Λιακόπουλος – J&J MedTech: Αναβάθμιση του συστήματος Υγείας

Στην ομιλία του στο συνέδριο Health World, ο Γενικός Διευθυντής της Johnson & Johnson MedTech, Θέοδωρος Λιακόπουλος, προσκάλεσε τους πρωταγωνιστές του κλάδου της Υγείας να συνυπογράψουν τη Χάρτα της Κοινωνικής Πρωτοβουλίας «Ανάσα Ζωής», δίνοντας ένα εξέχον παράδειγμα συνεργασίας για ένα κοινό σκοπό.

Στην ομιλία του στο συνέδριο Health World, ο Γενικός Διευθυντής της Johnson & Johnson MedTech, Θέοδωρος Λιακόπουλος, προσκάλεσε τους πρωταγωνιστές του κλάδου της Υγείας να συνυπογράψουν τη Χάρτα της Κοινωνικής Πρωτοβουλίας «Ανάσα Ζωής», δίνοντας ένα εξέχον παράδειγμα συνεργασίας για ένα κοινό σκοπό.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ηχηρό «παρών» έδωσε η Johnson & Johnson MedTech Ελλάδας στο 21ο συνέδριο Health World, που διοργανώνεται από το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, με τον χαιρετισμό του κ. Θέοδωρου Λιακόπουλου, Γενικού Διευθυντή της Johnson & Johnson MedTech να τονίζει τη σημασία της συνεργασίας στον κλάδο της Υγείας.

Πέρα από το ρόλο του εκσυγχρονισμού και της ενσωμάτωσης ψηφιακών τεχνολογιών για την πρόληψη και τη θεραπεία, ο κ. Λιακόπουλος τόνισε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ ιδιωτικών και δημόσιων φορέων, ώστε το σύστημα της Υγείας στην Ελλάδα να αναβαθμιστεί, να γίνει προσβάσιμο από όλους, και να συμβαδίζει με τις τεχνολογικές εξελίξεις, υιοθετώντας καινοτόμες παγκόσμιες τάσεις πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας.

Συνεργασία φορέων

Ο κύριος Λιακόπουλος αναφέρθηκε στην κοινωνική πρωτοβουλία «Ανάσα Ζωής» ως εξέχον παράδειγμα συνεργασίας φορέων για την επίτευξη ενός κοινού σκοπού: τη δημιουργία μίας κοινωνίας απαλλαγμένης από τον καρκίνο του πνεύμονα. Η «Ανάσα Ζωής» υλοποιείται από την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, με την υποστήριξη της Johnson & Johnson από το 2022, εστιάζοντας στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση για την υγεία του πνεύμονα και την αξία του προληπτικού ελέγχου, καθώς επίσης και στην ένταση των προσπαθειών για τη διακοπή του καπνίσματος.

Φέτος, εξελίχθηκε σε πραγματική κοινωνική συμμαχία, με τη δημιουργία της Χάρτας Κοινωνικής Πρωτοβουλίας, ενός εγγράφου ηθικής δέσμευσης όλων των μερών που τη συνυπογράφουν, με το οποίο δεσμεύονται να συμμετέχουν ενεργά στη δημιουργία μιας κουλτούρας πρόληψης για την υγεία του πνεύμονα. Τη Χάρτα, έως τώρα, έχει υπογράψει η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, κυρία Μίνα Γκάγκα, ο Δήμος Αθηναίων, η Ελληνική Εταιρεία Χειρούργων Θώρακος – Καρδιάς – Αγγείων, η Ελληνική Εταιρεία Γενικής/Οικογενειακής (ΕΛΕΓΕΙΑ), η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Αθηνών (Κ.Ε.Φ.Ι) και η FairLife – Φροντίδα και Πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα.

Η Χάρτα βρέθηκε στο χώρο του Συνεδρίου, όπου ο κ. Λιακόπουλος προσκάλεσε τους συμμετέχοντες να γίνουν αρωγοί και συνοδοιπόροι στην προσπάθεια: «Καλούμε όλους εσάς, τους πρωταγωνιστές στο χώρο της Υγείας να συνυπογράψετε τη Χάρτα και να δώσετε και εσείς τη δική σας Ανάσα Ζωής σε αυτή την προσπάθεια. Μαζί θωρακίζουμε την υγεία των συνανθρώπων μας και ενισχύουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Σχετικά με την Johnson & Johnson MedTech Ελλάδας

Στην Johnson & Johnson MedTech, μέλος του Ομίλου Εταιρειών Johnson & Johnson, αξιοποιούμε την πολυδιάστατη εξειδίκευσή μας στον τομέα της υγείας, την εξατομικευμένη τεχνολογία και το πάθος μας για τους ανθρώπους, ώστε να επαναπροσδιορίσουμε το μέλλον της ιατρικής παρέμβασης και να δώσουμε σε κάθε άνθρωπο τη δυνατότητα να απολαμβάνει την καλύτερη δυνατή ποιότητα ζωής.

Δημιουργούμε ένα μέλλον, όπου οι λύσεις υγειονομικής περίθαλψης είναι πιο έξυπνες, λιγότερο επεμβατικές και πιο προσωποποιημένες. Με δυναμική παρουσία στην ελληνική αγορά, στηρίζουμε υπεύθυνα τους ασθενείς, τους Επαγγελματίες Υγείας και την κοινωνία στο σύνολό της. Εξειδικευόμαστε στους τομείς της γενικής χειρουργικής, της ορθοπεδικής χειρουργικής, της επανορθωτικής και αισθητικής χειρουργικής, της καρδιολογίας και ηλεκτροφυσιολογίας, των νευροαγγειακών επεμβάσεων και της οφθαλμικής υγείας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ