Μισέλ Βουνάτσος – Biogen: Έλληνας πολίτης ξανά, έναν αιώνα μετά!

  • Γράφει η Χριστίνα Χατζηπαλαμουτζή

Έλληνας πολίτης ορκίστηκε ο απόγονος μεταναστών από τη Λέσβο στο Μαρόκο Μισέλ Βουνάτσος, Διευθύνων Σύμβουλος της Biogen, πρωτοπόρας φαρμακευτικής εταιρείας στις νευρολογικές παθήσεις

"<yoastmark

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ξανά Έλληνας και μάλιστα και «με τη βούλα του νόμου» ένας Λέσβιος της Ελληνικής διασποράς εδώ και έναν αιώνα.

Ο λόγος για τον Μισέλ Βουνάτσο, εγγονό Ελλήνων που μετανάστευσαν πριν περισσότερο από έναν αιώνα από τη Λέσβο στο Μαρόκο και ο οποίος έδωσε τον όρκο του Έλληνα πολίτη στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βοστώνη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Ο κ. Βουνάτσος, σήμερα είναι εκλεκτό μέλος της επιστημονικής και επιχειρηματικής διασποράς της Ελλάδας. Διευθύνων Σύμβουλος της μεγαλύτερης βιοτεχνολογικής εταιρείας της Μασαχουσέτης Bιogen, η οποία είναι στην πρωτοπορία της καταπολέμησης νευρολογικών ασθενειών όπως το αλτσχάιμερ και η σκλήρυνση κατά πλάκας.

Διαδέθηκε στη συγκεκριμένη θέση, τον ελληνικής καταγωγής Γιώργο Σκάνγκο, ο οποίος ήταν επικεφαλής από το 2010 και είχε ανακοινώσει ότι θα αποχωρούσε μόλις έβρισκαν τον κατάλληλο άνθρωπο για τη θέση.

 
Ο κ. Μισέλ Βουνάτσος στην τελετή ορκωμοσίας ενώπιον του Γενικού Προξένου κ. Στράτου Ευθυμίου
Ο κ. Μισέλ Βουνάτσος στην τελετή ορκωμοσίας ενώπιον του Γενικού Προξένου κ. Στράτου Ευθυμίου

Η Biogen είναι μια πρωτοπόρος φαρμακευτική εταιρεία, το φάρμακο Spinraza της εταιρείας, εγκρίθηκε από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) και είναι το πρώτο εγκεκριμένο φάρμακο για τη θεραπεία παιδιών και ενηλίκων με Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία. Η Biogen επίσης, έχει επενδύσει σημαντικά κεφάλαια σε κλινικές δοκιμές του aducanumab, του πρώτου φαρμάκου για το Αλτσχάιμερ.

O Μισέλ Βουνάτσος είναι ένας παγκόσμιος ηγέτης επιχειρήσεων που έχει ιστορικό στην εμπορική επιτυχία και τη δημιουργικότητα. Εντάχθηκε στη Biogen το 2016 ως Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Γενικός Εμπορικός Διευθυντής μετά από 20 χρόνια καριέρας στην εταιρεία Merck, όπου κατείχε ηγετικές θέσεις αυξημένης ευθύνης στην Ευρώπη, την Κίνα και τις ΗΠΑ σημειώνοντας σημαντική και συνεχή ανάπτυξη σε πολλές περιοχές.

Πιο πρόσφατα, ο κ. Μισέλ Βουνάτσος διετέλεσε Πρόεδρος των Primary Care Business Line. και Merck Customer Centricity διοικώντας την παγκόσμια επιχειρηματική μονάδα. πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας της Merck, ενώ ανέπτυξε και καθιέρωσε ένα στρατηγικό. πλαίσιο για την ενίσχυση των σχέσεων της εταιρείας με παρόχους, πληρωτές και. καταστήματα λιανικής πώλησης, αλλά και κυβερνητικούς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο. Νωρίτερα στην καριέρα του, κατείχε διευθυντικές θέσεις στην εταιρεία Ciba-Geigy.

Πήρε το C.S.C.T. πτυχίο του στην Ιατρική από το Université de Bordeaux, στη Γαλλία, και το Μ.Β.Α. (Master in Business Administration) μεταπτυχιακό του από το HEC School of Management στο Παρίσι.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ