Νέα συνεργασία του CDI με το ΑΠΘ – Οι ασθενείς σε πρώτο πλάνο

Με μία νέα συνεργασία, αυτή τη φορά με το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας (Center for Digital Innovation – CDI) της Pfizer συνεχίζει σταθερά και συστηματικά τη στρατηγική επένδυση στις συνεργασίες με το ελληνικό οικοσύστημα έρευνας και καινοτομίας, δίνοντας παράλληλα και στους ασθενείς ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση της νέας πραγματικότητας στο πεδίο της ψηφιακής τεχνολογίας για την Υγεία.

Με μία νέα συνεργασία, αυτή τη φορά με το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας (Center for Digital Innovation - CDI) της Pfizer
Εικόνα 1: Από τα αριστερά προς τα δεξιά: Θεοδώρα Καραμανίδου (Pfizer CDI), Θάνος Σταυρόπουλος (Pfizer CDI), Γιώργος Αποστολίδης (ΑΠΘ), Γιάννης Δημαρίδης (ΑΠΘ), Στέλιος Χατζηδημητρίου (ΑΠΘ), Νίκος Καραγκιοζίδης (ΑΠΘ), Σταύρος Μαλακούδης (ΑΠΘ), Βασίλης Χαρίσης (ΑΠΘ), Αναστασία Ματωνάκη (Pfizer CDI), Στέλιος Ανδρεάδης (Pfizer CDI)

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η νέα συνεργασία με τη Μονάδα Επεξεργασίας Σήματος και Βιοϊατρικής Τεχνολογίας (SPBTU) του Εργαστηρίου Τηλεπικοινωνιών ΑΠΘ στοχεύει στην ανάπτυξη και την επικύρωση νέων ψηφιακών βιοδεικτών (digital biomarkers) για την αξιολόγηση νόσων στα πεδία της Φλεγμονής (Inflammation) και της Ανοσολογίας (Immunology), αξιοποιώντας εφαρμογές για κινητές συσκευές και για σοβαρά/εφαρμοσμένα παιχνίδια (serious games).

Στο συγκεκριμένο έργο, σε όλες τις φάσεις ανάπτυξης των εφαρμογών μέτρησης ψηφιακών βιοδεικτών, από τον σχεδιασμό έως την υλοποίηση και τις δοκιμές, εκτός από τους επαγγελματίες υγείας θα εμπλακούν ενεργά και ασθενείς, ώστε να ληφθούν υπόψη οι ανάγκες και των δύο πλευρών, κάτι που είναι απολύτως συνεπές με την ασθενοκεντρική προσέγγιση της Pfizer.

Ταυτόχρονα, υπηρετώντας την αρχή για διεθνείς συνεργασίες που συμβάλλουν στην παγκόσμια θετική επίδραση του έργου της, η Pfizer έχει εξασφαλίσει στο συγκεκριμένο έργο τη συμμετοχή μίας διεπιστημονικής ομάδας από Ελλάδα, Ολλανδία και Πορτογαλία, υπό τον συντονισμό του ΑΠΘ, καθώς και τμημάτων του παγκόσμιου δικτύου της εταιρείας, όπως το Τμήμα Ανοσολογίας & Φλεγμονής της Ολλανδίας και το Global Medical Affairs.

«Μέσα από τις συνεργασίες μας με το ελληνικό οικοσύστημα έρευνας και καινοτομίας αναδεικνύουμε προτάσεις και λύσεις που μπορούν να φέρουν επανάσταση στον κλάδο της υγείας, κάτι που αποτελεί σταθερό στόχο μας. Και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που αυτή η νέα συνεργασία μας με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης έχει αφενός διεθνή διάσταση και αφετέρου δίνει ενεργό ρόλο στους ασθενείς. Άλλωστε, στόχος του CDI είναι οι καινοτόμες ανακαλύψεις που αλλάζουν τη ζωή των ασθενών και αυτές οι συνεργασίες μας φέρνουν πιο κοντά στον στόχο μας», δήλωσε ο Nico Gariboldi, Επικεφαλής του CDI.

Από την πλευρά του ο Λεόντιος Χατζηλεοντιάδης, Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ, Διευθυντής της SPBTU, δήλωσε: «Η συνεργασία μας με το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer αποτελεί σημαντική ευκαιρία για τη μεταφορά της έρευνας από το εργαστήριο στη καθημερινή πρακτική. Στοχεύουμε από κοινού στην παραγωγή υποστηρικτικών ψηφιακών εργαλείων, τόσο για τη διευκόλυνση των ασθενών με φλεγμονές, να διαχειριστούν την ασθένειά τους, όσο και για την παροχή νέων μορφών διαγνωστικής πληροφορίας, π.χ., ψηφιακών βιοδεικτών, στους ειδικούς ιατρούς. Η υποστήριξη από τη Pfizer σε ένα πλαίσιο διεθνών συνεργασιών εξασφαλίζει ένα περιβάλλον παραγωγής καινοτόμων λύσεων στα πλαίσια της εξατομικευμένης ιατρικής. Είμαστε σίγουροι ότι αυτή είναι μόνο η αρχή μιας πολύ γόνιμης συνεργασίας!».

Pfizer Inc: Καινοτομούμε για να αλλάξουμε τις ζωές των ασθενών

Στη Pfizer, χρησιμοποιούμε την επιστήμη και τους παγκόσμιους πόρους μας για τη βελτίωση της υγείας και της ευεξίας σε κάθε στάδιο της ζωής. Εργαζόμαστε για να θέσουμε τα πρότυπα όσον αφορά την ποιότητα, την ασφάλεια και την αξία στην ανακάλυψη, ανάπτυξη και παραγωγή φαρμάκων.

Το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων υγείας που διαθέτουμε, περιλαμβάνει βιολογικά φάρμακα, φάρμακα μικρών μορίων, εμβόλια, καθώς και πολλά από τα πιο γνωστά παγκοσμίως, προϊόντα προσωπικής υγιεινής και φροντίδας. Οι συνεργάτες της Pfizer στις αναπτυγμένες και τις αναπτυσσόμενες χώρες ασχολούνται καθημερινά με την προώθηση της καλής υγείας, της πρόληψης, της αντιμετώπισης και θεραπείας των ασθενειών που αποτελούν πρόκληση για την εποχή μας. Συνεπείς με την ευθύνη μας ως παγκόσμια πρωτοπόρος βιο-φαρμακευτική εταιρεία, συνεργαζόμαστε με κυβερνητικούς και τοπικούς φορείς για τη βελτίωση της πρόσβασης σε αξιόπιστη, οικονομικά προσιτή υγειονομική περίθαλψη σε όλο τον κόσμο. Για περισσότερα από 170 χρόνια, η Pfizer εργάζεται για να κάνει τη διαφορά για όλους όσους βασίζονται σε εμάς.

ΚΕΝΤΡΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ PFIZER

Στο Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer στη Θεσσαλονίκη αναπτύσσουμε ψηφιακές λύσεις ακολουθώντας τον εταιρικό μας σκοπό «καινοτομούμε για να αλλάξουμε τις ζωές των ασθενών». Εργαζόμαστε με θάρρος, αριστεία, ισότιμη αντιμετώπιση και χαρά για να εφαρμόσουμε τις βέλτιστες ιδέες όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Ξεκινήσαμε τη λειτουργία μας τον Μάιο του 2020 και στόχος μας είναι να κερδίσουμε τον ψηφιακό αγώνα του φαρμακευτικού κλάδου, παρέχοντας ψηφιακές λύσεις υγειονομικής περίθαλψης για τη βελτίωση της ζωής των ασθενών παγκοσμίως.

Το Κέντρο σήμερα απασχολεί περισσότερους από 360 εργαζόμενους και αποτελεί τμήμα του παγκόσμιου δικτύου της Pfizer. Βασικό συστατικό της εταιρικής μας κουλτούρας αποτελεί η αποδοχή της διαφορετικότητας και η ισότιμη αντιμετώπιση όλων.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ