BAUSCH Health: Περιττά κιλά; Γιατί να περιμένεις; Χάσε τώρα βάρος!

Τρως χωρίς να πεινάς, δεν ελέγχεις την επιθυμία σου για λιχουδιές, έχεις περιττά κιλά, πόσες φορές έκανες δίαιτα χωρίς αποτέλεσμα; Tώρα που το καλοκαίρι είναι εδώ αυτά τα ερωτήματα μας απασχολούν ακόμη περισσότερο, όχι μόνο για αισθητικούς λόγους αλλά και για τη βελτίωση της σωματικής μας υγείας!

Τρως χωρίς να πεινάς, δεν ελέγχεις την επιθυμία σου για λιχουδιές, έχεις περιττά κιλά, πόσες φορές έκανες δίαιτα χωρίς αποτέλεσμα; Tώρα που το καλοκαίρι είναι εδώ αυτά τα ερωτήματα μας απασχολούν ακόμη περισσότερο, όχι μόνο για αισθητικούς λόγους αλλά και για τη βελτίωση της σωματικής μας υγείας!

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, βομβαρδιζόμαστε από διαφημίσεις προϊόντων αδυνατίσματος και προγραμμάτων διατροφής που υπόσχονται, με «φυσικό» τρόπο, γρήγορη απώλεια βάρους, για να «προλάβουμε» την παραλία. Πώς, όμως, ενώ συνεχώς κυκλοφορούν νέα προϊόντα και νέες δίαιτες που υπόσχονται απώλεια βάρους, τα περιττά κιλά εξακολουθούν να μας «συντροφεύουν»; Πολύ απλά, γιατί αυτές οι λύσεις δεν λειτουργούν ή δεν είναι αρκετές.
Το αυξημένο βάρος και η παχυσαρκία αποτελούν ένα από τα πλέον σύνθετα προβλήματα δημόσιας υγείας. Και ταυτόχρονα μια από τις πιο διαδεδομένες χρόνιες ασθένειες. Παχυσαρκία είναι η υπερβολική συσσώρευση λίπους στο σώμα μας και η αντιμετώπισή της χρειάζεται συστηματική ιατρική θεραπεία και πρόληψη.

Η παχυσαρκία έχει πολλές αιτίες, όπως γενετικές, περιβαλλοντικές αλλά και άλλες που σχετίζονται με την συμπεριφορά μας. Το άγχος, τον σύγχρονο τρόπο ζωής και τη διατροφή. Για παράδειγμα, ο μέσος Ευρωπαίος ξοδεύει πάνω από 5 ώρες την ημέρα καθιστός. Ενώ καταναλώνει 500 θερμίδες την ημέρα παραπάνω, σε σχέση με 40 χρόνια πριν. Μία ακόμη σοβαρή διαπίστωση είναι ότι πολλοί ενήλικες υποτιμούν το βάρος τους. Δεν αντιλαμβάνονται ότι είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Δεν το αντιμετωπίζουν ως πρόβλημα και δεν κάνουν κάτι για αυτό. Μπορεί να έχουν μία εικόνα του εαυτού τους όπως ήταν πριν από πολλά χρόνια. Η οποία όμως, δυστυχώς, δεν ισχύει πια.

Επιθυμία για λιχουδιές

Μελέτες δείχνουν ότι η δίαιτα μπορεί να εντείνει την πείνα και την έντονη επιθυμία για λιχουδιές. Με αποτέλεσμα οι δίαιτες που κάνουμε για την απώλεια βάρους και τα περιττά κιλά να αποτυγχάνουν. 9 στους 10 παχύσαρκους αναφέρουν ότι έχουν έντονη επιθυμία για λιχουδιές, ενώ βρίσκονται σε δίαιτα. Ενώ 6 στους 10 καταναλώνουν λιχουδιές, χωρίς να πεινάνε! Συνεπώς, η μείωση της κατανάλωσης φαγητού ίσως να μην είναι αρκετή και σε, πολλές περιπτώσεις, αυτό που χρειάζεται για τα περιττά κιλά είναι η αλλαγή τρόπου ζωής (διατροφή / άσκηση) και η φαρμακευτική θεραπεία.

Έχει αποδειχθεί ότι η απώλεια βάρους (δίαιτα) είναι δύσκολη για τους περισσότερους και η επιθυμία να περιορίσουμε τη ποσότητα τροφής βρίσκει αντίσταση από τον ίδιο μας τον οργανισμό (8). Αυτό συμβαίνει γιατί το σώμα μας είναι προγραμματισμένο να επιστρέψει στο βάρος που έχει συνηθίσει να βρίσκεται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Υπάρχει και στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων, φαρμακευτική θεραπεία η οποία βοηθά στην απώλεια βάρους και στην διατήρησή του. Μειώνοντας την έντονη επιθυμία για λιχουδιές και την αυξημένη πείνα. Δεν υπάρχει όμως δρόμος «εξπρές» για μια σημαντική και διατηρήσιμη απώλεια βάρους. Πάντοτε, πρέπει ένα πρόγραμμα διατροφής και η φυσική δραστηριότητα να αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση. Ακόμη και 30 λεπτά περπάτημα την ημέρα.

Με τον ιστότοπο www.mychoicemylife.gr, τη σελίδα στο Facebook @Mychoicemylifegreece και με πολλές άλλες επικοινωνιακές ενέργειες, σε ψηφιακά και παραδοσιακά ενημερωτικά Μέσα (τηλεοπτικό κοινωνικό μήνυμα, ραδιοφωνικό μήνυμα, διαδικτυακή ενημέρωση σε σημαντικές ιστοσελίδες και κοινωνικά δίκτυα) η φαρμακευτική εταιρεία BAUSCH Health (www.bauschhealth.gr) υλοποιεί μια σημαντική κοινωνική καμπάνια, ώστε να ευαισθητοποιήσει το κοινό για αυτό το μεγάλο θέμα Υγείας.

Ειδικά για τους ιατρούς και τους επαγγελματίες Υγείας, η BAUSCH Health διοργανώνει, σε όλη την Ελλάδα, τα “Obesity Schools”. Στόχο έχει την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των ιατρών σε θέματα γύρω για την παχυσαρκία. Αλλά και τη γνώση των νέων θεραπευτικών επιλογών για την αντιμετώπισή της.

Η BAUSCH Health Ελλάδας αποτελεί μια σύγχρονη και καινοτόμο φαρμακευτική εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε στην Ελληνική αγορά το 2005 και απασχολεί 70 εργαζόμενους συνολικά.

Σχετικά με τη BAUSCH Health Ελλάδας

Η BAUSCH Health Ελλάδας αποτελεί μια σύγχρονη και καινοτόμο φαρμακευτική εταιρεία. Ιδρύθηκε στην Ελληνική αγορά το 2005 και απασχολεί 70 εργαζόμενους συνολικά.

Δραστηριοποιείται στον χώρο του συνταγογραφούμενου φαρμάκου σε ποικίλες θεραπευτικές κατηγορίες, των προϊόντων OTC & φαρμακείου, των ιατρικών εργαλείων και εξαρτημάτων, της επεμβατικής και μη επεμβατικής δερματολογίας και κοσμετολογίας, ενώ κατέχει ηγετική θέση στον χώρο της Οφθαλμολογίας.

Ένα μεγάλο ποσοστό των προϊόντων που διακινεί παράγονται στην Ελλάδα. Η εταιρεία ανήκει στον πολυεθνικό Όμιλο BAUSCH Health Companies Inc. Έχει έδρα το Quebec του Καναδά και 17.000 υπαλλήλους παγκοσμίως. Είναι εισηγμένη στα χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης και του Τορόντο.

Τα φαρμακευτικά σκευάσματα, ιατρικά εργαλεία και εξαρτήματα της Bausch Health, αποτελούν προϊόντα υψηλής ποιότητας. Υψηλής εξειδίκευσης και τεχνολογίας στο χώρο της Υγείας. Ορισμένα σημαντικά εμπορικά σήματα της εταιρείας μας είναι τα Biotrue®, Renu®, Niflamol®, Mysimba®, Procef®, Counterpain®, Ezixin®, Ocuvite®, Vidilac®, Artelac®, Yellox & Dexamytrex®. To όραμά της “BAUSCH Health Ελλάδας” είναι να βελτιώνει τη ζωή των ανθρώπων, με τα κορυφαία προϊόντα Υγείας που διαθέτει. Αλλά και να καταστεί διαχρονικά ένας έμπιστος συνεργάτης Υγείας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ