Novo Nordisk: Όλοι έχουν δικαίωμα στην καλή υγεία και έγκαιρη διάγνωση

Επεκτείνει η Novo Nordisk την εστίασή της στην αιμορροφιλία και τις διαταραχές ανάπτυξης καθώς και στις σπάνιες και εξαιρετικά σπάνιες διαταραχές αίματος και τις ενδοκρινικές και νεφρικές διαταραχές, όπως οι αιμοσφαιρινοπάθειες, οι αιμολυτικές αναιμίες, οι ανισορροπίες οστών/ασβεστίου, η αχονδροπλασία και η πρωτοπαθής υπεροξαλουρία.

Επεκτείνει η Novo Nordisk την εστίασή της στην αιμορροφιλία και τις διαταραχές ανάπτυξης καθώς και στις σπάνιες και εξαιρετικά σπάνιες διαταραχές αίματος και τις ενδοκρινικές και νεφρικές διαταραχές
Ολύμπιος Παπαδημητρίου – healthpharma.gr

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Υποστηρίζοντας τη δέσμευση της Novo Nordisk στα άτομα που ζουν με σπάνιες παθήσεις, μετασχηματίζει το όνομα του Business Unit Biopharm, σε Business Unit Rare Disease, επιβεβαιώνοντας τη στρατηγική κατεύθυνση της Novo Nordisk βασιζόμενη στην 40χρονη κληρονομιά της, στις σπάνιες παθήσεις.

«Στόχος μας είναι να βρούμε νέες θεραπευτικές λύσεις σε σπάνιες παθήσεις με περιορισμένες επιλογές θεραπείας», δήλωσε ο κ. Ludovic Helfgott, εκτελεστικός αντιπρόεδρος και επικεφαλής του Business Unit Rare Disease.

«Για να το κάνουμε αυτό, επενδύσαμε τα τελευταία χρόνια στην επιτάχυνση της καινοτομίας και εξερευνούμε διαρκώς τεχνολογίες όπως η γονιδιακή θεραπεία, το RNAi και οι από του στόματος θεραπείες, που θα αποτελέσουν τις νέες θεραπευτικές επιλογές για τις σπάνιες παθήσεις. Αυξάνουμε επίσης την εστίασή μας στις συνεργασίες με εταιρείες όπως η 2seventy bio, καθώς και τις άμεσες επενδύσεις μας σε αυτές τις τεχνολογίες, που αποδεικνύεται από την πρόσφατη εξαγορά της Dicerna».

Το πρόσφατα μετονομασμένο Business Unit θα επιδιώξει να επιλύσει ανεκπλήρωτες ανάγκες σε σπάνιες και εξαιρετικά σπάνιες διαταραχές αίματος καθώς και ενδοκρινικές και νεφρικές διαταραχές, μέσω της επιστημονικής ανάπτυξης και της προώθησης της διασύνδεσης μεταξύ των διαγνωστικών επιλογών, της χρήσης σύγχρονων συσκευών και της ψηφιοποίησης δεδομένων, ώστε να παρέχει τη δυνατότητα εξαιρετικής εξατομικευμένης ποιότητας φροντίδας και δεδομένα που θα βελτιώσουν τα αποτελέσματα για τους ασθενείς.

«Όλοι έχουν το δικαίωμα στην καλή υγεία, το δικαίωμα στην έγκαιρη διάγνωση και την προσαρμοσμένη φροντίδα στις ανάγκες τους, ανεξάρτητα από το πόσο μοναδικοί είναι», δήλωσε ο κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου, γενικός διευθυντής της Novo Nordisk Hellas. «Η αλλαγή του ονόματος και η διευρυμένη εστίαση αντικατοπτρίζει τη μοναδική μας τεχνογνωσία και δείχνει την προσήλωσή μας στο να παρέχουμε ολοκληρωμένες θεραπευτικές λύσεις από τη στιγμή της διάγνωσης έως τη διαχείριση της σπάνιας νόσου, καθώς και τη δέσμευσή μας να συνεργαστούμε με την κοινότητα των σπάνιων παθήσεων».

Οι σπάνιες ασθένειες επηρεάζουν περίπου 350 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.1 Οι περισσότερες είναι δια βίου παθήσεις, χωρίς θεραπεία, που επηρεάζουν άμεσα την υγεία και έχουν κοινωνικό αντίκτυπο για τους ασθενείς, όπως οι αναπηρίες, η μειωμένη ποιότητα ζωής και το μειωμένο προσδόκιμο ζωής.2,3 Η καθυστέρηση στη διάγνωση, η έλλειψη συντονισμού της περίθαλψης και οι ελάχιστες, αν όχι ανύπαρκτες θεραπευτικές επιλογές, είναι κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα άτομα που ζουν με μια σπάνια πάθηση.4,5

Σχετικά με τη Novo Nordisk και τις Σπάνιες Παθήσεις

Η Novo Nordisk μέσω του Business Unit Rare Disease επικεντρώνεται στη δημιουργία επιστημονικών και τεχνολογικών ανακαλύψεων για τα άτομα που ζουν με μια σπάνια πάθηση μέσω και ανάπτυξης ολοκληρωμένων θεραπευτικών επιλογών και της ανακάλυψης νέων ενδείξεων καθιερωμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων για τις σπάνιες και εξαιρετικά σπάνιες αιματολογικές, ενδοκρινικές και νεφρικές διαταραχές. Το Business Unit Biopharm, μετονομάστηκε το 2022 για να τονίσει τη στρατηγική κατεύθυνση της εταιρείας και τους νέους τομείς εστίασης. Το νέο Business Unit Rare Disease απασχολεί περισσότερους από 3.300 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Σχετικά με τη Novo Nordisk στην Ελλάδα

Για πρώτη φορά το 1979, η Novo Nordisk δραστηριοποιήθηκε στην Ελλάδα με την διακριτική επωνυμία «Νόβο Ελλάς Φαρμακευτική Ε.Π.Ε.», εισάγοντας προϊόντα για το σακχαρώδη διαβήτη. Από τότε έως και σήμερα κατέχει ηγετική θέση στην Ελληνική Φαρμακευτική Αγορά, αυξάνοντας διαρκώς το χαρτοφυλάκιό της και επενδύοντας στην πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση της νόσου του σακχαρώδη διαβήτη, στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, της αιμορροφιλίας των διαταραχών ανάπτυξης, καθώς και των σπάνιων παθήσεων. Η εταιρεία φέρει την ονομασία Νόβο Νόρντισκ Ελλάς Ε.Π.Ε. από το 1991. Τα τελευταία χρόνια, εκτός από το συνεχώς αυξανόμενο χαρτοφυλάκιο προϊόντων, η εταιρεία έχει έντονη δραστηριότητα στον τομέα των κλινικών μελετών στην Ελλάδα, υλοποιώντας κατά βάση κλινικά προγράμματα για λογαριασμό της μητρικής εταιρείας.

Σχετικά με τη Novo Nordisk

Η Novo Nordisk είναι μία εταιρεία με παγκόσμια παρουσία στον τομέα της υγείας, που ιδρύθηκε το 1923 και εδρεύει στη Δανία. Στόχος μας είναι να οδηγήσουμε την αλλαγή για να νικήσουμε το σακχαρώδη διαβήτη και άλλες σοβαρές χρόνιες παθήσεις, όπως είναι η παχυσαρκία, η αιμορροφιλία και οι διαταραχές ανάπτυξης. Υλοποιούμε τη δέσμευση μας, μέσω των πρωτοποριακών επιστημονικών ανακαλύψεών μας, της επέκτασης της πρόσβασης στα φάρμακά μας και της προσπάθειάς μας να αποτρέψουμε και, τελικά, να θεραπεύσουμε τις χρόνιες ασθένειες. Η Novo Nordisk απασχολεί περίπου 47.800 εργαζόμενους σε 80 χώρες, ενώ τα προϊόντα της κυκλοφορούν σε περισσότερες από 170 χώρες.

Βιβλιογραφία:

Findacure. Rare diseases. Available at: https://www.findacure.org.uk/rare-diseases [Accessed January 2022]
2 Eurodis Rare Diseases Europe. What is a rare disease? Available at: https://www.eurordis.org/content/what-rare-disease [Accessed January 2022]
3 Bogart KR and Irvin VL. Health-related quality of life among adults with diverse rare disorders. Orphanet Journal of Rare Diseases. 2017; 12:177. Available at: https://doi.org/10.1186/s13023-017-0730-1 [Accessed January 2022]
4 Editorial. Spotlight on rare diseases. The Lancet Diabetes & Endocrinology. 2019; 7(2)75. Available at: https://doi.org/10.1016/S2213-8587(19)30006-3 [Accessed January 2022]
5 Eurodis. EurodisCare2 Factsheet. Survey of the delay in diagnosis for 8 rare diseases in Europe (‘EURODISCARE 2’). 2007. Available at: https://www.eurordis.org/sites/default/files/publications/Fact_Sheet_Eurordiscare2.pdf [Accessed January 2022]

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ