Ιδιωτικά ΘεραπευτήριαΟργισμένες αντιδράσεις για σεξιστική αγγελία που αναζητά νοσηλεύτρια σε θέση γραμματέως

Οργισμένες αντιδράσεις για σεξιστική αγγελία που αναζητά νοσηλεύτρια σε θέση γραμματέως

- Advertisement -

Με αυστηρά κριτήρια εμφάνισης και καθόλου επιστημονικά, μια αγγελία που περιγράφει τα προσόντα νοσηλεύτριας που αναζητείται για θέση γραμματειακής υποστήριξης προκαλεί σωρεία αντιδράσεων από φορείς και εργαζομένους.
«Ζητείται εμφανίσιμη νοσηλεύτρια για γραμματειακή υποστήριξη σε γυναικολογικό-μαιευτικό ιατρείο στην Αθήνα. Απαραίτητη γνώση αγγλικής γλώσσας και χρησης Η/Υ. Προϋπηρεσία θα συνεκτιμηθεί. Τηλέφωνο επικοινωνίας χχχχχχχ» είναι το περιεχόμενο του μηνύματος, που έφτασε μέσω email στην Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ) για να προωθηθεί στα μέλη της.
Τα αυστηρά κριτήρια που θέτει γυναικολόγος-μαιευτήρας προς τους ενδιαφερόμενους για την κάλυψη της θέσης εργασίας που προσφέρει, γεννούν έντονο προβληματισμό για την προκλητική σεξιστική οπτική του αναφορικά με την ιδιότητα του νοσηλευτή.

Τι απαντά η ΕΝΕ
«Απαντούμε στο απαράδεκτο αίτημά σας με οργή, μιας και ο σεξιστικός και ρατσιστικός χαρακτηρισμός “εμφανίσιμη” δεν ταιριάζει στα επιδιωκόμενα προσόντα επιστημόνων υγείας, αλλά άλλων “ειδικοτήτων» όπως απαντά η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας, η οποία και έγινε αποδέκτης αυτής της αγγελίας.
«Απορούμε δε, πώς εσείς, λειτουργοί και επιστήμονες του χώρου συντάξατε και στείλατε τέτοιας ποιότητας αίτημα προς την ΕΝΕ.
Αν επιθυμείτε να προσλαμβάνετε τους συνεργάτες σας μέσω καλλιστείων, προφανώς απευθυνθήκατε σε λάθος φορέα, εκτός κι αν το “ιατρείο” σας προσφέρει και άλλου είδους υπηρεσίες” απάντησε το ΔΣ της ΕΝΕ στον γυναικολόγο- μαιευτήρια που αναζητεί την εμφανίσιμη νοσηλεύτρια…»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ