Novo Nordisk: Νέα στρατηγική ΕΚΕ για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

Σε μία εποχή οξείας παγκόσμιας ανάγκης για την υγεία, η Novo Nordisk ανακοίνωσε την έναρξη της νέας στρατηγικής εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας: «Defeat Diabetes». Η στρατηγική ενισχύει τη δέσμευση της Novo Nordisk και εισάγει νέες μακροπρόθεσμες φιλοδοξίες να παρέχει πρόσβαση σε προσιτή περίθαλψη για το σακχαρώδη διαβήτη σε ευάλωτους ασθενείς σε κάθε χώρα και να διασφαλίζει ότι κανένα παιδί δεν θα πεθάνει από το σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1.

Σε μία εποχή οξείας παγκόσμιας ανάγκης για την υγεία, η Novo Nordisk ανακοίνωσε την έναρξη της νέας στρατηγικής εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας: «Defeat Diabetes»
Novo Nordisk

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σήμερα, 1 στους 11 ανθρώπους στον κόσμο πάσχει από τη νόσο του σακχαρώδους διαβήτη, ένας αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί σε 1 στους 9 έως το 2045 εάν δεν αναληφθεί άμεσα δράση. Ο σακχαρώδης διαβήτης επιβαρύνει σημαντικά τα συστήματα υγείας και η Novo Nordisk δεσμεύεται να συνεργαστεί με τις υγειονομικές αρχές και άλλους εταίρους στις χώρες όπου δραστηριοποιείται, για την πρόληψη και τη θεραπεία της νόσου.

«Ο σκοπός μας να νικήσουμε το σακχαρώδη διαβήτη είναι απαραίτητος τώρα περισσότερο από ποτέ, καθώς ο σακχαρώδης διαβήτης συνεχίζει να αυξάνεται και σε μια εποχή που ο κόσμος πάσχει από την πιο καταστροφική πανδημία τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο Lars Fruergaard Jørgensen, Διευθύνων Σύμβουλος της Novo Nordisk.

«Εκτός από την καινοτόμο ιατρική, δεσμευόμαστε να βοηθήσουμε τις κοινωνίες να νικήσουν το σακχαρώδη διαβήτη επιταχύνοντας την πρόληψη ώστε να σταματήσουμε την αυξητική πορεία της νόσου παρέχοντας πρόσβαση σε προσιτή περίθαλψη σε ευάλωτους ασθενείς σε κάθε χώρα. Η ευπάθεια έχει πολλά πρόσωπα και ο σακχαρώδης διαβήτης «χτυπά» τις πιο ευάλωτες κοινότητες. Είμαι περήφανος που εντείνουμε τις προσπάθειές μας και συνεργαζόμαστε για την αντιμετώπιση της πανδημίας του σακχαρώδους διαβήτη σε μια εποχή επιτακτικής ανάγκης.”

Ως πρώτο βήμα στη φιλοδοξία μας να παρέχουμε πρόσβαση σε προσιτή ινσουλίνη σε ευάλωτους ασθενείς σε κάθε χώρα, η Novo Nordisk μειώνει την ανώτατη τιμή της ανθρώπινης ινσουλίνης από 4 δολάρια (USD) σε 3 δολάρια (USD) ανά φιαλίδιο σε 76 χώρες με χαμηλό και μεσαίο κατά κεφαλήν εισόδημα, οι οποίες είναι μέρος της υπάρχουσας εφοδιαστικής αλυσίδας της εταιρείας για την ινσουλίνη. Αυτό ισχύει για τις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες όπως ορίζονται από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.), άλλες χώρες χαμηλού κατά κεφαλήν εισοδήματος όπως ορίζονται από την Παγκόσμια Τράπεζα και χώρες μεσαίου κατά κεφαλήν εισοδήματος όπου μεγάλοι πληθυσμοί τους δεν διαθέτουν επαρκή υγειονομική κάλυψη.

Για να υποστηρίξουμε τη φιλοδοξία της εταιρείας ότι κανένα παιδί δεν θα πεθάνει από σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1, η Novo Nordisk επεκτείνει το πρόγραμμα «Changing Diabetes in Children», ώστε να συμπεριλάβει 100.000 παιδιά έως το 2030, από 25.000 σήμερα. Το πρόγραμμα παρέχει ιατρική περίθαλψη για παιδιά με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 που διαβιούν σε περιβάλλοντα χαμηλών οικονομικών και υλικών πόρων.

Ο Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη και εταίρος της πρωτοβουλίας «Changing Diabetes in Children», Δρ. Naby Balde, τονίζει τον επείγοντα χαρακτήρα για δράση: «Ο σακχαρώδης διαβήτης αυξάνεται σε κάθε μέρος του κόσμου και η καλή υγεία δεν είναι μία ίση ευκαιρία για όλους τους ανθρώπους. Οι ζωές χιλιάδων παιδιών που ζουν με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 σε ευάλωτες κοινότητες έχουν σωθεί από την πρωτοβουλία «Changing Diabetes in Children». Χαιρετίζω τις προσπάθειες της Novo Nordisk να επεκτείνει σε μεγάλο βαθμό την εμβέλεια και τις ευρύτερες προσπάθειές της για να νικήσει το σακχαρώδη διαβήτη.”

Στο πλαίσιο της στρατηγικής «Defeat Diabetes», επεκτείνεται επίσης το πρόγραμμα «Partnering for Change» της εταιρείας με τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και τον Δανέζικο Ερυθρό Σταυρό, που υποστηρίζει τη φροντίδα ατόμων με σοβαρές χρόνιες ασθένειες εν μέσω ανθρωπιστικών κρίσεων. Η συνεργασία υποστηρίζει την ενσωμάτωση της περίθαλψης του σακχαρώδους διαβήτη και της υπέρτασης στις παγκόσμιες υγειονομικές επιχειρήσεις του Ερυθρού Σταυρού.

Οι πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της στρατηγικής «Defeat Diabetes» της Novo Nordisk, είναι:
  • • Επέκταση του προγράμματος «Changing Diabetes in Children»: εκτιμάται η ένταξη στο πρόγραμμα για περισσότερα από 100.000 παιδιά που ζουν με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 σε περιβάλλοντα χαμηλών οικονομικών και υλικών πόρων και δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στη φροντίδα.2 Μέχρι σήμερα, η Novo Nordisk έχει βοηθήσει περισσότερα από 25.000 παιδιά μέσω του προγράμματος «Changing Diabetes in Children». Τώρα, θέτουμε στον εαυτό μας την νέα πρόκληση να προσεγγίσουμε 100.000 παιδιά έως το 2030 και να εργαστούμε σε χώρες με χαμηλούς οικονομικούς και υλικούς πόρους. Η φιλοδοξία μας είναι ξεκάθαρη: κανένα παιδί δεν πρέπει να πεθάνει από το σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1.
  • • Ως μέρος της υπάρχουσας δέσμευσης για την πρόσβαση στην ινσουλίνη, η Novo Nordisk μειώνει την ανώτατη τιμή της ανθρώπινης ινσουλίνης από 4 δολάρια (USD) σε 3 δολάρια (USD) ανά φιαλίδιο σε 76 χώρες με χαμηλό και μεσαίο κατά κεφαλήν εισόδημα. Αυτό ισχύει για τις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες όπως ορίζονται από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.), άλλες χώρες χαμηλού κατά κεφαλήν εισοδήματος όπως ορίζονται από την Παγκόσμια Τράπεζα και χώρες μεσαίου κατά κεφαλήν εισοδήματος όπου οι μεγάλοι πληθυσμοί τους δεν διαθέτουν επαρκή υγειονομική κάλυψη. Επιπλέον, θα αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις όσον αφορά τη διανομή και την ικανότητα των υγειονομικών συστημάτων που συχνά εμποδίζουν την ινσουλίνη χαμηλού κόστους να φτάσει στα πιο ευάλωτα άτομα.
  • • Επέκταση του προγράμματος «Partnering for Change» με τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και του Δανέζικου Ερυθρού Σταυρού για τη βελτίωση της χρόνιας περίθαλψης για άτομα εν μέσω ανθρωπιστικών κρίσεων. Για να υποστηρίξουμε τις πιο ευάλωτες ομάδες ασθενών, συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με τους εταίρους του Ερυθρού Σταυρού τα έτη 2021-2023. Ο στόχος της συνεργασίας είναι να διασφαλίσει την ενσωμάτωση της περίθαλψης του σακχαρώδους διαβήτη και της υπέρτασης στις παγκόσμιες υγειονομικές επιχειρήσεις του Ερυθρού Σταυρού. Υποστηρίζουμε τη συγκεκριμένη δράση με δωρεά 15 εκατομμυρίων δανέζικων κορόνων (DKK).
  • • Διευρυμένες επιλογές υποστήριξης ασθενών στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (Η.Π.Α.). Τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη που χρησιμοποιούν ινσουλίνη της Novo Nordisk και έχουν χάσει την ασφάλισή τους λόγω αλλαγής στην κατάσταση εργασίας τους, λόγω της νόσου COVID-19 δικαιούνται δωρεάν προμήθεια ινσουλίνης για 90 ημέρες μέσω του Προγράμματος Βοήθειας για Ασθενείς με Διαβήτη της Novo Nordisk.
  • • Υποστήριξη ανθρωπιστικών φορέων πρώτης γραμμής κατά τη διάρκεια της πανδημίας της νόσου COVID-19. Δωρίζουμε και στέλνουμε δωρεάν ινσουλίνη σε οργανισμούς που παρέχουν ανθρωπιστική βοήθεια, όπως η UNICEF, η UNRWA και οι εταίροι του Ερυθρού Σταυρού, για έξι μήνες. Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε το τρέχον επίπεδο παροχής ινσουλίνης σε μια εποχή που οι ανθρωπιστικές οργανώσεις καταπολεμούν την πανδημία της νόσου COVID-19. Συνεισφέρουμε επίσης οικονομικά στην έκκληση έκτακτης ανάγκης για τη νόσο COVID-19 των εταίρων μας του Ερυθρού Σταυρού. Αυτή η υποστήριξη θα συμβάλει στην εκπαίδευση παρόχων υγειονομικής περίθαλψης, στην αγορά προστατευτικού εξοπλισμού, στην αγορά ιατρικών προμηθειών, στη δημιουργία εγκαταστάσεων καραντίνας και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης. Η συνολική αξία της δωρεάς υπερβαίνει τα 20 εκατομμύρια δανέζικων κορόνων (DKK).
  • • Στο πλαίσιο της πρόληψης, συνεργαζόμαστε με τη UNICEF για την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας στο Μεξικό και την Κολομβία, αντιμετωπίζοντας τα κενά στη γνώση και υποστηρίζοντας τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων ώστε να δράσουν αποτελεσματικά.
  • • Συνεργαζόμαστε με θεσμικούς φορείς σε περισσότερες από 25 πόλεις παγκοσμίως για την αντιμετώπιση της αύξησης του επιπολασμού του σακχαρώδους διαβήτη σε αστικά περιβάλλοντα μέσω του προγράμματος συνεργασίας «Cities Changing Diabetes». Με σχεδόν τα 2/3 όλων των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη να ζουν σε αστικές περιοχές, οι πόλεις αποτελούν σημαντικό σημείο εστίασης για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
    Διαβάστε περισσότερα για τις πρωτοβουλίες της στρατηγικής «Defeat Diabetes» της Novo

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ