Sanofi: Υποστήριξη ασθενών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, η Sanofi ανακοινώνει με υπερηφάνεια την Πρωτοβουλία Συνεισφορών When Cancer Grows Old για το 2021.

"<yoastmark

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η εν λόγω παγκόσμια ευκαιρία χρηματοδότησης αξιοποιεί την προεργασία που έγινε το 2020, σύμφωνα με την οποία η εταιρεία παρείχε υποστήριξη σε δικαιούχους σε πέντε χώρες κα απευθύνεται σε τοπικές μη κερδοσκοπικές οργανώσεις που εργάζονται για τη βελτίωση του ταξιδιού των ασθενών με καρκίνο και των οικογενειών τους. Οι αιτήσεις για την Πρωτοβουλία Συνεισφορών για το 2021 υποβάλλονται εδώ.

Η Sanofi εγκαινίασε την πρωτοβουλία When Cancer Grows Old το 2020. Πρόκειται για μία πολυετή πρωτοβουλία, που επιδιώκει να αποτελέσει παγκόσμια πλατφόρμα για την ενοποίηση των προσπαθειών και την προώθηση δράσεων που θα υποστηρίζουν ασθενείς με καρκίνο και τις οικογένειές τους, με πρωτοφανείς τρόπους ώστε ο καθένας από αυτούς να έχει όσο το δυνατόν περισσότερες πιθανότητες να ζήσει μέχρι τα βαθιά γηρατειά.

Η πρωτοβουλία αυτή αναπτύχθηκε με σκοπό την αντιμετώπιση μιας σειράς συγκλινόντων παραγόντων. Η γήρανση του παγκόσμιου πληθυσμού συντελείται με ρυθμούς πολύ ταχύτερους απ’ ό,τι στο παρελθόν. Έως το 2050, ο αριθμός των ατόμων άνω των 60 ετών αναμένεται να διπλασιαστεί. Αυξάνεται επίσης και η ηλικία των ατόμων που πάσχουν από καρκίνο. Περίπου το 37% των νεοδιαγνωσθέντων περιστατικών καρκίνου παγκοσμίως αφορούν άτομα ηλικίας άνω των 70 ετών και αυτός ο αριθμός προβλέπεται να υπερδιπλασιαστεί έως το 2040. Αυτή η τάση θα επιφέρει σημαντική επιβάρυνση στα άτομα, τις οικογένειες, τις κοινότητες και τα συστήματα υγείας ανά τον κόσμο.

«Σε ολόκληρο τον κόσμο, οι άνθρωποι ζουν περισσότερο σε σχέση με το παρελθόν, συνεισφέροντας με νέους τρόπους στις κοινότητες και τις κοινωνίες τους. Ωστόσο, αυτή η συνεισφορά διακυβεύεται από την αυξανόμενη επιβάρυνση που επιφέρει ο καρκίνος σε συνδυασμό με τη γήρανση», δήλωσε ο Lionel Picard, Διευθύνων Σύμβουλος της Sanofi Genzyme για Ελλάδα & Κύπρο και Country Lead της Sanofi για Ελλάδα & Κύπρο. «Στη Sanofi, έχουμε δεσμευτεί να αναλάβουμε τον ρόλο που μας αναλογεί για την αντιμετώπιση αυτού του συνδυαστικού φαινομένου, που αποκτά αυξανόμενες διαστάσεις, και τη μεγιστοποίηση της θετικής επίδρασης στις κοινότητες ανά τον κόσμο».

Κριτήρια συμμετοχής

Η υποβολή αιτήσεων αφορά τοπικές μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται ομάδες υποστήριξης ασθενών και επαγγελματικές οργανώσεις, καθώς και μη κερδοσκοπικά ιατρικά ιδρύματα, που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της ογκολογίας. Οι συνεισφορές προορίζονται για την υποστήριξη δράσεων, είτε διά ζώσης είτε μέσω διαδικτύου, και/ή προγράμματα με στόχο την εκπαίδευση ασθενών, συζύγων/παιδιών/φροντιστών ασθενών, οργανώσεων ασθενών ή επαγγελματιών υγείας. Παρόλο που οι αιτήσεις προτείνεται να εστιάζουν σε έργα που αφορούν την υποστήριξη ηλικιωμένων ατόμων με καρκίνο, πρόκειται να εξεταστούν και τυχόν έργα που επικεντρώνονται στη βελτίωση της φροντίδας του καρκίνου για ασθενείς σε όλα τα στάδια του ταξιδιού τους με τη νόσο.

Διαδικασία υποβολής αιτήσεων

Οι οργανώσεις που έχουν εντοπίσει έργα τα οποία ενδεχομένως πληρούν τις προϋποθέσεις για λήψη χρηματοδότησης στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας Συνεισφορών When Cancer Grows Old, καλούνται να υποβάλουν την πρότασή τους έως τις 30 Απριλίου του 2021 μέσω της online πύλης Παγκόσμιων Συνεισφορών της Sanofi.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ