Αυτή η τροφή θα σας κόψει κυριολεκτικά το βήχα: αυτό το ενοχλητικό σύμπτωμα που μπορεί να κάνει την ημέρα μας πιο δύσκολη.
Πολλές φορές, μια γρίπη ή ένα κρυολόγημα αφήνουν πίσω τους έναν επίμονο, βασανιστικό βήχα που δεν λέει να περάσει εύκολα.
Εμφανίζεται την ώρα που μιλάμε, που τρώμε, σε στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης, στα καλά καθούμενα.
Ψάχνουμε για σωτηρία σε κάποιο αντιβηχικό σιρόπι, σε καραμέλες για το λαιμό, σε ζεστά ροφήματα. Ολα μπορούν να μας ανακουφίσουν ως ένα βαθμό με τις καταπραϋντικές τους ιδιότητες: τις περισσότερες φορές, όμως, η ανακούφιση είναι παροδική και σκεφτόμαστε ότι τελικά «δεν υπάρχει σωτηρία».
Η φύση, με τον τρόπο της, βοηθά στην αντιμετώπιση του προβλήματος.
Το θυμάρι, το μέλι, το μαύρο πιπέρι, το (ζεστό) γάλα, τα αμύγδαλα, ο λιναρόσπορος είναι οι τροφές που με τις ευεργετικές τους ιδιότητες μπορούν να μας ανακουφίσουν. Υπάρχει μια ακόμα τροφή που μπορεί να δράσει αποτελεσματικά ενάντια στο βήχα και πραγματικά να μας βοηθήσει.

Πραγματική απόλαυση
Μιλάμε για τη σοκολάτα (ξέρουμε ότι εσείς οι chocoholics διαβάζοντας αυτές τις γραμμές χαμογελάτε και νιώθετε δικαίωση). Mια τροφή με κάλιο, ασβέστιο, βιταμίνη Α, D και Ε, θειαμίνη και σίδηρο που ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
Μια ουσία που εμπεριέχει η σοκολάτα, η θεοβρωμίνη, είναι άκρως αποτελεσματική για την καταπολέμηση του βήχα (ακόμα πιο αποτελεσματική από την κωδείνη που υπάρχει σε πολλά φάρμακα).
Σύμφωνα με τον καθηγητή Alyn Morice του University Of Hull της Αγγλίας και έρευνα που πραγματοποιήθηκε με 163 ασθενείς, η σοκολάτα είναι άκρως ευεργετική για το βήχα (πιο ευεργετική ακόμα και από το μέλι και το λεμόνι και ένα κοινό φάρμακο για το βήχα) και η ανακουφιστική δράση της είναι άμεση.