Ο ελληνικής καταγωγής Mene Pangalos χρίστηκε ιππότης του Μπάκιγχαμ

  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Ο ελληνικής καταγωγής Mene Pangalos, εκτελεστικός αντιπρόεδρος Έρευνας και Ανάπτυξης της φαρμακευτικής επιχείρησης AstraZeneca τιμήθηκε για την προσφορά του στην επιστήμη, καθώς το όνομα του περιλαμβανόταν φέτος στη λίστα Τιμών της Πρωτοχρονιάς 2020 της Βασίλισσας της Αγγλίας.

Ο ελληνικής καταγωγής Mene Pangalos, εκτελεστικός αντιπρόεδρος Έρευνας και Ανάπτυξης της φαρμακευτικής επιχείρησης AstraZeneca τιμήθηκε για την προσφορά του στην επιστήμη, καθώς το όνομα του περιλαμβανόταν φέτος στη λίστα Τιμών της Πρωτοχρονιάς 2020 της Βασίλισσας της Αγγλίας.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

O Dr. Mene Pangalos χρίστηκε ιππότης στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ για την προσφορά του ως επικεφαλής στις δραστηριότητες Έρευνας και Ανάπτυξης της AstraZeneca στον τομέα βιοφαρμακευτικών προϊόντων.

Από την ένταξη του το 2010 στο δυναμικό της AstraZeneca, πρωτοστάτησε σε προγράμματα για την προώθηση της καινοτομίας με μη κυβερνητικές οργανώσεις και οργανισμούς και με περισσότερα από 200 ακαδημαϊκά ιδρύματα. Αποτέλεσμα ήταν η ανάδειξη της θέσης του Ηνωμένου Βασιλείου ως παγκόσμιος ηγέτης στην Έρευνα και Ανάπτυξη του τομέα των βιοεπιστημών.

«Είναι ιδιαίτερη τιμή αυτή η βράβευση και αισθάνομαι απίστευτα τυχερός που εργάστηκα μαζί με τόσους ταλαντούχους συναδέλφους και συνεργάτες» σημειώνει ο Dr. Mene Pangalos. «Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένα από τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για εφαρμοσμένη Έρευνα. Οι συσπειρώσεις των επιστημών ζωής, όπως αυτή στο Cambridge, οδηγούν στη σύγκλιση της επιστημονικής καινοτομίας. Επιτρέποντας μας έτσι να μετατρέψουμε καλύτερα την επιστήμη σε φάρμακα που αλλάζουν τη ζωή των ανθρώπων».

Καινοτόμα νέα φάρμακα

Από πλευράς του, ο κ. Pascal Soriot, Διευθύνων Σύμβουλος της AstraZeneca, επισημαίνει ότι «Η διάκριση του Mene Pangalos υπογραμμίζει το εξαιρετικό του ταλέντο αλλά και τη δέσμευση του στην ανακάλυψη νέων φαρμάκων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επιστήμη που βοηθά καθοριστικά στην έλευση καινοτόμων νέων φαρμάκων για τους ασθενείς σε όλο τον κόσμο. Ο κ. Mene Pangalos έχει οδηγήσει την ανάπτυξη του τομέα Έρευνας και Ανάπτυξης της AstraZeneca. Υπάρχει αξιοσημείωτη βελτίωση παραγωγικότητας τα τελευταία χρόνια. Τώρα επιταχύνει τις προσπάθειες του στον ψηφιακό μετασχηματισμό του τομέα Έρευνας και Ανάπτυξης».

Από πλευράς της, η καθηγήτρια κ. Dame Nancy Rothwell, πρόεδρος και αντιπρόεδρος στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, δήλωσε ότι «Ο κ. Mene Pangalos ηγείται της προώθησης και ενίσχυσης της βρετανικής επιστήμης μέσω μοναδικών τρόπων συνεργασίας μεταξύ της βιομηχανίας, ακαδημαϊκών, μη κυβερνητικών οργανώσεων και ομότιμων οργανισμών. Είμαι εξαιρετικά υπερήφανη που εργάστηκα μαζί με τον κ. Mene Pangalos για να προωθήσουμε την κατανόηση περίπλοκων ασθενειών και να την μετατρέψουμε σε ανθρώπινο όφελος. Συγχαρητήρια στον Sir Mene!»

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ