Ιδιωτικά ΘεραπευτήριαΔωρεάν Ιατρικό Τατουάζ Θηλής: Το τελικό στάδιο στο ταξίδι της αποκατάστασης μαστού

Δωρεάν Ιατρικό Τατουάζ Θηλής: Το τελικό στάδιο στο ταξίδι της αποκατάστασης μαστού

- Advertisement -

Μία μεγάλη προσπάθεια ξεκινά από σήμερα η Cosmedic με στόχο, κάθε γυναίκα που έζησε την περιπέτεια του καρκίνου του μαστού και βγήκε νικήτρια, να ξανανιώσει ολόκληρη και ικανοποιημένη με την εμφάνισή της.

Προσφέρει την υπηρεσία δωρεάν, σε όλες τις γυναίκες που χρειάζεται να πραγματοποιήσουν αποκατάσταση της θηλής με μικροχρωματισμό, μετά από καρκίνο μαστού.

H Cosmedic είναι μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚοινΣΕΠ) που δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2018. Αντικείμενο της, είναι η τεχνική του μικροχρωματισμού, γνωστή και ως ιατρικό τατουάζ θηλής.

Ιατρικό Τατουάζ – Cosmedic Tattoo
Το ιατρικό τατουάζ αποτελεί ένα πραγματικό στοίχημα για την ομάδα της Cosmedic, μιας και στόχος τους είναι να κάνουν τη μέθοδο ευρύτερα γνωστή στη χώρα μας.

Πρόκειται για επαναχρωματισμό της θηλής και της άλω, μετά από χειρουργείο μαστεκτομής και αποκατάστασης σε γυναίκες που αντιμετώπισαν τον καρκίνο του μαστού.

«Ο χρόνος που απαιτείται για την εφαρμογή είναι πολύ σύντομος και τη διαδικασία θα μπορούσαμε να τη χαρακτηρίσουμε χωρίς πόνο» όπως τονίζει μεταξύ άλλων ο γιατρός Νίκος Δημήτρουλας, υπογραμμίζοντας πως «Το αποτέλεσμα κάνει τη γυναίκα που πραγματοποιεί τη εφαρμογή να νιώθει και πάλι ολόκληρη και τις χαρίζει ξανά ένα χαμόγελο. Αυτό το χαμόγελο θέλουμε να είναι και η δικιά μας αμοιβή».

O καρκίνος του μαστού
Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι 1 στις 8 γυναίκες, θα εμφανίσει καρκίνο μαστού κατά τη διάρκεια της ζωής της. Κατά μέσο όρο 47 γυναίκες κάθε ημέρα διαγιγνώσκονται με καρκίνο μαστού.

Γνωρίζετε ότι η ηλικία, είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για την ανάπτυξη καρκίνου του μαστού; Πως περισσότερες από 2 στις 3 περιπτώσεις καρκίνου του μαστού εμφανίζονται μεταξύ 40 και 69 ετών;

Η έγκαιρη ανίχνευση είναι το κλειδί και υπάρχουν υψηλά ποσοστά επιβίωσης μετά από προληπτικές εξετάσεις σε συνδυασμό με βελτιωμένες θεραπείες.

Νιώθοντας Ολοκληρωμένη 
Το ιατρικό τατουάζ θηλής είναι το τελικό βήμα στη διαδικασία αποκατάστασης του μαστού. Μια τελική μη χειρουργική πράξη που θα καταφέρει να δώσει ένα αισθητικά ολοκληρωμένο αποτέλεσμα στην εικόνα των μαστών.

Μετά την χειρουργική αποκατάσταση με ενθέματα, οι δρόμοι που έχει να ακολουθήσει μια γυναίκα είναι δύο.

Ο πρώτος περιλαμβάνει μια μικρη χειρουργική επέμβαση, που μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμα και με τοπική αναισθησία, όπου ανακατασκευάζονται οι θηλές τοπικά με κρημνούς.

Μετά την παρέλευση ικανού χρονικού διαστήματος μερικών μηνών ώστε να υπάρξει ικανοποιητική επούλωση, μπορεί επιπρόσθετα να εφαρμοστεί χρωματισμός της περιοχής με ιατρικό τατουάζ θηλής ώστε να προστεθεί χρώμα, ρεαλισμός και υφή στην περιοχή.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ