Καρπούζι: Πώς θα καταλάβετε εάν είναι ώριμο – Ένα πανεύκολο κόλπο

Το καλοκαίρι έφτασε και ήρθε η ώρα για το πιο δροσιστικό φρούτο, το καρπούζι! Πώς όμως θα ξεχωρίσετε ποιο είναι ώριμο και ποιο όχι;

Το καλοκαίρι έφτασε και ήρθε η ώρα για το πιο δροσιστικό φρούτο, το καρπούζι! Πώς όμως θα ξεχωρίσετε ποιο είναι ώριμο και ποιο όχι

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Πόσες φορές δεν σας έχει τύχει να αγοράσετε ένα καρπούζι και ένα ζεστό απόγευμα εκεί που θέλετε κάτι δροσιστικό, να το κόψετε και να δείτε πως μόνο κατακόκκινο δεν είναι το εσωτερικό του. «Μάπα το καρπούζι» που λέει και ο λαός.

To κόλπο για να επιλέγετε πάντα ένα ώριμο καρπούζι

Το αυστραλιανό δίκτυο γονέων Mum Central, λοιπόν, μοιράστηκε την χρήσιμη συμβουλή στο Facebook, αφού μίλησε με έναν παραγωγό, ο οποίος είπε ότι το μυστικό είναι να ελέγξετε το πάχος μεταξύ των πράσινων γραμμών στο φρούτο.

«Τον ρώτησα ποιο είναι το μυστικό για να βρει κανείς ένα καλό καρπούζι και μου είπε πως το κόλπο είναι οι σκούρες πράσινες γραμμές να απέχουν μεταξύ τους δύο δάχτυλα» ανέφερε η διαδικτυακή ανάρτηση.

Η γυναίκα αποφάσισε να κάνει τη θεωρία πράξη αγοράζοντας ένα καρπούζι και προς μεγάλη της έκπληξη, το κόλπο λειτούργησε άψογα. «Όταν πήραμε καρπούζια χθες, το δοκίμασα και το έκοψα σε κομμάτια. Ήταν πεντανόστιμο. Χαίρομαι που έμαθα έναν απλό τρόπο για να βρίσκω ένα καλό καρπούζι. Σκέφτηκα να μεταφέρω τις πληροφορίες στους φίλους μας».

Η ανάρτηση έχει συγκεντρώσει πολλά σχόλια. «Λατρεύω να μαθαίνω αυτές τις μικρές συμβουλές – ευχαριστώ πολύ» έγραψε κάποιος ενώ ένας άλλος πρόσθεσε: «Μια καλή πληροφορία». Ένας τρίτος που δοκίμασε το κόλπο επιβεβαίωσε πως δούλεψε και έγραψε: «Πήραμε το καλύτερο την Παρασκευή, χάρη στη χρήση του κανόνα των δύο δακτύλων».

Προς ενημέρωση, ένας άλλος συνηθισμένος τρόπος για να καταλάβετε εάν ένα καρπούζι είναι ώριμο είναι να το χτυπήσετε στο πλάι και να ελέγξετε εάν ακούγεται ένας βαθύς «κούφιος» ήχος.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ