Κορωνοϊός: Το 45% των νέων κρουσμάτων είναι από 18 έως 39 ετών

Ανησυχία προκαλεί το γεγονός αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας στους νέους, και όχι μόνο ηλικιωμένους.

Ανησυχία προκαλεί το γεγονός αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας στους νέους, και όχι μόνο ηλικιωμένους.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία, αποδεικνύεται ότι οι νέοι δεν είναι άτρωτοι, όπως λανθασμένα πιστεύουν μερικοί. Η ηλικιακή τους ομάδας, αποτελεί την «αγαπημένη» του νέου κορωνοϊού.

Χθες, Σάββατο 17/10, ανακοινώθηκαν 482 νέα κρούσματα στη χώρα μας, επίδοση που αποτελεί τη δεύτερη χειρότερη καταγραφή μετά τα 508 της Παρασκευής.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, η ηλικιακή κατανομή δείχνει ότι η διασπορά του ιού είναι μεγάλη και υπάρχει δυσκολία του περιορισμού της παρά τα μέτρα, καθώς οι νέοι, που κυκλοφορούν και περισσότερο, βρίσκονται στο στόχαστρο του φονικού ιού.

Από τα 482 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες, πάνω από το 45% ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 18-39 ετών. Ενώ, περιλαμβάνονται και 40 παιδιά έως 18 ετών. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 79 έτη (εύρος 25 έως 102 ετών).

Σε ό,τι αφορά τα συνολικά κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, που έχουν φθάσει τα 24.932, η πλειοψηφία τους ανήκει στην ηλικιακή ομάδα των 18-39 ετών.

Γι αυτό λοιπόν, όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν την κρισιμότητα της κατάστασης και να τηρήσουν τα βασικά μέτρα προστασίας, όπως είναι η χρήση μασκών, οι κοινωνικές αποστάσεις και τα μέτρα ατομικής υγιεινής.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ