Μπουρλά: Στόχος το εμβόλιο να αποθηκεύεται σε ένα απλό ψυγείο

Πάνω σε μία νέα μορφή πειραματικού εμβολίου κορωνοϊού που θα μπορεί να αποθηκευτεί σε ένα απλό ψυγείο εργάζεται αυτή την στιγμή η Pfizer, όπως επισημαίνει ο ελληνικής καταγωγής CEO, Άλμπερτ Μπουρλά.

Πάνω σε μία νέα μορφή πειραματικού εμβολίου κορωνοϊού που θα μπορεί να αποθηκευτεί σε ένα απλό ψυγείο εργάζεται αυτή την στιγμή η Pfizer, όπως επισημαίνει ο ελληνικής καταγωγής CEO, Άλμπερτ Μπουρλά

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Επί του παρόντος, τα φιαλίδια που έχουν μέσα το εμβόλιο κατά του Covid-19 πρέπει να αποθηκευτούν στους -70C με αποτέλεσμα κάθε χώρα να έχει αρχίζει να προμηθεύεται ειδικούς ψύκτες για την συντήρησή τους.

Ωστόσο, σε μια νέα εξέλιξη, σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Φαρμακευτικών Κατασκευαστών και Συλλόγων, την Τρίτη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, κ. Άλμπερτ Μπουρλά αποκάλυψε πως είναι στα σκαριά ένα εμβόλιο που δεν θα χρειάζεται να διατηρείται σε πολικές θερμοκρασίες.

«Εργαζόμαστε πάνω σε μια νέα σύνθεση που θα είναι σε θέση να αποφύγει την ψύξη στους -70 βαθμούς. Δηλαδή να μπορεί να αποθηκευτεί σε απλή ψύξη», είπε ο κ. Μπουρλά, CEO της Pfizer.

Όσον αφορά το εμβόλιο με αποτελεσματικότητα άνω του 95%, είπε ότι η εταιρεία είναι πεπεισμένη πως μαζί με τον Γερμανό συνεργάτη της BioNTech SE, πως θα είναι σε θέση να διανείμει 50 εκατομμύρια δόσεις έως το τέλος του έτους και 1,3 δισεκατομμύρια το 2021.

Ο Μπούρλα προέτρεψε επίσης τους Αμερικανούς να εμβολιαστούν και «να μην γίνουν ο αδύναμος κρίκος που αφήνει τον ιό να εξαπλωθεί».

Υπενθυμίζεται πως χτες, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) δημοσίευσε μια ανάλυση δεδομένων κλινικών δοκιμών που επιβεβαίωσε ότι το εμβόλιο των Pfizer και BionTech πληροί όλες τις προϋπόθεσης ασφάλειας και αποτελεσματικότητας.

Δεδομένα ασφαλείας

Τα δεδομένα ασφαλείας από 38.000 συμμετέχοντες στην κλινική δοκιμή του εμβολίου με διάμεση παρακολούθηση διάρκειας δύο μηνών “υποδηλώνουν ένα ευνοϊκό προφίλ ασφάλειας, χωρίς προσδιορισμό συγκεκριμένου προβλήματος ασφάλειας το οποίο θα εμπόδιζε” την άδεια έκτακτης ανάγκης, γράφουν οι ειδικοί της FDA σε αναφορά που δημοσιοποιήθηκε δύο ημέρες πριν από μια δημόσια συνεδρίαση της συμβουλευτικής επιτροπής της υπηρεσίας για τα εμβόλια.

Οι πιο συχνές παρενέργειες ήταν οι ακόλουθες σε 43.252 συμμετέχοντες, συμπεριλαμβανομένων παιδιών και εφήβων 12 ετών και άνω: αντιδράσεις γύρω από το σημείο της ένεσης στο χέρι (84,1%), κόπωση (62,9%), πονοκέφαλος (55,1%), μυαλγίες (38,3%), ρίγη (31,9%), πόνοι στις αρθρώσεις (23,6%), πυρετός (14,2%).

Σοβαρές αντιδράσεις εκδηλώθηκαν στο 0 έως 4,6% των συμμετεχόντων. και ήταν λιγότερο συχνές στα άτομα άνω των 55 (2,8%) σε σχέση με τους νέους (4,6%).

Σπάνιες οι ανεπιθύμητες ενέργειες

Σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες, δηλαδή που απαιτούν νοσηλεία, ήταν πολύ σπάνιες καθόλη τη διάρκεια της κλινικής δοκιμής (λιγότερο από 0,5%). Υπήρχαν τόσες στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου όσες και στην ομάδα των ανθρώπων που εμβολιάστηκαν. Γεγονός που υποδηλώνει ότι το εμβόλιο δεν είχε σχέση.

Εκτός από τις μη σοβαρές παρενέργειες στα άτομα κάτω των 55 ετών, αναμφίβολα λόγω του γεγονότος. ότι το ανοσοποιητικό σύστημα των νεότερων ατόμων είναι γενικότερα πιο ενεργό, ο FDA σημειώνει ότι το. εμβόλιο, BNT162b2, είναι ασφαλές ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο, την εθνικότητα. ή την αρχική παρουσία παθολογιών.

Οσον αφορά την αποτελεσματικότητα, ο FDA επιβεβαιώνει το πολύ υψηλό επίπεδο αποτελεσματικότητας. του εμβολίου στο 95%, το οποίο είχε ανακοινωθεί από την Pfizer και την BioNTech.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ