Το Digital Transformation αναβαθμίζει τις υπηρεσίες στο χώρο της Υγείας

  • Συνέντευξη / Κοσμάς Ζακυνθινός

Τα νέα δεδομένα στον κλάδο της Υγείας και η γενικότερη τάση ψηφιακού μετασχηματισμού μπορούν να προσφέρουν μία σαφή αναβάθμιση των υπηρεσιών στο χώρο της Υγείας με ευεργετικές συνέπειες, όπως τονίζει μιλώντας στο healthpharma.gr o Διονύσιος Παπαδόπουλος, CFO της Siemens Healthineers Ελλάδος. Όπως σημειώνει ο κ. Διονύσιος Παπαδόπουλος, το 2021 είναι μια ιδιαίτερη χρονιά για την Siemens Healthineers που μαζί με την ανάπτυξη έφερε μαζί της και σημαντικά διλήμματα…

Τα νέα δεδομένα στον κλάδο της Υγείας και η γενικότερη τάση ψηφιακού μετασχηματισμού μπορούν να προσφέρουν μία σαφή αναβάθμιση των υπηρεσιών στο χώρο της Υγείας με ευεργετικές συνέπειες, όπως τονίζει μιλώντας στο healthpharma.gr o Διονύσιος Παπαδόπουλος, CFO της Siemens Healthineers Ελλάδος
Διονύσιος Παπαδόπουλος, CFO της Siemens Healthineers Ελλάδος

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Κύριε Παπαδόπουλε, το 2021 αποτέλεσε έτος ανατροπών, υποσχέσεων και έντονων προσπαθειών για τη διατήρηση του επιχειρείν σε «υγιή» επίπεδα εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Παρά τις πιέσεις, ο ευρύτερος κλάδος της «Υγείας» κατάφερε να διατηρήσει ικανοποιητικά επίπεδα ανάπτυξης. Τι συνέβη στην περίπτωση της Siemens Healthineers;

Σίγουρα πρόκειται για μια χρονιά με πολλές ιδιαιτερότητες και ακόμα περισσότερες προκλήσεις, δεδομένων των συνθηκών της πανδημίας. Η Siemens Healthineers όμως είναι πάντα έτοιμη να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις, μιας και η φύση των υπηρεσιών της είναι τέτοια που την υποχρεώνει να είναι πάντα σε εγρήγορση, ακολουθώντας τις εξελίξεις και τη ζήτηση της αγοράς.

Έτσι και αυτή τη χρονιά, εστιάσαμε ως εταιρεία στην εξυπηρέτηση των πελατών μας και ιδιαίτερα των ασθενών, μέσω της άρτιας και άμεσης ανταπόκρισης στις προκλήσεις της πανδημίας, πράγμα το οποίο αντικατοπτρίζεται και στα οικονομικά μας στοιχεία.

Απολογιστικά, τι δείχνουν τα οικονομικά στοιχεία της χρονιάς που ολοκληρώνεται αυτό τον Σεπτέμβριο; Ποιες οι αποδόσεις σε σχέση με τα προηγούμενα δύο χρόνια;

Είναι αλήθεια πως ο απολογισμός αυτής της χρονιάς μοιάζει να έχει θετικό πρόσημο για εμάς. Αυτό που μπορώ να μοιραστώ μαζί σας προς το παρόν είναι πως θα έχουμε διψήφια αύξηση πωλήσεων στην παρούσα χρήση, μετά από μια επίσης καλή προηγούμενη χρήση που είχε αύξηση της τάξης του 7,7%.

Τα δεδομένα αυτά είναι ιδιαιτέρως ικανοποιητικά για μας, μιας και πρόκειται για μια χρονιά κατά την οποία η νέα πραγματικότητα που έφερε μαζί του ο Covid-19 μας έφερε αντιμέτωπους με νέες προκλήσεις, στις οποίες μπορέσαμε να ανταποκριθούμε και ταυτόχρονα να ξεπεράσουμε όσες δυσκολίες παρουσιάστηκαν. Για μας είναι σημαντικό πως υπό αυτές τις συνθήκες καταφέραμε να αυξήσουμε τις οικονομικές μας αποδόσεις.

Εξορθολογισμός δαπανών ή μείωση κόστους; Ποια ήταν τα διλήμματα που κληθήκατε να αντιμετωπίσετε την τρέχουσα χρονιά;

Το 2021 είναι μια ιδιαίτερη χρονιά που έφερε μαζί της, μεταξύ άλλων, και σημαντικά διλήμματα στα οποία κληθήκαμε να ανταποκριθούμε και να πάρουμε αποφάσεις που απαιτούσαν την καλύτερη δυνατή μελέτη.

Επιλέξαμε τη μείωση κόστους μέσω διαγωνισμού εταιρικών αυτοκινήτων και την εξ’ αποστάσεως εργασία για την προστασία των συνεργατών μας, κινήσεις που οδήγησαν σε μείωση λειτουργικών εξόδων, χωρίς ωστόσο να γίνεται ποτέ έκπτωση στις υπηρεσίες που παρέχουμε στους πελάτες μας.

Σχετικά με τα διλήμματα που αντιμετωπίσαμε, φροντίσαμε πρωτίστως για την ασφάλεια των συνεργατών μας και το sustainability της εταιρείας διατηρώντας την πελατεία μας, ενώ παράλληλα μειώσαμε την έκθεση μας σε ρίσκα.

Διονύσιος Παπαδόπουλος, CFO της Siemens Healthineers Ελλάδος
Διονύσιος Παπαδόπουλος, CFO της Siemens Healthineers Ελλάδος
Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να «συνοδεύουν» έναν οικονομικό διευθυντή σε περιόδους κρίσης; Πώς θα σκιαγραφούσατε το πορτραίτο του σύγχρονου CFO;

Κατά την προσωπική μου άποψη, ένας σύγχρονος CFO πρέπει να φροντίζει για την υγιή ανάπτυξη της εταιρείας, μειώνοντας το ρίσκο και εισάγοντας καινοτομίες, βασισμένες σε σύγχρονους τρόπους διαχείρισης και λειτουργίας της επιχείρησης.

Πρωτίστως όμως θα πρέπει να επενδύει στη σωστή διαχείριση ανθρώπων και κεφαλαίων, καθώς αυτά είναι τα περιουσιακά στοιχεία μιας επιχείρησης. Θα πρέπει να φροντίζει για την ανάπτυξη και την εξέλιξη του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας, να είναι ευέλικτος στα. νέα δεδομένα και να ανταποκρίνεται στις εκάστοτε προκλήσεις χωρίς να φοβάται να. τολμήσει αλλαγές.

Η διορατικότητα, η αντικειμενικότητα και η ψυχραιμία είναι χαρακτηριστικά που θα τον. βοηθήσουν να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη διαχείριση και την. αντιμετώπιση μιας κρίσης. Τέλος, σημαντικό για έναν CFO είναι να έχει στραμμένη την. προσοχή του στο σήμερα και να μην το θυσιάζει ζημιώνοντας ή θέτοντας σε κίνδυνο το αύριο. Με μία φράση: today is about tomorrow!

Ποιες οι εκτιμήσεις, στόχοι για τη Siemens Healthineers την επόμενη χρονιά; Είστε αισιόδοξος για τον κλάδο της Υγείας στον οποίον και δραστηριοποιείστε;

Τα νέα δεδομένα στον κλάδο της Υγείας και η γενικότερη τάση ψηφιακού μετασχηματισμού. (digital transformation) που επικρατεί αποτελούν αισιόδοξα σημάδια για το μέλλον. Οι νέες αυτές εξελίξεις μπορούν να προσφέρουν μία σαφή αναβάθμιση υπηρεσιών στο χώρο της. υγείας με ευεργετικές συνέπειες, περισσότερες και πιο ευέλικτες επιλογές.

Όλα τα παραπάνω δημιουργούν ένα ευνοϊκό πλαίσιο για τη Siemens Healthineers, της. οποίας η φιλοσοφία είναι στραμμένη πάντα στην καινοτομία με βασικό στόχο της την. περαιτέρω ανάπτυξη, εστιάζοντάς στο τομέα Digital Health (Ψηφιακή Υγεία) στον οποίο έχει. να προσφέρει πολλές και καινοτόμες λύσεις.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ