Διαγνωστικά: Λουκέτο από 21 Νοεμβρίου -Ταλαιπωρία για ασφαλισμένους

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν από 21 Νοεμβρίου, τα διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια, καθώς και οι κλινικοεργαστηριακοί, όπως ανακοίνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ).

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν από 21 Νοεμβρίου, τα διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια, καθώς και οι κλινικοεργαστηριακοί, όπως ανακοίνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ).

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ) ζητάει την κατάργηση του claw back, τονίζοντας ότι οδηγεί «τις ιδιωτικές μονάδες εργαστηριακής ιατρικής στη χρεοκοπία».

Όπως ανακοίνωσε ο ΠΑΣΙΔΙΚ μετά από ευρεία σύσκεψη που στα γραφεία του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), στην οποία συμμετείχαν όλες σχεδόν οι πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες ενώσεις των ιδιωτικών μονάδων εργαστηριακής και κλινικο-εργαστηριακής ιατρικής, αλλά και Πρόεδροι άλλων μεγάλων Ιατρικών Συλλόγων, αποφασίστηκε η έναρξη κινητοποιήσεων του κλάδου των ιδιωτικών Διαγνωστικών Κέντρων και Εργαστηρίων. Μοναδικό αίτημα είναι η κατάργηση του clawback. Του ανήθικου, ληστρικού και καταστροφικού μέτρου της αυτόματης περικοπής υπέρβασης των δαπανών ενός κλειστού και ανεπαρκούς προϋπολογισμού. Που δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των 10.000.000 ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ σε διαγνωστικές εργαστηριακές εξετάσεις και ιατρικές πράξεις.

Σημειώνεται ότι ο κλάδος είχε κλυδωνιστεί από κινητοποιήσεις από τον περασμένο Μάιο. Η απεργία είχε πολύ μεγάλη συμμετοχή διεκδικώντας ακριβώς την ικανοποίηση του ίδιου αιτήματος. Ωστόσο η απεργία διεκόπη λόγω των πολιτικών εξελίξεων.

Οικονομική καταστροφή

Όπως εξηγούν οι εκπρόσωποι του κλάδου, το clawback προστιθέμενο σε άλλα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβάλλει από το έτος 2013 και μετά, «οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια όλες ανεξαιρέτως τις ιδιωτικές μονάδες εργαστηριακής ιατρικής στη χρεοκοπία και την οικονομική καταστροφή».

Ο ΠΑΣΙΔΙΚ επισημαίνει ότι πάνω από το 95% των ασφαλισμένων του Οργανισμού εξυπηρετούνται από τις ιδιωτικές μονάδες εργαστηριακής ιατρικής. Δηλαδή τα διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστήρια. Όπως τονίζουν, οι περισσότερες κρατικές δομές έχουν καταρρεύσει. Η απεργία θα είναι τριήμερη και ξεκινά στις 21/11/2019 οπότε και θα μπει λουκέτο στις μονάδες.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ