Ψωρίαση και αντικαρκινικά ώθησαν τα κέρδη της Johnson & Johnson

Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών τα έσοδα α΄ τριμήνου της Johnson & Johnson, κυρίως λόγω της ζήτησης για το φάρμακο Stelara κατά της ψωρίασης και της νόσου Crohn, και των αντικαρκινικών φαρμάκων Darzalex και Imbruvica.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Συγκεκριμένα, η J&J ανακοίνωσε μικρή αύξηση των πωλήσεων τριμήνου στα 20,02 δισ. Δολάρια, έναντι των εκτιμήσεων για 19,61 δισ. δολάρια.

Ο αμερικανικός όμιλος υγειονομικής περίθαλψης ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 3,75 δισ. δολάρια. Ή 1,39 δολάρια ανά μετοχή. Από τα 4,37 δισ. δολάρια ή 1,60 δολάρια ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα έξοδα διαμορφώθηκαν στα 423 εκατ. δολάρια στο α΄ τρίμηνο.

Επίσης η εταιρεία αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τους στόχους στο σύνολο της χρήσης, καθώς ανακοίνωσε αύξηση των πωλήσεων στη φαρμακευτική μονάδα.

Η J&J αναμένει ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη φέτος θα διαμορφωθούν στα 8,53-8,63 δολάρια ανά μετοχή, έναντι προηγούμενης εκτίμησής της για 8,50-8,65 δολάρια.

Αναμένει ακόμη ότι οι λειτουργικές πωλήσεις θα ανέλθουν στα 82-82,8 δισ. δολάρια. Υψηλότερα από τα 81,6-82,4 δισ. δολάρια που ήταν ο προηγούμενος στόχος.

To Stelara (ουστεκινουμάμπη – ustekinumab) είναι ένα πλήρως ανθρώπινο μονοκλωνικό IgGlK αντίσωμα που συνδέεται με υψηλή συγγένεια πρόσδεσης και ειδικότητα με την πρωτεϊνική υπομονάδα ρ40 των ανθρώπινων κυτταροκινών IL-12 και IL-23. Η ουστεκινουμάμπη διακόπτει τη μεταβίβαση σημάτων και την κλιμακωτή έκκριση κυτταροκινών, τα οποία σχετίζονται με την παθογένεια της ψωρίασης.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ