Συνεργασία AstraZeneca και MSD στον γυναικολογικό καρκίνο

Τις δυνάμεις τους ενώνουν οι εταιρείες AstraZeneca και MSD με σκοπό τη διεύρυνση πρόσβασης των ογκολογικών ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες, συνεργαζόμενες στενά για την από κοινού προώθηση και ανάπτυξη ογκολογικής θεραπείας στον γυναικολογικό καρκίνο. Πρόκειται για μια παγκόσμια στρατηγική συνεργασία η οποία στη χώρα μας τέθηκε σε ισχύ στις αρχές του 2019.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με το σκεπτικό ότι η αντιμετώπιση των ογκολογικών ασθενειών –παρά τις σημαντικές επιστημονικές εξελίξεις- θέτει ακόμα σημαντικές προκλήσεις, οι δύο εταιρείες αποφάσισαν να δράσουν από κοινού φιλοδοξώντας να συμβάλλουν πιο δυναμικά στην προσφορά θεραπευτικών λύσεων σε ογκολογικούς ασθενείς.

Ε. Χουλιάρα

Με αφορμή τη συνεργασία αυτή η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της AstraZeneca Ελλάδος & Κύπρου, Έλενα Χουλιάρα ανέφερε: «Στην AstraZeneca, με συνέπεια και ευθύνη, επενδύουμε στην έρευνα και ανάπτυξη, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες του ανθρώπινου επιστημονικού δυναμικού μας, της σύγχρονης τεχνολογίας αλλά και τη δυναμική σημαντικών συνεργασιών. Επαναπροσδιορίζουμε τον τρόπο θεραπευτικής αντιμετώπισης των ογκολογικών ασθενειών. Παρέχουμε εξελιγμένα φάρμακα και εξατομικευμένες θεραπείες με απώτερο στόχο την εξάλειψη του καρκίνου ως αιτία θανάτου. Η συνεργασία μας με την MSD παγκοσμίως, αποδεικνύει την προσήλωσή μας στην ανάγκη των ασθενών για έγκαιρη πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και την αύξηση του προσδόκιμου της».

Από την πλευρά της η Διευθύνουσα Σύμβουλος της MSD για την Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, Agata Jakoncic, δήλωσε σχετικά: «Στην MSD εργαζόμαστε ακατάπαυστα ώστε ο καρκίνος να γίνει μια χρόνια ασθένεια. Έχουμε πολύ μεγάλη δραστηριότητα στο πεδίο της ογκολογίας διαθέτοντας ένα ευρύτατο κλινικό πρόγραμμα αλλά και σπουδαίες συνεργασίες με άλλες κορυφαίες εταιρίες, όπως αυτή με την AstraZeneca. Είμαστε σίγουροι ότι η συνεργασία αυτή θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στη θεραπεία των ασθενών με γυναικολογικούς καρκίνους. Τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ