Αξίζει να δειςΜπουρλά: Πελάτες της Pfizer πάνω από 1 στους 6 ανθρώπους στη Γη

Μπουρλά: Πελάτες της Pfizer πάνω από 1 στους 6 ανθρώπους στη Γη

- Advertisement -

Περίπου 1,4 δισεκατομμύρια ασθενείς προσέγγισε η εταιρεία Pfizer με τα φάρμακα και τα εμβόλια της, δηλαδή περισσότερους από 1 στους 6 ανθρώπους στη Γη, όπως δήλωσε στο Twitter ο επικεφαλής της εταιρείας, Άλμπερτ Μπουρλά, με αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

«Τι τρίμηνο και τι έτος! Χάρη στους συναδέλφους [μου] στη Pfizer, προσεγγίσαμε περίπου 1,4 δισεκατομμύρια ασθενείς με τα φάρμακα και τα εμβόλιά μας. Αυτό είναι πάνω από 1 στους 6 ανθρώπους στη Γη. Ποτέ πριν η απήχησή μας στους ασθενείς δεν ήταν τόσο εκτεταμένη» ανέφερε στην ανάρτησή του ο Μπουρλά.

Η μεγάλη φαρμακοβιομηχανία αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της για τα έσοδα του εμβολίου από τα 31 στα 32 δισ. δολάρια, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα 33,79 δισ. για το 2022, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας Refinitiv.

Σε κάθε περίπτωση, το νούμερο θα είναι μικρότερο από τα περυσινά έσοδα του εμβολίου, τα οποία είχαν 36,8 δισ.

Όσον αφορά τη θεραπεία Paxlovid κατά της Covid-19 τα έσοδα αναμένεται να φτάσουν τα 33 δισ. το 2022, συγκριτικά με τις εκτιμήσεις επενδυτών για 22,88 δισ.

Τα συνολικά ετήσια έσοδα εκτιμώνται στα 98-102 δισ., κάτι που σημαίνει ότι η Pfizer θα πετύχει ρεκόρ εσόδων για δεύτερη συνεχή χρονιά, αν και το ποσό παραμένει κάτω από τις προσδοκίες της αγοράς για 105,48 δισ.

Η εταιρεία έχει ξεκινήσει δοκιμές νέου εμβολίου ειδικά για την Όμικρον και αναπτύσσει νέα βερσιόν του χαπιού Paxlovid, το οποίο μειώνει κατά 90% τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου σε ασθενείς με μέτρια Covid-19 που κινδυνεύουν να επιδεινωθούν.

Το 2022 η παραγωγή του εμβολίου σχεδιάζεται να αυξηθεί από τις 3 στις 4 δισεκατομμύρια δόσεις.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ