Ο Κωνσταντίνος Λουράντος παραμένει πρόεδρος του ΦΣΑ

Νέα θητεία στην προεδρία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) εξασφάλισε ο Κωνσταντίνος Λουράντος, μετά από τρεις προσπάθειες συγκρότησης προεδρείου.

Νέα θητεία στην προεδρία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) εξασφάλισε ο Κωνσταντίνος Λουράντος, μετά από τρεις προσπάθειες συγκρότησης προεδρείου

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Παραμένει πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ), ο Κωνσταντίνος Λουράντος, συνεχίζοντας το σερί 28 ετών σε αυτή τη θέση.

Μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, που πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου, οι φαρμακοποιοί της Αττικής εξέλεξαν πρώτο με ποσοστό 40,6% τον κ. Λουράντο, έναντι του Κώστα Μανωλόπουλου με 37,8% και του Αδαμάντιου Ψαριανού με 14,92%.

Γραμματέας εξέλεγη ο Στέλιος Καλογερόπουλος και αντιπρόεδρος ο Γιάννης Δαγρές.

Μέχρι την ηλεκτρονική Γενική Συνέλευση της Τρίτης, είχαν προηγηθεί τρεις άκαρπες προσπάθειες για να συγκροτηθεί προεδρείο από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που είχε αναδειχθεί στις αρχαιρεσίες του Νοεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι τότε, ο κ. Λουράντος είχε έρθει δεύτερος, πίσω από τον κ. Μανωλόπουλο.

Ο Κωνσταντίνος Λουράντος είναι απόφοιτος της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά. Σπούδασε στη Φαρμακευτική και στη συνέχεια στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και απέκτησε το πτυχίο της Φαρμακευτικής Σχολής το 1978. Υπηρέτησε στο Υγειονομικό Στρατού ως βοηθός αναισθησιολόγου το 1977-79. Μελέτησε επί σειρά ετών μουσική, παίζει πιάνο, αρμόνιο, κιθάρα και κρουστά. Είναι αυτοδίδακτος ζωγράφος.

Ανοίγει το δικό του φαρμακείο το 1979, ενώ παράλληλα εργάζεται ως μουσικός το 1975-82.

Είναι πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής από το 1995 έως σήμερα, περνώντας από όλες τις θέσεις του Δ.Σ. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου το 2004-2006 και διατελεί πρόεδρος της Φαρμακευτικής Έρευνας & Τεχνολογίας από το 2006 έως σήμερα. Υπήρξε και είναι έως σήμερα μέλος πολλών επιστημονικών επιτροπών του Υπουργείου Υγείας.

Βιογραφικό Σημείωμα

ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ: 12-9-1951
ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: Έγγαμος, πατέρας δύο παιδιών.

ΣΠΟΥΔΕΣ:
Πτυχιούχος Φαρμακευτικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ:
ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ, ΙΤΑΛΙΚΑ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ:
Διατηρεί Φαρμακείο στη Νέα Σμύρνη από το 1979

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:
– Είναι πρόεδρος του Φ.Σ.Α. από το 1996 έως και σήμερα.
– Πρόεδρος του ΙΦΕΤ από το 2006 έως 30/09/2010.
– Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Π.Φ.Σ.
– Είναι εκλέκτορας του ΦΣΑ στον ΠΦΣ από το 1989 έως και σήμερα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ