Συνήθως όταν νιώθετε κουρασμένοι, ένα φλιτζάνι καφέ φαντάζει αρκετά δελεαστικό για να σας… τονώσει! Ωστόσο, τα αποτελέσματα αυτά δεν διαρκούν για πολύ.
Βρετανοί διατροφολόγοι προτάσσουν τα 6 υγιεινά τρόφιμα που αποτελούν εξαιρετική εναλλακτική λύση και θα σας βοηθήσει να κρατήσετε ανοιχτά τα μάτια σας μέχρι το βράδυ.

Αβοκάντο
Θεωρείται μία από τις καλύτερες πηγές ενέργειας. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε υγιή λιπαρά και συμβάλει στην αύξηση της ροής του αίματος στον εγκέφαλο, βοηθώντας σας να βρίσκεστε σε εγρήγορση.

Καρύδια macademia

Μια χούφτα καρύδια macadamia θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε την κούραση για σημαντικό χρονικό διάστημα, καθώς αποτελούν συμπυκνωμένη πηγή ενέργειας, που περιέχει βασικά θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και λίπη.

Μύρτιλο

Με το μύρτιλο οι υδατάνθρακες και τα λίπη μετατρέπονται σε ενέργεια, ενώ παράλληλα έχει υπέροχη γεύση. Είναι μια μεγάλη πηγή μαγγανίου, που βοηθά τη διαδικασία μετατροπής.
Μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι το μύρτιλο μπορεί να αποτρέψει και την απώλεια μνήμης!

Μήλα

Μια φτηνή κι εύκολη λύση, που θα σας προσφέρει μια καλή δόση φρουκτόζης (η ζάχαρη που βρίσκεται στα φρούτα), βοηθώντας σας να ανακτήσετε τη χαμένη σας ενέργεια.

Μαύρη σοκολάτα

Μια φυσική πηγή ενέργειας, που οφείλεται στην καφεΐνη που περιέχει, η οποία θα αυξήσει τις ενδορφίνες σας και θα σας κρατήσει ξεκούραστους.

Λάχανο

Το λάχανο είναι πηγή φυτικού σιδήρου και θρεπτικών ουσιών. Είναι απαραίτητο για τους χορτοφάγους και τους βίγκαν, οι οποίοι συχνά δεν παίρνουν αρκετό σίδηρο από τη διατροφή που ακολουθούν, πράγμα που μπορεί να τους οδηγήσει σε εξάντληση και αίσθημα κούρασης.