Αυτές είναι οι 7 άγνωστες ιδιότητες του καφέ

To βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζει 7 λόγους για τους οποίους ένα φλιτζάνι καφέ μπορεί να έχει θετική επίδραση.

Για παράδειγμα ξέρατε ότι ο καφές με ζάχαρη μπορεί να σας μετατρέψει για λίγο σε μια μικρή μεγαλοφυΐα καθώς ο συνδυασμός καφεΐνης και γλυκόζης ενεργοποιεί ορισμένους τομείς του εγκεφάλου σας;

Τα 7 σημεία…

1. Ο καφές ενισχύει την εγκεφαλική λειτουργία

2. Ο καφές αυξάνει την αρτηριακή πίεση

3. Ο καφές καθιστά ισχυρότερο το ανοσοποιητικό σύστημα

4. Ο καφές ανακουφίζει από τον πονοκέφαλο

5. Ο καφές μειώνει το στρες

6. Ο καφές βελτιώνει την μνήμη σας

7. Ο καφές σας βοηθά να χάσετε βάρος

Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί

Πόσες θερμίδες έχει ο ελληνικός καφές;

Έφτασε η ώρα να μετρηθεί θερμιδικά η αγαπημένη συνήθεια για πολλούς ανθρώπους, αυτή του ελληνικού καφέ.

Ένα ερώτημα που πολλές φορές τίθεται σχετίζεται με τις θερμίδες και το πώς ο ελληνικός καφές μπορεί να επηρεάσει το βάρος μας.

Οι θερμίδες που έχει ο ελληνικός καφές είναι σχεδόν μηδενικές. Από εκεί και πέρα ο τρόπος που θα φτιάξει κανείς τον καφέ του θα καθορίσει το τελικό ενεργειακό περιεχόμενό του.

Ανάλογα με τη γλυκύτητα του, για κάθε κουταλάκι του γλυκού ζάχαρης που θα προστεθεί, προστίθενται είκοσι θερμίδες. Ακόμη, το αν θα μπει γάλα μπορεί να δώσει ακόμα 20-30 θερμίδες.

Αν λάβουμε υπόψη ότι ένας ελληνικός πίνεται συνήθως χωρίς γάλα (ή με ελάχιστο) και δεν απαιτεί προσθήκη μεγάλης ποσότητας ζάχαρης, κατά μέσο όρο οι θερμίδες που θα πάρουμε από ένα φλιτζανάκι ελληνικού καφέ δεν είναι πάνω από 30 με 40.

Αν αναλογιστεί βέβαια κανείς ότι άλλα είδη καφέ, όπως ένας καπουτσίνο ή καφέδες και ροφήματα καφέ με αφρόγαλα ή κρέμα, μπορεί να έχουν πάνω από 100 θερμίδες (φτάνοντας μέχρι και τις 300), σίγουρα η κατανάλωση ελληνικού καφέ αποτελεί μια ιδανική επιλογή και για όσους προσέχουν το βάρος ή βρίσκονται σε ένα πρόγραμμα αδυνατίσματος.