Merck: Υποστήριξη της δράσης «Curious Minds, Creative Professionals»

Η Merck, κορυφαία εταιρεία επιστημών και τεχνολογίας, παραμένει σταθερή στη δέσμευσή της στις αρχές της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας, ενισχύοντας αυτή τη φορά μια δράση εκπαίδευσης και ενίσχυσης δεξιοτήτων μαθητών.

Η Merck, κορυφαία εταιρεία επιστημών και τεχνολογίας, παραμένει σταθερή στη δέσμευσή της στις αρχές της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας, ενισχύοντας αυτή τη φορά μια δράση εκπαίδευσης και ενίσχυσης δεξιοτήτων μαθητών.
Merck

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Στο πλαίσιο της δράσης «Curious Minds, Creative Professionals», εργαζόμενοι της Merck Ελλάδος, ενημερώνουν μαθητές και μαθήτριες ανά τη χώρα για τους κλάδους κυρίως των θετικών επιστημών, βοηθώντας τους να ανακαλύψουν την καθοριστική σημασία της Περιέργειας, της Δημιουργικότητας, της Κριτικής Ικανότητας και της Επίλυσης Προβλημάτων, ως δεξιοτήτων για την επαγγελματική εξέλιξη στα θετικά επαγγέλματα.

Εργαζόμενοι της Merck Ελλάδος αναλαμβάνουν το ρόλο του μέντορα, συζητώντας μέσω live ομαδικών συνεδριών και ασύγχρονων ερωτο-απαντήσεων, με μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για τη Βιολογία, τη Φαρμακευτική, τη Χημεία, την Ιατρική, τα Μαθηματικά, τη Φυσική κ.α. Παράλληλα, εμπνέουν και προτρέπουν τη νέα γενιά να αναπτύξει δεξιότητες που κρίνονται απαραίτητες για την ενασχόληση με τις ειδικότητες αυτές, αλλά και για την προσωπική, ακαδημαϊκή και επαγγελματική εξέλιξή τους.

«Στόχος μας είναι να διοχετεύουμε τις γνώσεις και την εμπειρία μας σε τομείς που μπορούμε πραγματικά να κάνουμε τη διαφορά», σχολίασε σχετικά η κ. Αλεξάνδρα Κιτσαντά, Communications Associate Manager της Merck.

«Πιστεύουμε ότι η περιέργεια, η δημιουργικότητα και το θάρρος να επεκτείνουμε τα όριά μας, είναι κομβικής σημασίας παράγοντες για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των νέων και κατ’ επέκταση για την εξέλιξη όλης της κοινωνίας. Η υποστήριξη εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δράσεων είναι σημαντική για εμάς. Στόχος μας είναι να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον των νέων ανθρώπων για την επιστήμη και τη βαθύτερη κατανόηση της αξίας της έρευνας».

Η συγκεκριμένη δράση αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη ΜΚΟ «The Tipping Point» η οποία επιχειρεί να μειώσει την τυχαιότητα στη λήψη κρίσιμων ακαδημαϊκών και επαγγελματικών αποφάσεων από τους νέους, φέρνοντάς τους σε επαφή με πληθώρα επαγγελματιών με τους οποίους θα μπορούσαν να μιλήσουν διαφορετικά.

Σχετικά με τη Merck

Η Merck είναι μία κορυφαία εταιρεία επιστημών και τεχνολογίας, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας, των βιοεπιστημών και των ηλεκτρονικών ειδών. Περίπου 58.000 άνθρωποι εργάζονται για να επιδράσουν θετικά στις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων κάθε μέρα, βρίσκοντας πιο χαρούμενους και βιώσιμους τρόπους να ζει κανείς. Από την αναβάθμιση τεχνολογιών επεξεργασίας γονιδίων και την ανακάλυψη μοναδικών τρόπων αντιμετώπισης των πιο απαιτητικών ασθενειών μέχρι τους τρόπους εφαρμογής «έξυπνων» συσκευών – η Merck βρίσκεται παντού. Το 2020, η Merck σημείωσε πωλήσεις ύψους 17,5 δισεκατομμυρίων ευρώ σε 66 χώρες.

Η επιστημονική διερεύνηση και η υπεύθυνη επιχειρηματικότητα είναι καθοριστικής σημασίας για την τεχνολογική και επιστημονική πρόοδο της Merck. Με αυτόν τον τρόπο εξελίχθηκε από την ίδρυσή της το 1668. Η οικογένεια των ιδρυτών παραμένει ο πλειοψηφικός μέτοχος της εισηγμένης στο χρηματιστήριο εταιρείας. Η Merck διατηρεί τα παγκόσμια δικαιώματα για την επωνυμία και το εμπορικό σήμα της Merck. Μοναδικές εξαιρέσεις αποτελούν οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Καναδάς, όπου η εταιρεία δραστηριοποιείται ως EMD Serono στον τομέα υγείας, ως MilliporeSigma στον τομέα των βιοεπιστημών και ως EMD Electronics.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ