Παραιτήθηκε ο Τ. Λαβίδας από την Lavipharm -Αντιμέτωπος με φυλάκιση

Δεκτή έκανε στη χθεσινή του συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο της Lavipharm την παραίτηση του Τηλέμαχου Λαβίδα, ως συνέχεια της προαναγγελθείσας εξέλιξης που είχε πραγματοποιήσει ο δικηγόρος του μετά την απόφαση δικαστηρίου των ΗΠΑ που τον έκρινε ένοχο για την εμπλοκή του σε υπόθεση insider trading.

Δεκτή έκανε το ΔΣ της Lavipharm την παραίτηση του Τηλέμαχου Λαβίδα, ως συνέχεια της προαναγγελθείσας εξέλιξης που είχε πραγματοποιήσει ο δικηγόρος του μετά την απόφαση δικαστηρίου των ΗΠΑ που τον έκρινε ένοχο για την εμπλοκή του σε υπόθεση insider trading.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Lavipharm αποφάσισε τη μη αναπλήρωση του, σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ. 5 του Καταστατικού της Εταιρείας και το άρθρο 82 παρ. 2 Ν 4548/2018.

Με αφορμή την δικαστική απόφαση στις ΗΠΑ, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Lavipharm ΑΕ, κ. Θανάσης Λαβίδας δήλωσε χαρακτηριστικά πως «Με ισχυρή διοίκηση, μια δυναμική διευθυντική ομάδα, ένα πλούσιο ανθρώπινο κεφάλαιο και χαρτοφυλάκιο δραστηριοτήτων, συνεχίζουμε την πορεία μας με πίστη στο όραμα μας στο χώρο της υγείας. Η Lavipharm βρίσκεται ήδη σε νέα τροχιά ανάπτυξης και συνεχίζουμε να χτίζουμε το μέλλον μας με αρωγό τους μετόχους. Τους εργαζόμενους και συνεργάτες μας στην Ελλάδα και διεθνώς».

Ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας κρίθηκε ένοχος από ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν για την εμπλοκή του σε υπόθεση insider trading. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας θα ασκήσει έφεση.

Διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών

Ειδικότερα, οι κατηγορίες αφορούσαν τη διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών για μια εισηγμένη εταιρεία βιοτεχνολογίας προς στενό του φίλο, Έλληνα χρηματιστή, ο οποίος, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, είναι μέρος ενός παγκόσμιου δικτύου insider-trading.

Ο 39χρονος Τ. Λαβίδας κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες, επτά στο σύνολο, που αντιμετώπιζε. Η ποινή του θα ανακοινωθεί στις 17 Απριλίου και βρίσκεται αντιμέτωπος με έως και 8 έτη φυλάκισης.

Η ετυμηγορία σηματοδοτεί μεγάλη νίκη για τη γενική εισαγγελία του Μανχάταν που ερευνά επί χρόνια το παράνομο δίκτυο insider trading που διακινούσε εμπιστευτικές πληροφορίες για εταιρείες του φαρμακευτικού κλάδου. Οι αρχές εκτιμούν ότι το δίκτυο έχει αποφέρει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια σε παράνομα κέρδη. Παρά το γεγονός ότι ο Τ. Λαβίδας, διαδραμάτισε μικρό ρόλο στην σκευωρία, η δίκη του στο Μανχάταν “έριξε φως” στον τρόπο με τον οποίο ένας διεφθαρμένος Ελβετός traders και άλλοι εκμεταλλεύονταν τις επαφές τους σε τρεις ηπείρους για να μεταφέρουν πληροφορίες που επηρέαζαν την αγορά.

Μάρτυρας της δίκης είπε στους ερευνητές ότι το insider trading έχει γίνει «σπορ» στο εξωτερικό με επενδυτικούς τραπεζίτες, στελέχη επιχειρήσεων και traders από όλο τον κόσμο να συμμετέχουν σε ένα δίκτυο συναλλαγών που μεταφέρει εμπιστευτικές πληροφορίες εισηγμένων επιχειρήσεων.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ