπης του 1918 αυτή που την ενέπνευσε να βρει πιθανές θεραπείες για φονικούς ιούς.

«Η δουλειά της είναι ολοκληρωμένη και έχει ελέγξει αναρίθμητες βάσεις δεδομένων», είπε για την εργασία της η κριτής του διαγωνισμού Dr. Cindy Moss.

Επόμενος στόχος για την ίδια; Να δουλέψει στο πλευρό επιστημόνων και ερευνητών που μάχονται «να ελέγξουν τη μεταδοτικότητα και θνησιμότητα» της πανδημίας, αναπτύσσοντας την ανακάλυψή της σε αποτελεσματική θεραπεία για την Covid-19.

«Το πώς θα αναπτύξω περαιτέρω αυτό το μόριο με τη βοήθεια ιολόγων και ειδικών στην παρασκευή φαρμάκων, θα καθορίσει και την επιτυχία αυτών των προσπαθειών»…

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ