Μπουρλά για κορωνοϊό: Σε ένα χρόνο θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα

Την πεποίθησή του πως η ζωή μας θα επανέλθει στο φυσιολογικό μέσα στον επόμενο χρόνο, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, παρόλο που οι νέες παραλλαγές του κορωνοϊού είναι πιθανό να συνεχίσουν να εμφανίζονται σε όλο τον κόσμο.

Την πεποίθησή του πως η ζωή μας θα επανέλθει στο φυσιολογικό μέσα στον επόμενο χρόνο, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, παρόλο που οι νέες παραλλαγές του κορωνοϊού είναι πιθανό να συνεχίσουν να εμφανίζονται σε όλο τον κόσμο

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

«Συμφωνώ ότι μέσα σε έναν χρόνο θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα» δήλωσε ο κ. Μπουρλά κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του στην εκπομπή του ABC NEWS, «This week».

«Δεν νομίζω ότι αυτό σημαίνει πως οι παραλλαγές δε θα συνεχίσουν να εμφανίζονται και δεν νομίζω ότι αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να μπορούμε να ζούμε χωρίς τους εμβολιασμούς».

Ίδια άποψη έχει και ο CEO της Moderna

Τα σχόλια αυτά του κ. Άλμπερτ Μπουρλά απηχούν τις παρατηρήσεις που έκανε την περασμένη εβδομάδα ο CEO της Moderna κ. Στεφάν Μπανσέλ, ο οποίος προέβλεπε ότι η πανδημία θα τελειώσει «σε έναν χρόνο».

«Αν κοιτάξετε την επέκταση της παραγωγικής ικανότητας σε ολόκληρη τη βιομηχανία τους τελευταίους έξι μήνες, θα πρέπει να υπάρχουν αρκετές δόσεις μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους, έτσι ώστε όλοι στη Γη να μπορούν να εμβολιαστούν» δήλωσε ο κ. Μπανσέλ στην ελβετική ελβετική εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung, ανέφερε το Reuters.

Ο Μπανσέλ τόνισε επίσης, πως όσοι δεν εμβολιαστούν, θα «ανοσοποιηθούν φυσικά» επειδή η μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ μεταδοτική.

«Με αυτό τον τρόπο θα καταλήξουμε σε μία κατάσταση παρόμοια με εκείνη της γρίπης. Μπορείτε είτε να εμβολιαστείτε και να έχετε έναν καλό χειμώνα, ενώ εάν δεν το κάνετε, κινδυνεύετε να αρρωστήσετε και ενδεχομένως ακόμη και να καταλήξετε στο νοσοκομείο» πρόσθεσε.

«Το εμβόλιο για τον κορωνοϊό πιθανότατα θα γίνει ετήσιο»

Όσο για τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, στην χθεσινή του συνέντευξη, είπε επίσης ότι. πιστεύει πως ο κορωνοϊός πιθανότατα θα απαιτούσε ετήσιο εμβολιασμό για την. αντιμετώπιση των παραλλαγών που εμφανίζονται σε όλο τον κόσμο.

«Το πιο πιθανό σενάριο κατ’ εμέ, – επειδή ο ιός έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο – είναι ότι θα συνεχίσουμε να βλέπουμε νέες παραλλαγές που θα εμφανίζονται και επίσης θα έχουμε εμβόλια που θα διαρκέσουν τουλάχιστον ένα χρόνο» είπε. «Νομίζω ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι οι ετήσιοι εμβολιασμοί. Αλλά δεν το γνωρίζουμε ακόμη αυτό. Πρέπει να περιμένουμε και να δούμε τα δεδομένα».

Υπενθυμίζεται ότι η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων την περασμένη. εβδομάδα έδωσε το πράσινο φως για χορήγηση ενισχυτικής τρίτης δόσης με εμβόλιο της. Pfizer σε άτομα άνω των 65 ετών και άτομα που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο νόσησης από κορωνοϊό.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ