Ιδιωτικά Θεραπευτήρια«Αιφνιδιάζει» ο Αποστολόπουλος με προσφορά για το Υγεία

«Αιφνιδιάζει» ο Αποστολόπουλος με προσφορά για το Υγεία

- Advertisement -

Στο παρά πέντε η Apostolopoulos Holdings τοποθετείται με μια μη δεσμευτική προσφορά το Υγεία, προς 0,95 ευρώ ανά μετοχή, τοις μετρητοίς, υπό τον όρο διενέργειας προηγουμένως, οικονομικού και νομικού ελέγχου (due diligence).
Η προσφορά αφορά την απόκτηση του 70,38% του μετοχικού κεφαλαίου της «Θεραπευτήριο Υγεία» ενώ η Apostolopoulos Holdings, θα συνεργαστεί με το private equity fund, ΗIG.
Η προσφορά, που έγινε από κοινού με το αμερικανικό fund HIG Capital, ήρθε τη στιγμή που έληγε η περίοδος (η προθεσμία ήταν μέχρι τις 30 Ιουνίου) αποκλειστικότητας της CVC Capital για την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τη MIG και ενώ είχε δοθεί μικρή παράταση για την διευθέτηση των τελευταίων διαδικαστικών λεπτομερειών. Η προσφορά εστάλη μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας σε MIG και Πειραιώς, παρ’ ότι η τελευταία έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται αποκλειστικά από τη MIG , έχοντας μάλιστα εκδώσει μια αυστηρή για τα επιχειρηματικά ήθη ανακοίνωση.
Υπενθυμίζεται ότι η Γ. Αποστολόπουλος Α.Ε. είχε καταθέσει αίτημα προσωρινής διαταγής για την απαγόρευση κάθε μεταβολής στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του νοσοκομείου Υγεία στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Όμως το αίτημα προσωρινής διαταγής της Γ. Αποστολόπουλος Α.Ε. για την απαγόρευση κάθε μεταβολής στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του νοσοκομείου Υγεία απέρριψε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Τις προηγούμενες ημέρες είχε προηγηθεί ένα «γαϊτανάκι» ανακοινώσεων μεταξύ των δύο πλευρών, με την Γ. Αποστολόπουλος Α.Ε. να αντιδράει στον αποκλεισμό της από τη διαδικασία πώλησης του Υγεία.

Η θέση της εταιρείας…
Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας (Δευτέρα 02/07/18): Το Σάββατο 30/06/2018, η Γ. Αποστολόπουλος Εταιρία Συμμετοχών κατέθεσε στο ΔΣ της MIG επίσημη πρόταση για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών του Διαγνωστικού & Θεραπευτικού Κέντρου Αθηνών Υγεία Α.Ε. (ΥΓΕΙΑ Α.Ε.).

Το τίμημα που προσφέρθηκε αντιστοιχεί σε 0,95 € ανά μετοχή, τοις μετρητοίς, και είναι υψηλότερο από το αντίστοιχο τίμημα που έχει προσφερθεί από το κερδοσκοπικό fund CVC.

Βασικός στόχος και επιδίωξη της Γ. Αποστολόπουλος Εταιρίας Συμμετοχών παραμένει η διατήρηση της Ελληνικότητας του κλάδου υγείας, η προάσπιση της Ελληνικής ιατρικής και η διατήρηση του υψηλού επιπέδου των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας προς τον Έλληνα ασθενή, με παράλληλη διασφάλιση των υφισταμένων σχέσεων και συνθηκών συνεργασίας με τους συνεργάτες Ιατρούς και τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Η πρόταση υποστηρίζεται από το μεγάλο Αμερικανικό Fund H.I.G.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ