Οι ομογενείς Αρκάδες βράβευσαν τον ιδρυτή και πρόεδρο της DEMO, Σταύρο Δέμο

Η Διοίκηση της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας με εισήγηση του Προέδρου της Ανδρέα Παπαντωνίου, ομόφωνα αποφάσισε την βράβευση του Προέδρου της DEMO ABEE, Σταύρου Δέμου, στο πλαίσιο του 74ου Εθνικού της Συνεδρίου, από τις 15 έως τις 18 Νοεμβρίου.

Ο κος Σταύρος Δέμος, βαθιά συγκινημένος απευθύνθηκε σε ένα κοινό 500 ατόμων, σπουδαίων επιχειρηματιών του αρκαδικού τόπου, το οποίο άκουσε εντυπωσιασμένο τα λόγια ψυχής του συντοπίτη τους.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Το βράδυ του Σαββάτου, 17/11 στη Νέα Υόρκη, η Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής, σε μια βραδιά γεμάτη συγκίνηση όπου έλαβε χώρα το επίσημο δείπνο του συνεδρίου της βράβευσε την επιχειρηματικότητα, τη δημιουργία, την επένδυση, την καινοτομία, την Ελλάδα που παράγει, το Αρκαδικό DNA, στο πρόσωπο του ιδρυτή και προέδρου της Demo ΑΒΕΕ κ. Σταύρου Δέμου.

Ο κος Σταύρος Δέμος, βαθιά συγκινημένος απευθύνθηκε σε ένα κοινό 500 ατόμων, σπουδαίων επιχειρηματιών του αρκαδικού τόπου, το οποίο άκουσε εντυπωσιασμένο τα λόγια ψυχής του συντοπίτη τους.

Αποσπάσματα ομιλίας κ. Σταύρου Δέμου

«Αγαπητοί μου πατριώτες φίλοι Αρκάδες,
Αισθάνομαι ιδιαιτέρα τιμή και χαρά για την πρόσκλησή σας αυτή να με τιμήσετε ως Αρκά στο Συνέδριό σας. Κατακλύζομαι από συναισθήματα συγκίνησης αλλά και ευγνωμοσύνης καθώς η μεγαλύτερη Παναρκαδική Ομοσπονδία μας, η ΠΟΕ Αμερικής μου απονέμει την τιμητική αυτή διάκριση.

Από τη θέση που βρίσκομαι αυτή τη στιγμή, δεν θα αναφερθώ στην επιχειρηματική μου δραστηριότητα και στην προσωπική μου καταξίωση. Για εμένα, σχηματίσατε μια εικόνα από το σύντομο βιογραφικό μου, που ακούσατε. Απλά ήθελα να τονίσω, πως απ’ όλες τις τόσες τιμητικές βραβεύσεις, που μου έγιναν κατά καιρούς, θεωρώ το δικό σας βραβείο, ως το πιο σημαντικό, αφού αυτό προέρχεται από Αρκάδες που ζουν και μεγαλουργούν σε αυτή τη μεγάλη φίλη χώρα που λέγεται Αμερική!

Το έργο αυτό της ζωής μου, οφείλεται και στηρίζεται στη συνεχή συμπαράσταση της συζύγου μου Δήμητρας Δέμου και των παιδιών μου Στέλλας, Ιωάννας και Δημήτρη, οι οποίοι έχουν γαλουχηθεί και εμπνευστεί με τις αρχές και τα Αρκαδικά ιδεώδη, και σπούδασαν και οι τρεις, σε Πανεπιστήμια της Αμερικής.

Είναι ανάγκη όμως να τονίσω, πως στο ταξίδι της ζωής μου χρειάστηκε μεγάλη ψυχική δύναμη και ισχυρή πίστη, η οποία με τη βοήθεια του Θεού μας, μου χάρισε ακατάβλητη θέληση, αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση, όπως λίγο πολύ χαρίζει και σε κάθε Αρκά. Όλοι οι Αρκάδες έχουμε το ίδιο DNA με το οποίο μας προίκισε η άγονη μητέρα μας γη. Το DNA της εργατικότητας, της νοημοσύνης, της δημιουργικότητας, της φιλοδοξίας και τόσων άλλων αρετών. Αυτό ήταν, που μας ώθησε και μας ωθεί, να ανέβουμε όσο πιο ψηλά ο καθένας μπορεί, είτε στον εμπορικό είτε στον επιστημονικό τομέα.

Σεβαστοί επιστήμονες

Οι Αρκάδες ήρθαν στη χώρα αυτή και μεγαλούργησαν με ό,τι ο καθένας ασχολήθηκε, Διέπονται από σεβασμό προς την οικογένειά τους και με φιλοδοξία για την πρόοδο των παιδιών τους. Γι’ αυτό και παρατηρούμε μεγιστάνες του πλούτου, αξιοθαύμαστους και σεβαστούς επιστήμονες να είναι τέκνα σήμερα, Αρκάδων μεταναστών. Κατέχουν ανώτερες και ανώτατες θέσεις. Στην καρδιά τους όμως, χτυπάει η Ελλάδα. Η πατρίδα των γονέων τους.

Συμπατριώτες μου Αρκάδες! Η Ελλάδα στην οποία συμπαραστέκεστε σε κάθε δύσκολη στιγμή, σας ευχαριστεί και Σας συγχαίρει για κάθε σωτήρια πράξη προς αυτή. Πρέπει όλοι να είμαστε ευγνώμονες που είμαστε Έλληνες.

Μια τελευταία λέξη ακόμα. Το έργο αυτό της ζωής μου, οφείλεται και στηρίζεται στη συνεχή συμπαράσταση της συζύγου μου Δήμητρας Δέμου και των παιδιών μου Στέλλας, Ιωάννας και Δημήτρη, οι οποίοι έχουν γαλουχηθεί και εμπνευστεί με τις αρχές και τα Αρκαδικά ιδεώδη, και σπούδασαν και οι τρεις, σε Πανεπιστήμια της Αμερικής. Εκ μέρους όλων των εν Ελλάδι Αρκάδων, Σας εκφράζω την ευγνωμοσύνη τους και τις ευχαριστίες τους».

Στην αίθουσα ξέσπασαν χειροκροτήματα και επευφημίες ενώ βαθιά συγκίνηση κατέκλυσε τους συνδαιτυμόνες. Να σημειωθεί ότι το Βραβείο και το Χρυσό μετάλλιο “ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ” το οποίο απονεμήθηκε στον κ. Σταύρο Δέμο, φιλοτέχνησε ο Αρκάς καλλιτέχνης, Δημήτρης Ταλαγάνης.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ