Περαιτέρω ανάπτυξη στην περιοχή Ασίας – Ειρηνικού «βλέπει» η Menarini

  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Ταχύτερη ανάπτυξη στις ανατολικές χώρες «βλέπει» η ιταλική φαρμακευτική επιχείρηση Menarini, καταγράφοντας το 2018 διψήφιο αριθμό ανάπτυξης από την περιοχή της Ασίας – Ειρηνικού: Τα έσοδα ανήλθαν στα 425 εκατ. ευρώ, εμφανίζοντας αύξηση 17,9% σε σχέση με το 2017.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Όπως επιβεβαιώνει ο Luca Lastrucci, διευθυντής διοικητικού συμβουλίου της Menarini Asia-Pacific στην Σιγκαπούρη, επιδιωκόμενος στόχος είναι η αύξηση του κύκλου εργασιών στο 1 δισεκατομμύριο ευρώ έως το 2022.

Σήμερα, από την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού ο όμιλος Menarini πραγματοποιεί το 11% του συνολικού κύκλου εργασιών της. Η περαιτέρω επέκταση στην Ασία και ειδικότερα στην Κίνα, αποτελεί μια αναπτυσσόμενη αγορά, αποτελώντας μεγάλη ευκαιρία για την Menarini.

Όπως εξηγεί ο Luca Lastrucci, πρόκειται για μια περιοχή με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη φαρμακευτική βιομηχανία. Η Menarini, μολονότι έχει σήμερα παρουσία σε 12 χώρες της περιοχής, στοχεύει να αναπτυχθεί στρατηγικά στην Κίνα, από την οποία και πραγματοποιείται μόλις το 50% των πωλήσεων της στην ασιατική αγορά.

Αποτελεί σίγουρα μια πρόκληση, όπως τονίζει ο Luca Lastrucci. Όπως υπογραμμίζει «Για την είσοδο ενός σκευάσματος στην αγορά της Κίνας απαιτείται η κατ’ ελάχιστο χρονικό διάστημα 6 ετών και τουλάχιστον 10 εκατομμύρια ευρώ σε επενδύσεις έρευνας. Επαναλαμβάνονται οι μελέτες στην περιοχή για μόρια και φάρμακα που έχουν ήδη εγκριθεί στην Αμερική ή την Ευρώπη».

Αύξηση θέσεων εργασίας

Συνολικά, για το 2018, η Menarini αύξησε τις θέσεις εργασίας προχωρώντας σε 600 νέες προσλήψεις παγκοσμίως. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα, το 60% εξ’ αυτών αφορά γυναίκες. Ως εκ τούτου, η Menarini κατέχει για πρώτη φορά 17.632 υπαλλήλους, με το κόστος μισθοδοσίας του ανθρώπινου δυναμικού να ανέρχεται στο 1 δισ. ευρώ.

Στην Ελλάδα, ο διεθνής φαρμακευτικός όμιλος Menarini, ξεκίνησε τη δραστηριότητα του το 1989. Τότε, εξαγόρασε το 70% της Δαμβέργης Α.Ε., μιας παραδοσιακής φαρμακευτικής βιομηχανίας με παρουσία στην Ελλάδα από το 1935. Τα φάρμακα που εμπορεύεται αφορούν τις εξής παθήσεις: υπέρταση, καρδιακή ανεπάρκεια, χρόνια σταθερή στηθάγχη, ουρική αρθρίτιδα, ημικρανία, υπερλιπιδαιμία, λοιμώξεις.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ