Εντός της ημέρας η εξαγορά του Ιασώ από την Oaktree Capital;

  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Εντός της ημέρας αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από τη διοίκηση της εισηγμένης μετά τη δημόσια πρόταση της Oaktree Capital για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του Ιασώ, την περασμένη Παρασκευή, μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Το τίμημα φέρεται να «κλείδωσε» στα 1,50 ευρώ ανά μετοχή με το προσφερόμενο τίμημα της μη δεσμευτικής προσφοράς του αμερικανικού επενδυτικού κεφαλαίου για την εξαγορά του Ιασώ να έχει ξεκινήσει από το 1,3 ευρώ ανά μετοχή, δίχως να ικανοποιεί τους μετόχους.

Η δημόσια πρόταση αφορά εκτός από τη γυναικολογική και μαιευτική κλινική στο Μαρούσι, το Ιασώ Παίδων και το Ιασώ Θεσσαλίας. Όπως επίσης και το κέντρο αποθεραπείας και αποκατάστασης Φιλοκτήτη.

Οι επαφές των επικεφαλής του Ιασώ με το μεγάλο αμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο διήρκεσαν περίπου τέσσερις μήνες. Το Oaktree Capital δραστηριοποιείται από το 2014 στην ελληνική αγορά και συγκεκριμένα στο χώρο του τουρισμού με την ανάπτυξη της αλυσίδας resorts Ikos με την εταιρεία Σάνη Α.Ε. των αδερφών Ανδρεάδη. Ο νομικός και οικονομικός έλεγχος (due diligence) είχε ξεκινήσει τον Δεκέμβριο μετά την υποβολή μη δεσμευτικής πρότασης από την Oaktree.

Νέες επενδυτικές κινήσεις

Πληροφορίες θέλουν και την Oaktree, μετά το Ιασώ, να εξετάζει και νέες επενδυτικές κινήσεις στην αγορά της ιδιωτικής υγείας, προσδοκώντας τη διεκδίκηση μεριδίων απέναντι από τη CVC Capital. Το fund είναι από τα πλέον ισχυρά σε παγκόσμιο επίπεδο, με υπό διαχείριση κεφάλαια που φτάνουν τα 124 δισ. δολάρια.

Το προηγούμενο διάστημα πέρασαν από τον «έλεγχο» της Oaktree δύο μεγάλοι διαγνωστικοί όμιλοι στην Αθήνα και δύο περιφερειακές νοσηλευτικές μονάδες. Από αυτές, το επιτελείο που χειρίζεται τις υποθέσεις του αμερικανικού fund στην Ελλάδα φέρεται να έχει καταλήξει σε δύο «παίκτες».

O ένας είναι γνωστός όμιλος διαγνωστικών κέντρων που έχει «αντισταθεί» στις συνέπειες της κρίσης, αλλά αναζητεί στρατηγικό σύμμαχο. O δεύτερος είναι ιδιωτική κλινική σε μεγάλη πόλη της περιφέρειας, που διαθέτει σημαντική παρουσία.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ