Sanofi: Υποστηρίζει τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες – Δράσεις ΕΚΕ 2019

Το 2019, το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) της βιοφαρμακευτικής εταιρείας Sanofi Ελλάδας εστίασε στις ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας. H Sanofi ως υπεύθυνος εταιρικός πολίτης έχει ενσωματωμένη την κοινωνική ευθύνη σε όλες τις δραστηριότητές της.

Το 2019, το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) της βιοφαρμακευτικής εταιρείας Sanofi Ελλάδας εστίασε στις ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

«Στη Sanofi η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την εταιρική μας στρατηγική. Επιλέγουμε να στηρίζουμε έμπρακτα ευπαθείς κοινωνικά ομάδες θέτοντας στο επίκεντρο τον Άνθρωπο», δήλωσε σχετικά η κ. Χριστίνα Βεϊοπούλου, Communication Head for Greece and Cyprus, Sanofi. «Επιδεικνύουμε ιδιαίτερη ευαισθησία στους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία, τους ηλικιωμένους, τα παιδιά και βρισκόμαστε έμπρακτα δίπλα τους».

Ειδικότερα, τη χρονιά που πέρασε, η Sanofi Ελλάδας υποστήριξε το έργο ιδρυμάτων και οργανισμών μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που συμβάλλουν στην προάσπιση της υγείας και την αναβάθμιση του επιπέδου διαβίωσης των ευπαθών ομάδων. Παράλληλα, η ομάδα εθελοντών της Sanofi προσέφερε δώρα και χαμόγελα σε νήπια που προέρχονται από ακατάλληλο οικογενειακό περιβάλλον. Συγκεκριμένα, η Sanofi υλοποίησε τις παρακάτω δράσεις:

Υποστήριξη του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου (ΠΕΝ)

Η εταιρεία υποστήριξε την ανακαίνιση του εστιατορίου του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου (ΠΕΝ) στην Καλλιθέα, το οποίο φιλοξενεί, διαπαιδαγωγεί και προσφέρει ψυχολογική στήριξη σε νήπια που προέρχονται από ακατάλληλα οικογενειακά περιβάλλοντα. Μέσω της εν λόγω ενέργειας, η Sanofi συνεισέφερε στη δημιουργία ενός όμορφου και προστατευμένου από τις καιρικές συνθήκες χώρου, κατάλληλο για εστίαση, διεξαγωγή πάρτι γενεθλίων και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων για τα παιδιά του ΠΕΝ.

Επιπρόσθετα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού (5 Δεκεμβρίου 2019), η εθελοντική ομάδα των εργαζομένων της εταιρείας διοργάνωσε τη χριστουγεννιάτικη γιορτή του ΠΕΝ. Τα παιδιά έπαιξαν με τον χιονάνθρωπο, τραγούδησαν με τον μάγο και γέλασαν με τα αστεία των ξωτικών. Οι εργαζόμενοι μαζί με τον εθελοντή Άγιο Βασίλη χάρισαν δώρα και χαμόγελα στα παιδιά!

Συμβολή στην προάσπιση της υγείας των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού

Για τρίτη συνεχή χρονιά, η Sanofi υποστήριξε οικονομικά το πρόγραμμα «Υγεία για Όλους» που υλοποιεί η Εταιρεία Πρόληψης & Προαγωγής Υγείας, το οποίο παρέχει υπηρεσίες ιατρικής περίθαλψης και κοινωνικής φροντίδας στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της υγείας τους.

Ανακούφιση των αστέγων της Αττικής

Η εταιρεία υποστήριξε και το 2019 τη χειμερινή καμπάνια του Ιδρύματος EMFASIS, «Merry STREETmas – Χριστούγεννα στο δρόμο» προσφέροντας υπνόσακους στους άστεγους συμπολίτες μας.

Συμβολή στη διασφάλιση κατ’ οίκον νοσηλείας σε ηλικιωμένους και πάσχοντες από χρόνια νοσήματα

Τέλος, η Sanofi προχώρησε στην οικονομική ενίσχυση του προγράμματος «Νοσηλεία στο Σπίτι». Προσέφερε 264 επισκέψεις για κατ’ οίκον νοσηλευτική φροντίδα και ψυχολογική υποστήριξη σε ασθενείς με χρόνια νοσήματα. Οι ασθενείς δυσκολεύονται να μετακινηθούν και αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Σχετικά με τη Sanofi

Η Sanofi έχει αφοσιωθεί στην υποστήριξη των ανθρώπων για την αντιμετώπιση των προκλήσεων υγείας. Είμαστε μια παγκόσμια βιοφαρμακευτική εταιρεία που εστιάζει στην ανθρώπινη υγεία. Προλαμβάνουμε τις ασθένειες με εμβόλια και καινοτόμες θεραπείες οι οποίες αμβλύνουν τον πόνο και βελτιώνουν τη διαχείριση της εκάστοτε νόσου. Στεκόμαστε δίπλα τόσο στους λίγους που πάσχουν από σπάνιες παθήσεις, όσο και στα εκατομμύρια ανθρώπων που ζουν με χρόνιες παθήσεις ανά την υφήλιο. Με περισσότερους από 100.000 εργαζομένους σε 100 χώρες, η Sanofi μετατρέπει την επιστημονική καινοτομία σε λύσεις υγείας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ