Στον Όμιλο Ιατρόπολις η προηγμένη τεχνολογία PET/CT στη χώρα

Τα συστήματα PET/CT Biograph Vision 600 και Biograph mCT Flow της Siemens Healthineers οδηγoύν τις διαγνωστικές και θεραπευτικές εξελίξεις στο πεδίο της Πυρηνικής Ιατρικής

Τα συστήματα PET/CT Biograph Vision 600 και Biograph mCT Flow της Siemens Healthineers οδηγoύν τις διαγνωστικές και θεραπευτικές εξελίξεις στο πεδίο της Πυρηνικής Ιατρικής

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Mε την ολοκλήρωση της εγκατάστασης του νέου συστήματος Τομογραφίας Εκπομπής Ποζιτρονίων (PET/CT) Biograph Vision 600 της Siemens Healthineers στο ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ Αργυρούπολης, ο Όμιλος ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ διαθέτει την πλέον σύγχρονη τεχνολογία πρώιμης και ακριβούς διάγνωσης του καρκίνου και πλήθους άλλων σοβαρών νοσημάτων. Με την προσθήκη του νέου αυτού συστήματος, ο Όμιλος ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ, ένας ποιοτικά πρότυπος για τα ευρωπαϊκά και ελληνικά δεδομένα διαγνωστικός και θεραπευτικός Όμιλος, κάνει το επόμενο βήμα στην αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών κλινικής απεικόνισης στην Ελλάδα.

Μη επεμβατική εξέταση

Η Τομογραφία Εκπομπής Ποζιτρονίων (Positron Emission Tomography – PET/CT) είναι μία ανώδυνη, μη επεμβατική εξέταση που βάσει μετρήσεων της μεταβολικής δραστηριότητας του σώματος, παράγει τρισδιάστατες ψηφιακές απεικονίσεις των αγγείων και των εσωτερικών οργάνων. Η εξέταση πραγματοποιείται μετά την ενδοφλέβια χορήγηση ειδικού ραδιοφαρμάκου στον ασθενή, καθιστώντας εφικτή την αποτύπωση των μεταβολικών αλλαγών, οι οποίες εκδηλώνονται πολύ πριν από οποιαδήποτε ανατομική μεταβολή που μπορεί να ανιχνευτεί από τις συμβατικές απεικονιστικές μεθόδους. Για αυτόν τον λόγο, η Τομογραφία Εκπομπής Ποζιτρονίων αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την πρώιμη διάγνωση ή υποτροπή του καρκίνου και των καρδιαγγειακών νοσημάτων, αλλά και νευρολογικών παθήσεων, όπως η νόσος Alzheimer.

Το σύστημα Biograph Vision 600 υπερέχει σημαντικά σε σχέση με τα προηγούμενης γενιάς συστήματα Τομογραφίας Εκπομπής Ποζιτρονίων, καθώς διαθέτει την υψηλότερη ευαισθησία (100 cps/kBq) από κάθε άλλο σύστημα. Σχεδιασμένο από την κορυφαία εταιρεία ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού Siemens Healthineers βάσει των υψηλότερων τεχνικών προδιαγραφών στον τομέα της Πυρηνικής Ιατρικής, ενσωματώνει τις πλέον καινοτόμες τεχνολογίες μοριακής απεικόνισης και Τεχνητής Νοημοσύνης. Ως εκ τούτου, είναι σε θέση να αναγνωρίζει καλύτερα τις ιδιαιτερότητες της φυσιολογίας και της ανατομίας κάθε εξεταζόμενου, παρέχοντας ακριβέστερες μετρήσεις της μεταβολικής δραστηριότητας και ακόμη πιο ευκρινείς απεικονίσεις των οργάνων με δυνατότητα ανίχνευσης των πιο μικρών σε μέγεθος καρκινικών όγκων ή οργανικών βλαβών. Όλα αυτά, στον μικρότερο χρόνο εξέτασης και με τη λήψη της μικρότερης δόσης ραδιοφαρμάκου! Όντας ένα μοναδικό πρωτοποριακό σύστημα Τομογραφίας Εκπομπής Ποζιτρονίων με άνοιγμα διαμέτρου (gantry) 78cm, προσφέρει άνεση στον ασθενή κατά την διάρκεια της εξέτασης και δίνει τη δυνατότητα ακόμη και σε κλειστοφοβικούς ασθενείς να πραγματοποιήσουν την εξέταση.

Ιατρόπολις Χαλανδρίου

Η πλέον προηγμένη τεχνολογία Τομογραφίας Εκπομπής Ποζιτρονίων (PET/CT) βρίσκεται διαθέσιμη και στο ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ Χαλανδρίου, όπου υπάρχει ήδη εγκατεστημένο το σύστημα Biograph mCT Flow, το πρώτο σύστημα με την καινοτόμο τεχνολογία FlowMotion. Πρόκειται για μια μοναδική καινοτομία, που σε αντίθεση με τα συμβατικά συστήματα PET/CT, διενεργεί την εξέταση με συνεχή κίνηση του εξεταστικού τραπεζιού, πραγματοποιώντας με αυτόν τον τρόπο, απεικόνιση μεγαλύτερης ευκρίνειας. Η συγκεκριμένη τεχνολογία καθιστά το Biograph mCT Flow πολύτιμο θεραπευτικό εργαλείο για τους ογκολογικούς ασθενείς που υποβάλλονται σε ακτινοθεραπεία, καθώς επιτρέπει την ακριβέστερη στόχευση ακόμη και πολύ μικρού μεγέθους όγκων, αποφεύγοντας τις βλάβες στον φυσιολογικό περιβάλλοντα ιστό.

Συμπερασματικά, μέσα σε μόλις 8-12 λεπτά που διαρκεί η εξέταση, τα συστήματα Biograph Vision 600 και Biograph mCT Flow έχουν τη δυνατότητα να ανιχνεύσουν με μία και μοναδική σάρωση, μικροσκοπικούς καρκινικούς όγκους, επιτρέποντας στους θεράποντες γιατρούς να λαμβάνουν πιο τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με τη διάγνωση, τη σταδιοποίηση και τη θεραπευτική διαχείριση του όγκου. Τα εν λόγω συστήματα προσφέρουν επίσης μια άνετη εμπειρία εξέτασης, καθώς είναι ειδικά σχεδιασμένα για να συμβάλλουν στη μείωση του άγχους και της δυσφορίας του εξεταζόμενου κατά την παραμονή του στο μηχάνημα.

Ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ, κ. Φίλιππος Γουρλής, δήλωσε: «Με την εγκατάσταση των συστημάτων Biograph Vision 600 και Biograph mCT Flow της Siemens Healthineers στο δίκτυο του Ομίλου ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ, αποδεικνύουμε έμπρακτα τη σταθερή δέσμευσή μας να αναπτύσσουμε και να διαθέτουμε καινοτόμες τεχνολογίες υγείας που δημιουργούν αξία για τους ασθενείς, τους Επαγγελματίες Υγείας και το Σύστημα Υγείας. Οι θεράποντες ιατροί έχουν τώρα στη διάθεσή τους τεχνολογία αιχμής στον τομέα της Τομογραφίας Εκπομπής Ποζιτρονίων (PET/CT) και τη δυνατότητα να λαμβάνουν τεκμηριωμένες διαγνωστικές και θεραπευτικές αποφάσεις για τους ασθενείς τους. Ταυτόχρονα, αναγνωρίζοντας ότι η διαδικασία της εξέτασης μπορεί να αποτελεί πηγή άγχους για τον ασθενή, τα εν λόγω συστήματα έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα να προσφέρουν μια όσο το δυνατόν πιο άνετη εξέταση σε κάθε τύπο ασθενούς (υπέρβαρο, κλειστοφοβικό κλπ.).»

Λίγα λόγια για την Siemens Healthineers:

Η Siemens Healthineers AG (εγγεγραμμένη στη Φρανκφούρτη, Γερμανία: SHL) πρωτοπορεί με καινοτομίες στον κλάδο της Υγείας. Για όλους. Παντού. Ως κορυφαία εταιρεία ιατρικής τεχνολογίας με έδρα στο Erlangen, της Γερμανίας, η Siemens Healthineers και οι περιφερειακές της εταιρείες αναπτύσσουν συνεχώς το χαρτοφυλάκιο προϊόντων και υπηρεσιών τους, με εφαρμογές βασισμένες στην Τεχνητή Νοημοσύνη και με ψηφιακές δυνατότητες που διαδραματίζουν ολοένα και πιο κομβικό ρόλο στη νέα γενιά της ιατρικής τεχνολογίας. Αυτές οι νέες εφαρμογές θα βελτιώσουν την θέση της εταιρείας στον τομέα των in-vitro διαγνωστικών προϊόντων, της θεραπείας μέσω απεικονιστικής καθοδήγησης, των in-vivo προϊόντων και της καινοτόμου φροντίδας του καρκίνου. Επίσης, η Siemens Healthineers παρέχει ένα φάσμα υπηρεσιών και λύσεων για την βελτίωση της ικανότητας των επαγγελματιών υγείας στην παροχή αποτελεσματικών υπηρεσιών φροντίδας υψηλής ποιότητας στους ασθενείς. Κατά το οικονομικό έτος 2021, το οποίο έκλεισε στις 30 Σεπτεμβρίου 2021, η Siemens Healthineers που απασχολεί περίπου 66.000 υπαλλήλους παγκοσμίως, είχε καθαρά έσοδα 18,0 δισ. € και προσαρμοσμένο κέρδος ύψους 3,1 δισ. €.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ