Φαρμακευτική κάνναβη: Τρέχει η αξιολόγηση αιτήσεων για νέες μονάδες

Εντατικοποιήθηκε και συνεχίζεται η αξιολόγηση υποβληθεισών αιτήσεων για έγκριση εγκατάστασης μονάδων καλλιέργειας και παραγωγής τελικών προϊόντων για φαρμακευτική κάνναβη.

Εντατικοποιήθηκε και συνεχίζεται η αξιολόγηση υποβληθεισών αιτήσεων για έγκριση εγκατάστασης μονάδων καλλιέργειας και παραγωγής τελικών προϊόντων για φαρμακευτική κάνναβη.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων από το σύνολο των 129 φακέλων έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση ήδη των 125 φακέλων. Δηλαδή το 85% των περιπτώσεων.

“Οι σχετικές επενδύσεις αναμένεται να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας. Κυρίως σε περιφερειακό επίπεδο. Με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και πολλαπλασιαστικά οφέλη στις τοπικές δορυφορικές δραστηριότητες άλλων τομέων της περιοχής.

Επιπλέον, με τις επενδύσεις αυτές σε έναν τομέα αιχμής, όπως είναι η φαρμακοβιομηχανία, θα υπάρξουν οικονομικά οφέλη για το κράτος από τις εξαγωγές τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης και τη φορολογία των οικονομικών δραστηριοτήτων του κλάδου”.

Αυτό σημειώνεται στο ενημερωτικό σημείωμα με τον απολογισμό του έργου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων κατά το α’ εξάμηνο της κυβερνητικής θητείας. Το έργο παρουσιάστηκε στη συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου στο Μέγαρο Μαξίμου προ ημερών.

4 νέες άδειες

Στο μεταξύ στο πλαίσιο του υψηλού ενδιαφέροντος που υπάρχει για επενδύσεις στην καλλιέργεια, επεξεργασία, μεταποίηση και παραγωγή τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης, χορηγήθηκαν, στην εκπνοή του 2019 – την τελευταία μέρα, σύμφωνα με τη σχετική ανάρτηση που έγινε στη Διαύγεια – 4 νέες άδειες.

Συγκεκριμένα από τα συναρμόδια υπουργεία, χορηγήθηκε ενιαία έγκριση εγκατάστασης για φαρμακευτική κάνναβη διάρκειας πέντε ετών, σε ενιαίο γήπεδο συνολικής έκτασης 55 στρεμμάτων, στην εταιρεία με την επωνυμία “THE HOLY CANN ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ”.

Η επένδυση θα πραγματοποιηθεί στη θέση “ΧΑΡΑΪΝΤΙΝΗ”, στη Θήβα Βοιωτίας. Η μονάδα θα παράγει τελικά προϊόντα με φαρμακευτική κάνναβη.

Για τον ίδιο σκοπό δόθηκε άδεια εγκατάστασης διάρκειας πέντε ετών στην εταιρεία με την επωνυμία “HIPPOCRATES MEDICAL CANNABIS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.”, για φαρμακευτική κάνναβη – σε έκταση 44,85130 στρεμμάτων. Στη θέση “ΣΑΡΑΚΙΝΑ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ 1973, ΜΠΕΝΤΑ”, της Καλαμπάκας, στα Μετέωρα.

Επίσης χορηγήθηκε ενιαία έγκριση εγκατάστασης διάρκειας 5 ετών στην εταιρεία “CROCUS FLORA – Αγροκαλλιεργητική Ανώνυμη Αγροτική Εταιρεία” με διακριτικό τίτλο “CROCUS FLORA Α.Ε.”. Εντός ενιαίας έκτασης 31,90972 στρεμμάτων που βρίσκεται στη θέση Τατάρκα, “Αγροτεμάχια 630 και 414Α, Κροκίου” στο δήμο Αλμυρού στη Μαγνησία.

Τέλος, χορηγήθηκε ενιαία έγκριση εγκατάστασης διάρκειας 5 ετών στην εταιρεία με την επωνυμία “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ Φαρμακευτική Κάνναβη ΑΕ”. Η επένδυση γίνεται εντός ενιαίας έκτασης 66,25338 στρεμμάτων. Βρίσκεται στο αγροτεμάχιο αναδασμού 34, στη θέση “Βυθιστιά” Γρανιτσέϊκων Πύργου, Ηλείας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ