Νέα λανσαρίσματα και θεραπευτικά πεδία δίνουν ώθηση στην Johnson

  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Σε ανάπτυξη μέσω νέων λανσαρισμάτων και θεραπευτικών πεδίων «ποντάρει» η Johnson & Johnson στο εγγύς μέλλον, επιδιώκοντας να διατηρήσει την ηγετική θέση που κατέχει στην φαρμακευτική αγορά.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η δραστική esketamine, με ένδειξη για τη θεραπεία της ανθεκτικής κατάθλιψης (μείζονα καταθλιπτική διαταραχή, με άμεσο κίνδυνο για αυτοκτονία) που έχει κατατεθεί προς έγκριση στην Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), μαζί με τη δραστική erdafitinib, για τη θεραπεία του μεταστατικού καρκίνου του ουροθηλίου, αποτελούν μέρος των βασικών σημείων μελλοντικής ανάπτυξης που επιδιώκει η φαρμακευτική.

Η υποβολή φακέλου για έγκριση της erdafitinib, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων εβδομάδων, όπως επισημαίνει εκπρόσωπος της επιχείρησης σε πρόσφατη τηλεδιάσκεψη με τους επενδυτές.

Νέα θεραπευτικά πεδία

Ταυτόχρονα, για τα σκευάσματα που ήδη έχουν διατεθεί στην αγορά, η J&J σχεδιάζει να υποβάλει αίτηση για 50 νέα θεραπευτικά πεδία έως το 2021, εκ των οποίων οι 10 κατηγορίες εξ αυτών εκτιμάται πως έχουν δυναμική πωλήσεων άνω των 500 εκατ. δολ.

Τα τελευταία χρόνια, το ποσοστό αύξησης των ετήσιων πωλήσεων της Johnson & Johnson ξεπερνά το μέσο όρο του συνόλου της βιομηχανίας φαρμάκων με επώνυμα προϊόντα, όπως επισημαίνει η εταιρεία στα στοιχεία που παρουσίασε την προηγούμενη εβδομάδα.

Στο μέτωπο της ανοσολογίας η Johnson & Johnson εξακολουθεί να ηγείται με το Remicade, παρά τις πιέσεις από τα βιο-ομοειδή της Pfizer και της Merck. Παρά τον ανταγωνισμό, το Remicade κατέχει εξακολουθεί να υπερέχει των μεριδίων, χάρη στα στρατηγικά αποτελέσματα της J&J.

Τα σκευάσματα Tracleer και Procrit πρόκειται να βρεθούν στο στόχαστρο του ανταγωνισμού, ενώ το σκεύασμα για την θεραπεία του καρκίνου προστάτη, το Zytiga αναμένει σχετική δικαστική απόφαση για αναφορικά με τη λήξη του διπλώματος ευρεσιτεχνίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ