Mini MBA in Pharma: To πρόγραμμα θεσμός για τα στελέχη της φαρμακευτικής αγοράς

Δύο χρόνια αποτελεσματικών, λειτουργικών και καινοτόμων προσεγγίσεων στην εκπαίδευση των στελεχών της φαρμακευτικής αγοράς συμπλήρωσε πρόσφατα το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “mini-mba in Pharma”. Ο δεύτερος κύκλος της επιτυχημένης εκπαιδευτικής συνεργασίας ανάμεσα στην Ελληνική Εταιρεία Φαρμακευτικού Management (Ε.Ε.Φα.Μ.) και το Alba Graduate Business School, The American College of Greece, επισφραγίστηκε και τυπικά τη Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019 με την τελετή αποφοίτησης της δεύτερης τάξης του “mini-mba in Pharma”.

Δύο χρόνια αποτελεσματικών, λειτουργικών και καινοτόμων προσεγγίσεων στην εκπαίδευση των στελεχών της φαρμακευτικής αγοράς συμπλήρωσε πρόσφατα το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “mini-mba in Pharma”

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν οι τελικές ομαδικές εργασίες των αποφοίτων και απονεμήθηκαν τα πιστοποιητικά από το τμήμα Executive Development του Alba Graduate Business School.

Συνολικά, 25 στελέχη από 15 πολυεθνικές και ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείες, απέκτησαν νέα γνώση, εξοικειώθηκαν με τα τελευταία επιχειρησιακά μοντέλα λειτουργίας. Επίσης, οι συμμετέχοντες ήρθαν σε συναναστροφή και συνεργάστηκαν τόσο με διακεκριμένο faculty που συνδυάζει την διδακτική αριστεία με την αριστεία στην ακαδημαϊκή έρευνα όσο και με στελέχη άλλων εταιρειών και τμημάτων.

Μέσα από την παρακολούθηση του “mini-mba in Pharma” ανέπτυξαν το τρόπο σκέψης τους και τις διοικητικές τους δεξιότητες, που αποτελούν σημαντικό εφόδιο για το επόμενο επαγγελματικό τους βήμα, διεκδικώντας θέσεις αυξημένης ευθύνης – κάτι που έχει ήδη πραγματοποιηθεί από αποφοίτους του 1ου κύκλου.

To Δ.Σ. της Ε.Ε.Φα.Μ. εκπροσώπησε ο Κώστας Σπυρόπουλος δηλώνοντας:

«Το “mini-mba in Pharma” είναι ένα Πρόγραμμα υψηλών απαιτήσεων που όμως ταυτόχρονα εμπνέει, ενδυναμώνει και εκπαιδεύει τους ανθρώπους του Φαρμάκου, ώστε να είναι σε θέση να διαχειριστούν επιτυχώς τις πολλές και διαφορετικές προκλήσεις του κλάδου.

Στόχος μας είναι να αναδείξουμε το δυναμικό και τα ταλέντα που υπάρχουν στο χώρο, “εκκολάπτοντας και προπονώντας” τους αυριανούς ηγέτες, και αναφέρομαι στα στελέχη που θα οδηγήσουν τη φαρμακευτική αγορά σε περαιτέρω ανάπτυξη στο άμεσο μέλλον.

Για αυτόν το λόγο, το Πρόγραμμα σχεδιάστηκε από ανθρώπους με εμπειρία και βαθιά γνώση της λειτουργίας της αγοράς, οι οποίοι γνωρίζουν τις σύγχρονες ανάγκες των συναδέλφων τους».

Στη συνέχεια, συνεχάρη τους συμμετέχοντες για την προσήλωσή τους στην παρακολούθηση του προγράμματος αλλά και όλους τους συντελεστές του για την άψογη διοργάνωσή του. Ευχαρίστησε τους “Champions”, το στοιχείο του προγράμματος που διασυνδέει το περιεχόμενο των τάξεων με διακεκριμένα στελέχη του χώρου, οι οποίοι επωμίζονται το ρόλο να γεφυρώσουν τη θεωρία με την πράξη, μέσα από διαλέξεις που γίνονται στο πέρας των μαθημάτων.

Τέλος, ευχήθηκε στους αποφοίτους να αξιοποιήσουν το μεγάλο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που τους παρέχει η συμμετοχή τους στο “mini-mba in Pharma”.

Αποτελεσματική θεωρία και πράξη 

Ο Δρ. Κώστας Αξαρλόγλου, Πρύτανης, Καθηγητής Διεθνών Επιχειρηματικών Σχέσεων και Στρατηγικής, Alba Graduate Business School, The American College of Greece, δήλωσε: «Εν μέσω εξελίξεων και μεταβολών στο περιβάλλον της φαρμακευτικής αγοράς, το “mini-mba in Pharma” συνδυάζει αποτελεσματικά θεωρία και πράξη. Το διαφοροποιημένο πρόγραμμα σπουδών επιτρέπει την ολόπλευρη προσέγγιση των επιχειρηματικών πρακτικών στο φαρμακευτικό κλάδο. Η προσαρμογή του προγράμματος σπουδών στις ανάγκες των συμμετεχόντων, αλλά και η ευθυγράμμισή του με τις επιστημονικές εξελίξεις και τάσεις της αγοράς προσδίδουν στο “mini-mba in Pharma” ουσιαστική και αναμφισβήτητη αξία».

Η επιτυχημένη πορεία του “mini-mba in Pharma” θα συνεχιστεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2019-2020. Συγκεκριμένα, ο 3ος κύκλος σπουδών ξεκινά τον Οκτώβριο 2019 και ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2020, καλύπτοντας συνολικά 16 μαθήματα στα εξής 4 Γνωστικά Αντικείμενα (Modules):

Module I: Foundations and Management
Module II: Digitalization, Agility & Disruption
Module III: Leadership
Module IV: Strategy

Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει και τηρείται σειρά προτεραιότητας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εκμεταλλευτούν την προσφορά μειωμένων διδάκτρων για το πρόγραμμα, την περίοδο εγγραφών early bird έως τις 7 Σεπτεμβρίου. Περισσότερες πληροφορίες για την εγγραφή στο Πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε εδώ.

Σημειώνεται ότι το “mini-mba in Pharma” μπορεί να ενταχθεί σε επιδότηση από το Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης Εργαζομένων ΛΑΕΚ 0,24.

Σχετικά με το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “mini-mba in Pharma”

Το “mini-mba in Pharma” έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τις ιδιαιτερότητες της φαρμακευτικής αγοράς και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα στελέχη των φαρμακευτικών εταιρειών. Η παρακολούθηση του Προγράμματος παρέχει στους συμμετέχοντες έναν μοναδικό συνδυασμό οφελών, που τους προσφέρει ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στον απαιτητικό χώρο της φαρμακευτικής αγοράς.

Ειδικότερα, το “mini-mba in Pharma” είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Ελλάδα που στηρίζεται στο ακαδημαϊκό περιεχόμενο και την αξία ενός mba, και συνδυάζει την θεωρητική γνώση με παραδείγματα και ύλη, πλήρως προσαρμοσμένα στις ανάγκες της αγοράς και των στελεχών φαρμακευτικών εταιρειών.

Προσφέρει τη δυνατότητα άμεσης εφαρμογής της γνώσης, δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη των ηγετικών ικανοτήτων των στελεχών και στην εξοικείωσή τους με όλα τα διαθέσιμα ψηφιακά εργαλεία. Επιπρόσθετα, προσδίδει αξία στο βιογραφικό και την καριέρα των συμμετεχόντων, χάρη στο μοναδικό συνδυασμό της εμπειρίας και του διεθνώς αναγνωρισμένου κύρους του Alba Graduate Business School, The American College of Greece, με την επιστημονική εξειδίκευση που προσφέρει η Ε.Ε.Φα.Μ. στα θέματα του φαρμακευτικού κλάδου.

Τέλος, ολοκληρώνεται σε 8 μήνες, με συνολική διάρκεια 160 ώρες, προκειμένου να διευκολύνεται η παρακολούθηση των παραδόσεων.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ