Ριζικές αλλαγές στην Sanofi «βλέπει» ο νέος CEO Paul Hudson;

  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Λόγο για ριζικές αλλαγές και «καθαρή ματιά» στη στρατηγική της φαρμακευτικής επιχείρησης Sanofi κάνει ο πρόσφατα εκλεγμένος διευθύνων σύμβουλος, Paul Hudson, που διαδέχθηκε τον Olivier Brandicourt την 1η Σεπτεμβρίου 2019.

Λόγο για ριζικές αλλαγές και «καθαρή ματιά» στη στρατηγική της φαρμακευτικής επιχείρησης Sanofi κάνει ο πρόσφατα εκλεγμένος διευθύνων σύμβουλος, Paul Hudson, που διαδέχθηκε τον Olivier Brandicourt την 1η Σεπτεμβρίου 2019.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο Paul Hudson, που μέχρι πρότινος διατελούσε καθήκοντα CEO της μονάδας φαρμακευτικών προϊόντων της Novartis, μέσα από ένα βεβαρημένο πρόγραμμα πολυεπίπεδων συναντήσεων, «εξετάζει» στόχους και pipeline της Sanofi. Αλλά και πως θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέους στόχους – παραγωγής φαρμάκων.

Ο στόχος; Να διαμορφώσει η στρατηγική -και τα στάδια υλοποίησης της- ώστε να μπορέσει να παρουσιάσει τα μεγαλεπήβολα σχέδια της Sanofi στους επενδυτές, σε ειδική εκδήλωση που προγραμματίζεται τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Μόλις σε δύο μήνες από τώρα.

Στις πρώτες του δηλώσεις, ο κ. Paul Hudson αναφέρει χαρακτηριστικά σε εκπροσώπους του Τύπου, πως ούτε οι «ιερές αγελάδες δεν θα ξεφύγουν από τον έλεγχο».

Χαρτοφυλάκιο διαβήτη

Ερωτηθείς για το χαρτοφυλάκιο διαβήτη της Sanofi, ο κ. Hudson ανέφερε ότι η νόσος είναι ένα τεράστιο και παγκοσμίως αυξανόμενο πρόβλημα. Απειλή για την δημόσια υγεία, όσο και για το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης. Στόχος της Sanofi είναι να καταπολεμήσει τη νόσο.

Ωστόσο… «Έχουμε ό,τι απαιτείται για να καταπολεμήσουμε τον διαβήτη;» διερωτήθηκε ο κ. Hudson. «Έχουμε διαφοροποιημένη επιστήμη; Πώς αποτυπώνεται η επιτυχία και πώς θα φτάσουμε εκεί;»

Η Sanofi δεν πρόκειται να απομακρυνθεί από τις ινσουλίνες ή από την ίδια τη νόσο, όπως τόνισε ο κ. Hudson. «Πρέπει όμως να είμαστε αντικειμενικοί για το πώς μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί» όπως τόνισε.

Αυτό είναι ουσιαστικά το μήνυμα του κ. Hudson προς όλα τα ενδιαφερόμενα μέλη της Sanofi. Εταιρεία και επενδυτές αναμένουν τις προθέσεις του νέου διευθύνοντος συμβούλου για τις προτεραιότητες και τις επενδύσεις που θα ακολουθηθούν.

Στις προθέσεις υψηλής προτεραιότητας του κ. Hudson – όπως σημείωνε το διοικητικό συμβούλιο στη σχετική ανακοίνωση ανάληψης των καθηκόντων του- είναι η ανάπτυξη των ψηφιακών δυνατοτήτων της Sanofi. Πολύ περισσότερο από το σημείο που βρίσκεται σήμερα.

Στις τάσεις για μεγάλη μερίδα εταιρειών υγειονομικής περίθαλψης περιλαμβάνεται η συνέργειες με τους τεχνολογικούς γίγαντες, όπως δήλωσε ο κ. Hudson.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Hudson είχε στο παρελθόν σημαντικούς ρόλους σε μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης και της AstraZeneca.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ