Ταξιάρχαι: Στον εισαγγελέα ως ύποπτοι για κακούργημα γιατροί και στελέχη

Ως ύποπτοι τέλεσης κακουργηματικής πράξης καλούνται από τον Εισαγγελέα συνολικά πέντε άτομα από την κλινική «Ταξιάρχαι», προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται προκειμένου να διακριβωθεί αν οι υπεύθυνοι της κλινικής παραβίασαν τα μέτρα πρόληψης για τη διάδοση του κορωνοϊού. Οι ύποπτοι που καλούνται βάσει του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα είναι μέλη της διοίκησης του νοσοκομείου και γιατροί.

Ως ύποπτοι τέλεσης κακουργηματικής πράξης καλούνται από τον Εισαγγελέα συνολικά πέντε άτομα από την κλινική «Ταξιάρχαι»

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η κλήτευσή τους έγινε στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Στόχος είναι να διαπιστωθεί εάν οι υπεύθυνοι της κλινικής παραβίασαν τα μέτρα πρόληψης για τη διάδοση του κορωνοιού.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα πρόσωπα που θα δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου κλήθηκαν βάσει του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα.

Το συγκεκριμένο άρθρο ορίζει πως «όποιος από πρόθεση παραβιάζει τα μέτρα που έχει διατάξει η αρμόδια αρχή τιμωρείται:

-με φυλάκιση και χρηματική ποινή, αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων,

-με κάθειρξη έως 10 χρόνια, αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί η ασθένεια σε άνθρωπο,

-με κάθειρξη έως 10 χρόνια, εάν υπάρξει θάνατος ανθρώπου,

-με ισόβια, αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων.

Να σημειωθεί ότι η εισαγγελική έρευνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση στην κλινική Ταξιάρχαι διενεργείται από τον περασμένο Απρίλιο. Κατά τη διάρκεια της έχουν καταθέσει ως μάρτυρες στον εισαγγελέα περισσότερα από 25 άτομα. Κάποια μάλιστα εξ’ αυτών αναφέρουν στις καταθέσεις τους ελλιπή μέτρα προστασίας.

Ταξιάρχαι: εφαρμόζει με ευλάβεια όλα τα μέτρα ασφαλείας

«Η κλινική “Ταξιάρχαι” εφαρμόζει με ευλάβεια όλα τα μέτρα ασφαλείας», όπως ανέφερε σε δελτίο Τύπου που εξέδωσαν στα τέλη του περασμένου Απριλίου οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του ιδιωτικού νοσοκομείου στο Περιστέρι, κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος και κ. Απόστολος Λύτρας.

Στο δελτίο Τύπου της κλινικής Ταξιάρχαι, οι υπεύθυνοι της οποίας ερευνώνται από τον εισαγγελέα για ενδεχόμενη κακουργηματική παραβίαση των μέτρων προφύλαξης από τον κορωνοϊό, αναφέρεται πως έγιναν όλα τα ενδεδειγμένα για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού. Αλλά και αμέσως μετά τον εντοπισμό θετικού κρούσματος.

Με το δελτίο Τύπου επίσης, εκφράζεται συντριβή για τους θανάτους ασθενών.

«Όσο νοσηλεύονταν σε εμάς με σοβαρά υποκείμενα προβλήματα, τους περιθάλπταμε με υψηλό αίσθημα ιατρικού καθήκοντος».

Παράλληλα επισημαίνεται, πως η κλινική Ταξιάρχαι, που αναφέρει ότι εφαρμόζει «συνειδητά οικονομική πολιτική χαμηλού κόστους», θα προσκομίσει στην Εισαγγελία και σε κάθε αρμόδια αρχή «αμελλητί» όλα τα στοιχεία που θα της ζητηθούν.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ