Εργοστάσιο ιατρικής κάνναβης στην Ελλάδα σχεδιάζει η Canopy Growth;

  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Επενδύσεις αρκετών εκατομμυρίων προσελκύει η απελευθέρωση της φαρμακευτικής κάνναβης στη χώρα μας, με μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο της κατηγορίας αυτής, η καναδική Canopy Growth, να σχεδιάζει μεγάλη επένδυση στην Ευρώπη.

Στόχος της Canopy Growth είναι η δημιουργία εγκαταστάσεων 50.000 τ.μ. που σταδιακά θα φτάσουν τα 100.000 τ.μ.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η εταιρεία προτίθεται να διαθέσει περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ για να επεκτείνει την παραγωγή της στην Ε.Ε. την επόμενη διετία, σύμφωνα με τον Πιερ Ντεμπς, γενικό διευθυντή της μονάδας στην Ευρώπη.

Η Γερμανία και γενικά η ΕΕ «είναι οι αγορές με το καλύτερο ρυθμιστικό πλαίσιο για την αγορά κάνναβης εκτός Καναδά», αναφέρει ο Ντεμπς. «Η συγκεκριμένη αγορά στην Ευρώπη θα αναπτυχθεί σχεδόν με τον ίδιο ρυθμό που έγινε και στον Καναδά. Και χρειαζόμαστε εγκαταστάσεις και εργοστάσια παραγωγής», διευκρινίζει ο ίδιος.

Canopy Growth
Νομικά πλαίσια και επενδύσεις

Είναι σημαντικό για τους καλλιεργητές κάνναβης του Καναδά να επεκταθούν και πέρα από τη χώρα τους, όπου βέβαια οι νόμοι είναι φιλόξενοι. Έχει περάσει περίπου ένας μήνας από τότε που η χώρα επέτρεψε τη χρήση της κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς.

Χώρες όπως η Βρετανία, αρχίζουν να χαλαρώνουν τα νομικά πλαίσια και στελέχη του χώρου εκτιμούν ότι πολύ σύντομα η κάνναβη στην Ευρώπη θα είναι μία αγορά πολλών δισ. ευρώ.

Η Canopy Growth, προτίθεται να δημιουργήσει νέες εγκαταστάσεις στην Ιταλία, την Ελλάδα ή την Ισπανία, όπως τόνισε είπε ο Ντεμπς, σε περιοχή που προσφέρει την απαιτούμενη ηλιοφάνεια για τα εργοστάσια κάνναβης.

Από την αρχή του έτους, στόχος της Canopy Growth είναι η δημιουργία εγκαταστάσεων 50.000 τ.μ. που σταδιακά θα φτάσουν τα 100.000 τ.μ.

Canopy Growth

Η επένδυση εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει 500 έως 1.000 νέες θέσεις εργασίας.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Canopy Growth πήρε άδεια για την παραγωγή ιατρικής κάνναβης σε έκταση 40.000 τ.μ. στη Δανία, ενώ έχει προχωρήσει σε συνεργασίες με ολλανδικές και ισπανικές εταιρείες.

Ιδρύθηκε το 2014 και είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Τορόντο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ