Συνεργασία AstraZeneca με Biocartis στο μέτωπο του καρκίνου του πνεύμονα

  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Σε συμφωνία με την βρετανική εταιρεία παραγωγής φαρμάκων AstraZeneca προχωρά η βελγική εταιρεία μοριακής διαγνωστικής Biocartis Group, προκειμένου να επιτύχει ταχύτερα αποτελέσματα διαγνωστικών βιολογικών δεικτών για τον καρκίνο του πνεύμονα στην Ευρώπη.

AstraZeneca – Biocartis

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Μετά τη συμφωνία, η μελλοντική δοκιμή μελέτης του διαγνωστικού τεστ Idylla EGFR της Biocartis για τον καρκίνο του πνεύμονα, θα διεξαχθεί στο Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ιταλία.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την AstraZeneca στο θεραπευτικό μέτωπο του καρκίνου του πνεύμονα… Για την Biocartis, η συγκεκριμένη συνεργασία είναι ιδιαίτερα σημαντική προκειμένου να υποστηρίξουμε την περαιτέρω ανάπτυξη της πλατφόρμας Idylla», όπως υπογραμμίζει ο Chief Executive Officer της Biocartis, Herman Verrelst.

Η μελέτη στοχεύει στον προσδιορισμό του τρόπου με τον οποίο τα χαρακτηριστικά της πλατφόρμας Idylla μπορούν να επιταχύνουν και να απλοποιήσουν τη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα, παρέχοντας ταχύτερα αποτελέσματα μέσω βιοδεικτών.

AstraZeneca
Εξορθολογισμός στρατηγικής

Να σημειωθεί πως στα μέσα αυτού του μήνα η AstraZeneca μεταβίβασε τα δικαιώματα θεραπείας λοίμωξης του αναπνευστικού παιδιών βρεφικής ηλικίας στη σουηδική Swedish Orphan Biovitrum (Sobi), έναντι 1,5 δισ. δολ.

Ο σχεδιασμός προβλέπει μετακίνηση περίπου 130 εργαζομένων της AstraZeneca στην Sobi, καθώς η σουηδική εταιρεία αναλαμβάνει πλέον την εμπορία της θεραπείας Synagis στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η κίνηση αποτελεί σημαντική ώθηση για την ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου σπάνιων παθήσεων της φαρμακευτικής επιχείρησης Sobi, επεκτείνοντας τη δραστηριότητα της στην ανοσολογία.

«Η προσθήκη του Synagis αποτελεί σημαντικό καταλύτη για την μελλοντική ανάπτυξη της Sobi, ενώ θα αποτελέσει και ισχυρή βάση για την ανάπτυξη της κατηγορίας σπάνιων παθήσεων», όπως επισημαίνει ο Chief Executive της επιχείρησης, Guido Oelkers.

Για την AstraZeneca, η μεταβίβαση αποτελεί ένα ακόμη βήμα εξορθολογισμού, καθώς επικεντρώνεται ολοένα και περισσότερο στην ανάπτυξη νέων φαρμάκων – ειδικά κατά του καρκίνου – που θα οδηγήσουν την μελλοντική της ανάπτυξη.

Ήδη, στις αρχές του μήνα η AstraZeneca πούλησε τρία παλαιότερα φάρμακα που διέθετε στο χαρτοφυλάκιο της, από την θεραπευτική κατηγορία κατά του άσθματος και της ρινίτιδας, σε μια μικρή ελβετική εταιρεία έναντι 350 εκατομμυρίων δολαρίων.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ