Novartis: Συμφωνία με την BioNTech για το εμβόλιο mRNA της COVID-19

Η Novartis ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην υπογραφή μιας αρχικής συμφωνίας αξιοποίησης των παραγωγικών της εγκαταστάσεων και δυνατοτήτων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19, διευρύνοντας την υποστήριξη της διαδικασίας εμφιάλωσης και συσκευασίας του εμβολίου κατά της COVID-19 των Pfizer-BioNTech.

Η Novartis ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην υπογραφή μιας αρχικής συμφωνίας αξιοποίησης των παραγωγικών της εγκαταστάσεων και δυνατοτήτων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19, διευρύνοντας την υποστήριξη της διαδικασίας εμφιάλωσης και συσκευασίας του εμβολίου κατά της COVID-19 των Pfizer-BioNTech.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η Novartis θα χρησιμοποιήσει τις εγκαταστάσεις άσηπτης παραγωγής που διαθέτει στo Technical Operations της στη Λιουμπλιάνα στη Σλοβενία, για να εμφιαλώσει τουλάχιστον 24 εκατ. δόσεις το 2022.

Βάσει των όρων της νέας αρχικής συμφωνίας, η Novartis σκοπεύει να πάρει την mRNA δραστική ουσία από την BioNTech, με σκοπό να την εισάγει σε φιαλίδια υπό άσηπτες συνθήκες και να την αποστείλει εκ νέου στην BioNTech προκειμένου να διατεθεί. Με την επιφύλαξη υπογραφής μιας τελικής συμφωνίας, η Novartis σκοπεύει να μεταφέρει την παραγωγή από τις εγκαταστάσεις στο Stein σε εκείνες στη Λουμπλιάνα, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία εμφιάλωσης και συσκευασίας το πρώτο εξάμηνο του 2022. Οι εγκαταστάσεις στη Λιουμπλιάνα περιλαμβάνουν ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο εμφιάλωσης υπό άσηπτες συνθήκες για την παραγωγή και προμήθεια ευρέος φάσματος άσηπτων προϊόντων για τη Sandoz, θυγατρική της Novartis.

Συνέχεια της συνεργασίας

Αυτή η νέα συμφωνία έρχεται σε συνέχεια μιας πρώτης σύμβασης που υπεγράφη νωρίτερα φέτος. Η Novartis ξεκίνησε τον Ιούνιο τη διαδικασία εμφιάλωσης για λογαριασμό της. BioNTech, στις εγκαταστάσεις της στο Stein της Ελβετίας, αφού οι εγκαταστάσεις. εμφιάλωσης και συσκευασίας έλαβαν την έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού. Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Η Novartis εξακολουθεί να προσφέρει τις παγκοσμίου τάξης δυνατότητές της σε άλλες εταιρείες και να αναλαμβάνει δραστηριότητες παραγωγής χρησιμοποιώντας πληθώρα τεχνολογιών όπως η παραγωγή mRNA και άλλες. Θα προχωρήσουμε σε δημοσίευση περαιτέρω λεπτομερειών όταν συναφθούν οι πιο συγκεκριμένες συμφωνίες.

Το εμβόλιο κατά της COVID-19 των Pfizer-BioNTech, βασίζεται στην αποκλειστική. τεχνολογία mRNA της BioNTech και αναπτύχθηκε από κοινού από την BioNTech και τη Pfizer. Η BioNTech είναι κάτοχος της άδειας κυκλοφορίας στις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση, το. Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά και κάτοχος των αδειών κυκλοφορίας για επείγουσα χρήση. ή ισοδυνάμων αδειών στις ΗΠΑ (από κοινού με τη Pfizer) και άλλες χώρες. Προγραμματίζεται η υποβολή αιτήσεων για έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές στις χώρες. όπου χορηγήθηκαν αρχικά οι άδειες κυκλοφορίας για επείγουσα χρήση ή οι ισοδύναμες. άδειες.

Σχετικά με τη Novartis

Η Novartis εξελίσσει την ιατρική πρακτική με στόχο τη βελτίωση και την επέκταση της ζωής των ανθρώπων. Ως μια κορυφαία παγκόσμια φαρμακευτική εταιρεία, χρησιμοποιούμε. καινοτόμα επιστημονικά δεδομένα και ψηφιακές τεχνολογίες για τη δημιουργία θεραπειών. που κάνουν τη διαφορά σε τομείς όπου υπάρχει μεγάλη ιατρική ανάγκη. Στην προσπάθεια για ανακάλυψη νέων φαρμάκων, κατατασσόμαστε σταθερά μεταξύ των εταιρειών με τη. μεγαλύτερη επένδυση σε έρευνα και ανάπτυξη στον κόσμο. Τα προϊόντα μας αγγίζουν. περισσότερους από 750 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως ενώ ανακαλύπτουμε. καινοτόμους τρόπους για τη διεύρυνση της πρόσβασης στις πιο πρόσφατες θεραπείες μας. Περίπου 108.000 άνθρωποι, πάνω από 140 εθνικοτήτων, εργάζονται στη Novartis ανά. τον κόσμο.

Στην Ελλάδα, η Novartis (Hellas) Α.Ε.Β.Ε. δραστηριοποιείται στα συνταγογραφούμενα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα. Τα κεντρικά γραφεία βρίσκονται στη Μεταμόρφωση Αττικής και η εταιρεία απασχολεί 400 περίπου άτομα σε όλη την Ελλάδα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ