Δεύτεροι στον κόσμο οι Έλληνες επιστήμονες σε βαθμό αποδοχής

Στη δεύτερη θέση για την ανταπόκριση των κυβερνώντων στις συμβουλές των επιστημόνων για τον κορωνοϊό αναδεικνύει τους Έλληνες επιστήμονες διεθνής επιστημονική έρευνα, κατατάσσοντας τους μετά τους Νεοζηλανδούς και πριν τους Κινέζους.

Στη δεύτερη θέση για την ανταπόκριση των κυβερνώντων στις συμβουλές των επιστημόνων για τον κορωνοϊό αναδεικνύει τους Έλληνες, σύμφωνα με διεθνή επιστημονική έρευνα, μετά τους Νεοζηλανδούς και πριν τους Κινέζους. 

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο κορωνοϊός καλπάζει και οι επιστήμονες έρχονται σε πρώτο πλάνο. Βρίσκονται στο πλευρό των κυβερνήσεων που επιζητούν τις συμβουλές τους για την καταπολέμηση της εξάπλωσης της πανδημίας.

Ο κορωνοϊός διαδίδεται και οι χώρες δίνουν το λόγο στους ειδικούς. Διεθνής έρευνα για την ανταπόκριση των κυβερνώντων στις συμβουλές των επιστημόνων αναδεικνύει δεύτερους τους Έλληνες. Οι επιστήμονές μας έρχονται δεύτεροι στον κόσμο όσον αφορά τον βαθμό ικανοποίησης επειδή η κυβέρνηση έλαβε υπόψη τις συμβουλές των ειδικών για την αντιμετώπιση του α’ κύματος του Covid19, δείχνει η έρευνα.

Οι Έλληνες επιστήμονες είναι δεύτεροι στον κόσμο – μετά τους Νεοζηλανδούς και πριν τους Κινέζους – όσον αφορά τα ποσοστά που δηλώνουν ότι οι κυβερνήσεις τους άκουσαν τις συμβουλές των ειδικών σχετικά με την αντιμετώπιση του πρώτου πανδημικού κύματος του κορωνοϊού.

Αυτό προκύπτει από διεθνή δειγματοληπτική έρευνα, που πραγματοποίησε ο οργανισμός επιστημονικών εκδόσεων Frontiers. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε περισσότερους από 25.000 επιστήμονες 152 χωρών, μεταξύ των οποίων οι 126 προέρχονταν από την Ελλάδα.

Κορωνοϊός: Ουραγοί οι Αμερικανοί ειδικοί λόγω… Τραμπ

Η έρευνα αφορούσε την περίοδο Μαρτίου – Ιουνίου φέτος. Με αιχμή τις αντιλήψεις των επιστημόνων σχετικά με τα επιστημονικά “αντανακλαστικά” των πολιτικά υπεύθυνων για τη διαχείριση της πανδημίας.

Στο ερώτημα “συμφωνείτε ότι οι αρμόδιες Αρχές χάραξης πολιτικών έχουν λάβει υπόψη τους τις επιστημονικές συμβουλές” απάντησε θετικά το 77% των Νεοζηλανδών επιστημόνων, το 76% των Ελλήνων και το 71% των Κινέζων, που αποτελούν την πρώτη τριάδα. Το 10% των Ελλήνων επιστημόνων του δείγματος απάντησε ότι διαφωνεί, ενώ το υπόλοιπο 14% ότι ούτε συμφωνεί ούτε διαφωνεί.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στο τέλος του καταλόγου – κάτι που δείχνει ότι οι επιστήμονες θεωρούν πως οι αντίστοιχες κυβερνήσεις τους κώφευσαν στις συμβουλές των ειδικών – βρίσκονται οι ΗΠΑ με μόλις 18% θετικών απαντήσεων (προφανώς έπαιξε ρόλο ότι ο Πρόεδρος Τραμπ δεν έχανε ευκαιρία να λοιδορεί τους επιστήμονες της χώρας του), ενώ χαμηλά, επίσης, ήταν τα ποσοστά σε Χιλή (22%), Βραζιλία (23%) και Βρετανία (24%). Η ικανοποίηση των επιστημόνων στην Τουρκία για τον χειρισμό του πρώτου κύματος βρέθηκε στο 51% και στην Ιταλία στο 49%.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ