Pfizer: Σημαντική διάκριση στην κατάταξη FT για τη Διαφορετικότητα

Οι “Financial Times” δημοσίευσαν την ετήσια κατάταξη European Diversity Leaders, βάσει της οποίας η Pfizer βρίσκεται στην 38η θέση, ένα σημαντικό επίτευγμα μπροστά στις τεράστιες προκλήσεις που θέτει η πανδημία.

Οι “Financial Times” δημοσίευσαν την ετήσια κατάταξη European Diversity Leaders, βάσει της οποίας η Pfizer βρίσκεται στην 38η θέση, ένα σημαντικό επίτευγμα μπροστά στις τεράστιες προκλήσεις που θέτει η πανδημία.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

H ανεξάρτητη έρευνα των Financial Times διεξάγεται τα τελευταία τρία χρόνια, με την Pfizer να περιλαμβάνεται κάθε φορά στις κορυφαίες 850 εταιρείες παγκοσμίως, ανάμεσα σε περισσότερες από 11.000 που μελετήθηκαν, ενώ η θέση της είναι κάθε χρόνο και υψηλότερη.

Η Ισότιμη Αντιμετώπιση αποτελεί μία από τις βασικές αξίες της Pfizer, η οποία μεταφράζεται στο ότι η εταιρεία προάγει την προσοχή και την φροντίδα κάθε ανθρώπου, ενώ αποδέχεται όλους τους ανθρώπους χωρίς διακρίσεις, ενεργεί πάντα με ακεραιότητα και προσπαθεί διαρκώς να μειώσει τις ανισότητες στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

Στο πλαίσιο αυτό, η Pfizer έχει αναπτύξει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την Διαφορετικότητα, την Ισοτιμία και την Συμπερίληψη (DICE – Diversity, Equity and Inclusion Council Europe), ένα ιδιαίτερο τμήμα το οποίο έχει αναλάβει τη μετατροπή των εννοιών αυτών σε δράσεις μέσα από ένα δίκτυο Ομάδων Συναδέλφων (Colleague Resource Groups- CRGs) ανά την Ευρώπη. Το DICE διαθέτει επίσης επτά ροές εργασίας αφιερωμένες σε συγκεκριμένα θέματα διαφορετικότητας, μικρότερες δηλαδή ομάδες εθελοντών από διάφορες γεωγραφίες και επιχειρηματικούς κλάδους. Οι ομάδες αυτές χρησιμοποιούν την εμπειρία τους προκειμένου να εφαρμόσουν παγκόσμιες στρατηγικές Ισότητας και Ένταξης για τη Διαφορετικότητα με τρόπο που να ταιριάζει καλύτερα στις τοπικές ιδεολογίες και ευαισθησίες, κάτι σημαντικό για μια περιοχή με τόσα διαφορετικά χαρακτηριστικά, όπως η Ευρώπη.

Σημαντική διάκριση

Η κα. Λία Μπερτσιάδου, Inflammation & Immunology Lead, Pfizer Greece-Cyprus-Malta και επικεφαλής της ομάδας «Diversity & Inclusion, Action!» της εταιρείας, σημείωσε σχετικά: «Η κατάταξη της εταιρείας μας σε ακόμα υψηλότερη θέση φέτος στην έρευνα που διεξήγαγαν οι Financial Times αποτελεί μια σημαντική διάκριση.

Στην Pfizer εργαζόμαστε συνεχώς για τη βελτίωση της κουλτούρας μας και για να προσφέρουμε στους εργαζόμενους ένα περιβάλλον με ίσες ευκαιρίες για όλους. Παράλληλα, προάγουμε και στηρίζουμε ενεργά πρωτοβουλίες και δράσεις που αναδεικνύουν την αποδοχή της διαφορετικότητας και της πολιτικής ίσων ευκαιριών όχι μόνο στο εργασιακό περιβάλλον αλλά και συνολικά στην κοινωνία. Με άξονα και τον εταιρικό μας σκοπό «Καινοτομούμε για να αλλάξουμε τις ζωές των ασθενών» στη Pfizer καινοτομούμε όχι μόνο με τα φάρμακά μας αλλά και μέσα από τις προσπάθειές μας να συνεισφέρουμε ουσιαστικά στην αλλαγή των αντιλήψεων και των πεποιθήσεων που τροφοδοτούν περιορισμούς και προκαταλήψεις στον εργασιακό και κοινωνικό περιβάλλον».

Να σημειωθεί ότι η Pfizer Hellas ήταν η πρώτη φαρμακευτική εταιρεία, που συνυπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας (Diversity Charter), την πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της Διαφορετικότητας στις επιχειρήσεις, η οποία ξεκίνησε την εφαρμογή της στην Ελλάδα το 2019.

Σχετικά με τη Pfizer: Καινοτομούμε για να αλλάξουμε τις ζωές των ασθενών

Στη Pfizer, χρησιμοποιούμε την επιστήμη και τους παγκόσμιους πόρους μας για τη βελτίωση της υγείας και της ευεξίας σε κάθε στάδιο της ζωής. Εργαζόμαστε για να θέσουμε τα πρότυπα όσον αφορά την ποιότητα, την ασφάλεια και την αξία στην ανακάλυψη, ανάπτυξη και παραγωγή φαρμάκων. Το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων υγείας που διαθέτουμε, περιλαμβάνει καινοτόμα φάρμακα και εμβόλια.

Οι συνεργάτες της Pfizer στις αναπτυγμένες και τις αναπτυσσόμενες χώρες ασχολούνται καθημερινά με την προώθηση της καλής υγείας, της πρόληψης, της αντιμετώπισης και θεραπείας των ασθενειών που αποτελούν πρόκληση για την εποχή μας. Συνεπείς με την ευθύνη μας ως παγκόσμια πρωτοπόρος βιο-φαρμακευτική εταιρεία, συνεργαζόμαστε με υγειονομικούς, κυβερνητικούς και τοπικούς φορείς για τη βελτίωση της πρόσβασης σε αξιόπιστη, οικονομικά προσιτή υγειονομική περίθαλψη σε όλο τον κόσμο. Για περισσότερα από 150 χρόνια, η Pfizer εργάζεται για να κάνει τη διαφορά για όλους όσους βασίζονται σε εμάς.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ