«Ναυάγιο» στην πώληση του Ερρίκος Ντυνάν έφεραν οι κυβερνητικές παρεμβάσεις

  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Άγονος αναμένεται να κηρυχθεί και επισήμως ο διαγωνισμός για το «φιλέτο» Ερρίκος Ντυνάν, καθώς η προσφορά της American Hospital και του Ιδρύματος Ωνάση, βρίσκονται εκτός του επιθυμητού στόχου που θέτει η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς.

Σε ναυάγιο οδεύει η πώληση του Ερρίκος Ντυνάν

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η χθεσινή κατάθεση των δύο δεσμευτικών στην PwC που θα σηματοδοτούσε την επερχόμενη αλλαγή στο νοσοκομειακό χάρτης της πρωτεύουσας, φαίνεται πως δεν θα επιφέρει το πολυπόθητο αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προσφορά της American Hospital φαίνεται ότι κινείται σε χαμηλά επίπεδα για το Ερρίκος Ντυνάν, ενώ την ίδια στιγμή ως μη αποδεκτού ύψους θεωρείται και η προσφορά του Ιδρύματος Ωνάση.

H American Hospital είναι εταιρεία που ανήκει στο fund SEEF II που έχει μικρού μεγέθους επενδύσεις σε διάφορους κλάδου σε Αλβανία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Τουρκία, Σερβία και Κροατία.

Το «φιλέτο» και οι μνηστήρες

Παρά το γεγονός ότι η PwC έχει αναλάβει να αξιολογήσει τις προσφορές, το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς έχει διαμηνύσει αρμοδίως ότι δεν θα συναινέσουν στην πώληση του Ερρίκος Ντυνάν υπό τέτοιες συνθήκες, κρίνοντας ότι θα πρέπει να επαναληφθεί ο διαγωνισμός.

Ερρίκος Ντυνάν

Το Ερρίκος Ντυνάν που θεωρείται «φιλέτο» στον χώρο της υγειονομικής περίθαλψης, διεκδικούσαν και δύο ξένα επενδυτικά funds, τα οποία τελικά δεν κατέθεσαν προσφορές. Πρόκειται για τον αμερικανικό επενδυτικό οργανισμό με έδρα το Σαν Φρανσίσκο Farallon Capital και το κρατικό επενδυτικό κεφάλαιο του Άμπου Ντάμπι Μubadala Investment Company.

Νωρίτερα, η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η φάση των δεσμευτικών προσφορών στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση του 100% των μετοχών της θυγατρικής της εταιρείας “Ημιθέα Α.Ε.”, η οποία κατέχει και λειτουργεί το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν.

Το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν διαθέτει περίπου 500 κλίνες με το 50% – 60% της δυναμικότητας του να είναι «ενεργό».

Τον Σεπτέμβριο του 2014 το νοσοκομείο πέρασε στον έλεγχο της Τράπεζας Πειραιώς μετά από πλειστηριασμό λόγω των οφειλών του και ελλείψει άλλων υποψήφιων αγοραστών.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ