Ευρωκλινική: Σε ομάδα επενδυτών μεταβιβάζεται η ιδιωτική κλινική

Μια εξαιρετικά σημαντική συμφωνία στρατηγικής σημασίας που δημιουργεί νέα δεδομένα στην Ελληνική Αγορά Ιδιωτικής Υγείας, μετά την ανακοίνωση του South East Europe Fund LP (“SEEF”), fund που συμβουλεύει η Global Finance, σχετικά με την Ευρωκλινική. Η συμφωνία αφορά στην πώληση της Ευρωκλινικής Αθηνών, κορυφαίο Γενικό και Παιδιατρικό Νοσοκομείο στο κέντρο της Αθήνας, σε ομάδα επενδυτών του με τη συμμετοχή του management της εταιρίας (Management Buyout).

Μια εξαιρετικά σημαντική συμφωνία στρατηγικής σημασίας που δημιουργεί νέα δεδομένα στην Ελληνική Αγορά Ιδιωτικής Υγείας, μετά την ανακοίνωση του South East Europe Fund LP ("SEEF”), fund που συμβουλεύει η Global Finance, σχετικά με την Ευρωκλινική

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η συγκεκριμένη συναλλαγή συμπεριέλαβε και πρόβλεψη για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην Ευρωκλινική για την περαιτέρω βελτίωση του ισολογισμού της.

Η συμφωνία της πώλησης ολοκληρώθηκε στα μέσα Απριλίου και το τίμημα, όπως και το ποσό της ΑΜΚ, αναμένεται να ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα. Στελέχη της Ευρωκλινικής κάνουν λόγο για ένα deal που δείχνει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και η στόχευση παραμένει στη συνεχή ανάπτυξη του ομίλου. Σημειώνεται πως πέρσι ο τζίρος της Ευρωκλινικής διομορφώθηκε στα 45 εκατ. ευρώ και η χρονιά έκλεισε με κέρδη 6,5 εκατ.

Ευρωκλινική: Αξιοσημείωτη πορεία ανάκαμψης

Με αφορμή την συγκεκριμένη εξέλιξη, ο κ. Νικόλας Πλακόπητας, ο οποίος ηγήθηκε και συμμετείχε στη συναλλαγή και προσχώρησε στην Ευρωκλινική Αθηνών ως Αντιπρόεδρος του ΔΣ, δήλωσε μεταξύ άλλων:

“Τα τελευταία χρόνια η Ευρωκλινική έχει επιδείξει αξιοσημείωτη πορεία ανάκαμψης. Η σημερινή συμφωνία επισφραγίζει καθώς πρόκειται για μία πολύ ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης σε ολόκληρη τη διοικητική ομάδα. Όπως και τις προσπάθειές της τα τελευταία χρόνια.

Η ομάδα αυτή θα συνεχίσει να διευθύνει την Ευρωκλινική μαζί με το Διοικητικό μας Συμβούλιο που θα παραμείνει το ίδιο. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους επενδυτές μας για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή τους. Επιτρέποντας στην Ευρωκλινική να συνεχίσει να είναι ένα από τα κορυφαία ιδιωτικά νοσοκομεία στο κέντρο της Αθήνας. Ο ισχυρότερος ισολογισμός και οι μακροπρόθεσμες προοπτικές μας θα μας επιτρέψουν να επεκταθούμε περαιτέρω στην ιδιωτική αγορά υγειονομικής περίθαλψης. Να προσφέρουμε στους ασθενείς, τους ασφαλιστές, τους γιατρούς και τους υπαλλήλους μας το ίδιο άριστο περιβάλλον και επίπεδο εξυπηρέτησης που είχαν συνηθίσει με το καλύτερο δυνατό κόστος.

Η οριστικοποίηση αυτής της συναλλαγής κατά τη διάρκεια του lock down ήταν μεγάλη πρόκληση για μας, ταυτόχρονα όμως υπογράμμισε και την ισχυρή στήριξη των μετόχων μας στα σχέδιά μας”.

Επενδύσεις τριετίας

Ο όμιλος, ο οποίος χρονολογείται από το 1998, είχε επικεντρωθεί σε επενδύσεις την τελευταία τριετία. Μεταξύ αυτών η μεταφορά το 2017 της Ευρωκλινικής Παίδων από την Αχαρνών όπου βρισκόταν, στο καινούργιο, πλήρως ανακαινισμένο κτήριο. Δίπλα ακριβώς από την Ευρωκλινική Αθηνών, στην περιοχή των Αμπελοκήπων. Η επένδυση, που έγινε κατά βάση με ίδια κεφάλαια, έφτασε τα 2 εκατ. ευρώ.

Οι νέοι μέτοχοι της Ευρωκλινικής εκτός από τη διοικητική ομάδα είναι διεθνή και τοπικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων και των τεσσάρων συστημικών τραπεζών της χώρας, κ.ά.

Ο μεγαλύτερος μέτοχος της Ευρωκλινικής είναι η LPE II LP, η οποία είναι ένα fund που διαχειρίζεται εταιρία της BMO Global Asset Management (“BMO Private Equity”). Η BMO Private Equity εδρεύει στο Εδιμβούργο της Σκωτίας. Επικεφαλής της επένδυσης ήταν ο κ. Richard Nairn. Η BMO Global Asset Management είναι ένας διεθνής επενδυτής που διαχειρίζεται κεφάλαια άνω των 270 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ