Το απλό κόλπο για να αποφύγετε το φούσκωμα, κάθε φορά που τρώτε κάτι

Μήπως νιώθετε συχνά φουσκώματα στο στομάχι επειδή φάγατε πολύ ή οφείλετε σε κάποιο από τα τρόφιμα που καταναλώσατε. Υπάρχει ένα εύκολο κόλπο που σας βοηθά να μην ξανανιώσετε ποτέ έτσι.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Το φούσκωμα είναι μια κοινή κατάσταση που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Μπορεί να προκληθεί είτε από την μεγάλη κατανάλωση φαγητού σε ένα γεύμα, όταν τρώτε όρθιοι, ή όταν μιλάτε με γεμάτο το στόμα σας. Μπορεί επίσης να έχετε φούσκωμα και από την κατανάλωση κάποιον συγκεκριμένων τροφίμων.

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να αποφύγετε τα παγιδευμένα αέρια είναι να βεβαιωθείτε ότι μασάτε αρκετά καλά το φαγητό σας.

Σύμφωνα με την διατροφολόγο Σόνα Γουίλκινσον, όλοι θα πρέπει να μασούν το φαγητό τους τουλάχιστον 30 φορές προτού το καταπιούν, καθώς το μάσημα βοηθά στην τόνωση των πεπτικών χυμών που διαλύουν τα τρόφιμα που έχετε καταπιεί.

Αυτό, σύμφωνα με την ίδια, βοηθά και τα «υγρά» φαγητά, όπως οι σούπες. Αν δεν μασήσετε την σούπα σας, το σώμα σας δεν είναι έτοιμο για πέψη και αυτό μπορεί να οδηγήσει στην παγίδευση του αέρα.

Μασήστε 30 φορές

«Μασήστε το φαγητό τουλάχιστον 30 φορές – το φαγητό σας πρέπει να αναμειγνύεται με αρκετό σάλιο» λέει η Γουίλκινσον.

Όπως δήλωσε στην lifestyle ιστοσελίδα Byrdie: «Το μάσημα όχι μόνο διεγείρει την έκκριση των χωνευτικών χυμών που απαιτούνται για την σωστή πέψη. Εξασφαλίζει επίσης πως το φαγητό σας είναι σωστά αναμεμειγμένο με το σάλιο για να το καταπιείτε με λιγότερα αέρια. Αν δεν το μασήσετε σωστά, δημιουργούνται πολλά προβλήματα στο έντερο, ένα εκ των οποίων είναι τα υπερβολικά αέρια».

Πρόσθεσε, επίσης, πως θα μπορούσατε να μειώσετε τον κίνδυνο του φουσκώματος πίνοντας ένα ποτήρι νερό περίπου μισή ώρα πριν από ένα γεύμα. Η καλή ενυδάτωση επιτρέπει στο σώμα να παράγει υδροχλωρικό οξύ, που κάθεται στο στομάχι για να αφομοιώσει τα τρόφιμα.

Η κατανάλωση των γευμάτων σε τακτική βάση και η μείωση των μερίδων μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αποφυγή του φουσκώματος. Αν το πρόβλημα πάντως παραμένει ή είναι πολύ έντονο, καλύτερο είναι να επισκεφθείτε τον γιατρό σας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ