Νέο επενδυτικό κεφάλαιο 200 εκατ. στην Υγεία από την Gilde Healthcare

  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Νέο επενδυτικό κεφάλαιο ύψους 200 εκατ. ευρώ (226 εκατ. δολ.) εστιασμένο στον ευρύτερο χώρο της υγείας δημιουργεί η Gilde Healthcare, με το fund να «δαπανά» συνολικά περί το 1 δισ. ευρώ στο χώρο της υγειονομικής περίθαλψης.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Το ευρωπαϊκό επενδυτικό κεφάλαιο Gilde Healthcare, που είναι ιδιαίτερα γνωστό για την παρουσία του στην αγορά της βιοτεχνολογίας και τις επενδύσεις στην ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στον τομέα του φαρμάκου -όπως Ablynx, Innate Pharma και uniQure- διευρύνει το πεδίο ενδιαφέροντος προς τους προμηθευτές ιατρικών προϊόντων, επιχειρήσεις παραγωγής φαρμάκων, υπηρεσίες υγείας, κ.α.

Στόχος του νέου fund, ύψους 200 εκατ. ευρώ, είναι να επενδύσει σε παραγωγούς ιατρικών προϊόντων και παρόχους υπηρεσιών υγείας, στη Γερμανία και την Ολλανδία, όπως αποδεικνύει και η συμμετοχή της στις επιχειρήσεις Mercachem και Syncom για την ανακάλυψη νέων φαρμάκων.

Το fund δημιουργήθηκε από Ολλανδούς και διεθνείς επενδυτές, μεταξύ των οποίων οι PGGM / Pensioenfonds Zorg en Welzijn και Rabo Corporate Investments. Μέχρι σήμερα, η Gilde Healthcare έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 1 δισ. ευρώ για επενδύσεις στην υγειονομική περίθαλψη.

«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από το υψηλό επίπεδο ενδιαφέροντος για το νέο fund, το οποίο αποτελεί απόδειξη των επιδόσεων της επενδυτικής στρατηγικής που αναπτύσσει η Gilde Healthcare» όπως τονίζει ο Jasper van Gorp, διευθύνων σύμβουλος της επιχειρήσεις, υπογραμμίζοντας πως «Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον στην αγορά της υγειονομικής περίθαλψης, παροχής υπηρεσιών και φαρμάκου σε περιοχές της Γερμανίας και Ολλανδίας».

Who is who

Η Gilde Healthcare αποτελεί εξειδικευμένο ευρωπαϊκό επενδυτικό κεφάλαιο με ανάπτυξη στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης. Διαχειρίζεται συνολικά 1 δισ. ευρώ μέσα από δύο κατηγορίες ιδιωτικού και επιχειρηματικού κεφαλαίου επενδύσεων.

Μέσω των ιδιωτικών κεφαλαίων, η Gilde Healthcare επενδύει σε κερδοφόρες ευρωπαϊκές εταιρείες υγειονομικής περίθαλψης, συμπεριλαμβανομένων των παρόχων, προμηθευτών ιατρικών προϊόντων και υπηρεσιών, με κύριο άξονα τις περιοχές της Γερμανίας και της Ολλανδίας. Ενώ, το Ταμείο επενδύσεων της Gilde Healthcare επικεντρώνεται στις ταχέως αναπτυσσόμενες εταιρείες τεχνολογίας υγείας και νέων θεραπειών, που εδρεύουν στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ